Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 1 (2004) (série)


Mrtvola v knihovně (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Body in the Library (více)

Obsahy(1)

Překvapení mohou být různá. Příjemná - to když třeba zdědíte po tetičce, o jejíž existenci jste dosud neměli ani tušení, milion dolarů, a ta druhá. Překvapení, které čekalo jednoho rána na pána a paní Bantryovy, majitele honosného venkovského sídla Gossington Hall, bylo jednoznačně z rodu těch druhých. Za jiných okolností by ta půvabná mladá blondýna, kterou nečekaně objevili ve své knihovně, mohla jistě být vítanou ozdobou některého jejich večírku či společenské párty. Ve stavu, v jakém se s ní však teď mají možnost seznámit, se o jejím podobném využití do budoucna dá s úspěchem pochybovat. Zato ovšem její přítomnost navozuje spoustu otázek. Kdo to vůbec je? Jak a proč se ocitla právě zde? A - v neposlední řadě - kdo se postaral o to, že vypadá tak, jak vypadá? Dolly Bantryová zná jediného člověka, o němž věří, že bude schopen všechny tyto záhady objasnit... (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa postáv v zložitých vzťahoch a celkom nepravdepodobné realizovanie vraždy. No ale taká už je Agatha Christie. Záver je veľmi dobrý, ale ide len o posledných pätnásť minút, zdĺhavý zvyšok som musel pretrpieť. Škoda, že sa tvorcovia nevedia držať pri zemi a natáčať päťdesiatminútové svižné kriminálky. –––– Mali ste šťastie? – To nie je šťastie, ale roky skúseností. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mě je tenhle díl trochu speciálnější, kvůli Jacku Davenportovi. Vlastně i skrze něj jsem se k téhle detektivce dostala. A co můžu říct? Agatha Christie, knižně, i vkusně zfilmovaná, je moje slabé místo. Zábavná zápletka, ty úžasný kostýmy, špičkoví herci, vůně něčeho krásného a zároveň zkaženého, láska a vražda. A samozřejmě nechybí filmová chuť Anglie. Slečna Marplová je pro mě něco jako sladká čokoládová pralinka, nikdy neodolám... ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další laškovná adaptace, která je podle mého vedle ostatních dílů s Geraldinou trošku méně zábavná. Figurky nejsou tak zajímavé, stejně jako herci, kteří se skrz ně ksichtí. A to je vlastně docela divné, když vezmeme, že je tam Tara Fitzgerald, James Fox, Jack Davenport nebo Marc Warren, o kterých mám docela vysoké mínění a navíc jsou to většinou staří harcovníci Agátina detektivkového světa. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do dokonalosti tomu chybí dost, ale rozhodně bych neřekl, že to bylo bez atmosféry a nezáživné. Knižní předlohy se to v rámci možností drží a dialogy jsou povedené. Geraldine McEwan mi do postavy slečny Marplové pasuje určitě víc než Angela Lansbury, ale ruku na srdce, na Margaret Rutherford nemá žádná. Zahrané to ale bylo určitě dobře, i ostatní herci byli snaživí, Tara Fitzgerald, Joanna Lumley ad. Závěrečné rozuzlení s vynikající hudbou bylo skutečnou třešinkou na dortu. Tento film sice nezaujímá v sérii s Geraldine McEwan přední místa, ale ani po opětovném shlédnutí mě snímek nenudil a to se cení, nákup DVD pak není zbytečný a jeho použití jednorázové. ()

shereen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobry pribeh utopeny v naprosto zbytecnych zaberech, zbytecnych postavach, ktere tvori neprehledny dav a otresny casting nekolika vedlejsich figur. Zacala jsem se nudit v polovine a dokoukala jsem jen proto, abych zjistila jak to vlastne vsechno bylo. Kdyz to srovnam s jakymkoli Poirotem, je to o dve tridy jinde. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu na krátkou chvíli zazní tango Karla Vacka "Cikánka". (L_O_U_S)

Reklama

Reklama