Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1999 byl Tom Capano, bohatý, vlivný a vážený právník z Dewalere obviněn z vraždy své bývalé milenky Anne Marie Fahey. Přestože její tělo, které vyhodil do Atlantického oceánu, nebylo nikdy nalezeno, byl Capano usvědčen a odsouzen k smrti injekcí. Filmový příběh vycházející z úspěšného knihy Ann Rule, začíná v okamžiku, kdy se sourozenci Anne Marie pokoušejí dostat do jejího bytu, protože ji už několik dnů nikdo neviděl. A když uvnitř najdou hnijící ovoce, telefonní záznamník plný nevyzvednutých vzkazů a další známky její dlouhé nepřítomnosti, začnou se obávat nejhoršího. A zatímco se rozbíhá pátrání, odvíjí se ve zpětných záběrech příběh mladé, svobodné a citlivé Anne Marie, která nastupuje do kanceláře guvernéra a na jedné párty potkává Toma Capana, jednoho z nejváženějších a nejvlivnějších obyvatel Wilmingtonu, otce rodiny, hlavního přispěvatele římskokatolického kostela, kam pravidelně chodí s rodinou a také, což ovšem Anne Marie netuší, velký záletník. A Tom kolem nevinné dívky rozehrává vyzkoušený kolotoč sladkých řečí a chutných obědů v příjemných podnicích. Přestože tvrdí kamarádce, že jsou jen dobří přátelé, zkušenější žena má jiný názor. Čtyřicetiletý muž s manželkou a rodinou nejsou nikdy jen dobří přátelé mladých svobodných žen. Což se ostatně brzy ukáže být víc než aktuální. Capano pokračuje ve svádění a neúprosné bere život i vůli Anne Marie do svých rukou. Zatímco první část dvoudílného příběhu sleduje především vývoj milostného vztahu mezi Capanem a Anne Marie, ve druhé části dostává více prostoru houževnatá dvojice Wilmingtonského detektiva Colma Connollyho a státního žalobce Franka Gugliatta, kteří se dostávají Capanovi na stopu a rozehrávají dramatickou hru kočky s myší. Domýšlivého Capano si vůbec nepřipouští, že by mohl být odhalen, detektivové stahují smyčku spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Dandynes 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film. Dost mě mrazí z toho, že je film podle skutečné události, ale ano, i takové věci se v životě dějí. Dokonalý obraz chladého manipulátora, který ví co chce a dokáže s kýmkoliv cokoliv a udělá to za jakoukoliv cenu. Mladá, stydlivá, citlivá žena se seznámí s postarším, velmi dobře vypadajícím, sakra charismatickým a mocným mužem, kterému nedalo moc práce si ji okamžitě získat. Na první pohled se zdá, že ji bude oporou, díky němu se vyrovná s traumatem, který v dětství prožila, získá ztracené sebevědomí a konečně prožije vytouženou lásku. Ale opak je pravdou. Když se chce vymanit z jeho kontroly - beze stopy zmizí. Její sourozenci jsou přesvědčeni, že ji Capano zabil. A ikdyž se její tělo nikdy nenašlo, dvojka detektiva a státního žalobce Capanovi zatne tipec. ()

Dejna 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.. ačkoliv se jedná o "klasický" příběh mladé naivní dívky s dobrým srdcem, která se zamiluje do mocného a bohatého podnikatele, jehož největší zálibou je manipulovat lidmi, zaujme v první řadě tím, že se opravdu stal. Z okouzlujícího, avšak krutého a chladného Toma se vám může chvílemi dělat zle, a naopak citlivé a krásné Annie budete držet palce, aby ze svárů téhle nechutné bytosti co nejdřív utekla.. Bohužel, začátek filmu Vás nenechá na pochybách. Srovnám-li film s knižní předlohou, chápu, proč musel být tak dlouhý (knížka je pěkná bichle :-) a kupodivu si film zachovává reálný základ a nevymýšlí si žádné příkrasy, jak už to bývá zvykem.. jediné, co mi trochu vadilo bylo obsazení Kathryn Morris do hlavní role, protože i když to zahrála výborně,skutečné Ann se ani trochu nepodobá, avšak Harmon vystihl Capana skvěle, tyhle role chladných a kalkulujících vrahů mu prostě sedí. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Marka Harmona mám ráda a mrzí mě, že mu dali roli takového "záporňáka". Role mu ovšem sedla, zahrál to skvěle. Film by chtěl ale sestříhat, jeden díl by stačil, aby to dostalo trochu švih. Ale i tak dávám za 4, nemůžu jinak. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama