foto

Dabbs Greer

  • nar. 2.4.1917
    Fairview, Missouri, USA
  • zem. 18.4.2007 (90 let)
    Pasadena, California, USA

Biografie

Robert William "Dabbs" Greer se narodil 2. dubna 1917 ve Fairview (Missouri, USA). Otec byl Alexandr Greer a matka se jmenovala Bernice Irene (rozená Dabbs). Celá rodina, ještě když byl Robert malý se odstěhovala do Anderson.

Už od osmi let začínal hrát v divadle pro děti. Navštěvoval Drury univerzity, kde byl člen Theta Kappa Nu. Později se Objevoval hlavně v mnoha televizních programech, včetně úlohy maršála v KING OF THE DAKOTAS (1955). Jednou z jeho posledních rolí byla postava Paula Edgecomba ve filmu ZELENÁ MÍLE.

Robert William "Dabbs" Greer zemřel ve věku 90 let 28. dubna 2007 v Pasadeně (California, USA) na selhání ledvin a onemocnění srdce.

Petr "O.Peta" Ondrášek

Herecká filmografie

Filmy

1999 Zelená míle
1997 Con Air
1994 Malí obři
Runaway Daughters (TV film)
1992 Dům IV
Secret of Lost Creek, The (TV film)
1990 Psychopat ze San Francisca
1989 Slunce, úsvit a upíři
1988 Bonanza: Nová generace (TV film)
Spojení dvou měsíců
1984 Little House: The Last Farewell (TV film)
1983 Little House: Look Back to Yesterday (TV film)
1981 Chu Chu and the Philly Flash
1978 Křídla z Kitty Hawk (TV film)
1977 Evil Town
Green Eyes (TV film)
1974 God Bless Dr. Shagetz
Greatest Gift, The (TV film)
1973 Na straně zákona
1972 Msta
1970 Cheyennský klub
The Boy Who Stole the Elephant (TV film)
Two Boys (TV film)
1965 Luke and the Tenderfoot (TV film) - a.z.
Shenandoah
1964 Elvis Presley: Roustabout
1963 Palm Springs Weekend
Showdown
Uprchlík (TV film)
1960 Cash McCall
Unsolved (TV film)
1959 Edge of Eternity
Jeden den muže mimo zákon
Lone Texan
Poslední vlak z Gun Hillu
1958 Chci žít!
It! The Terror from Beyond Space
1957 All Mine to Give
Baby Face Nelson
Chain of Evidence
Johnny Tremain
My Man Godfrey
Pawnee
Přelet přes oceán
Vampire, The
Young and Dangerous
1956 Den D
Hot Cars
Hot Rod Girl
Invaze lupičů těl
Meet Me in Las Vegas
Tension at Table Rock
The Forest Ranger (TV film)
Všechny čluny na vodu
1955 An Annapolis Story
At Gunpoint
Foxfire
Hit the Deck
Seven Angry Men
The McConnell Story
The Scarlet Coat
The Seven Little Foys
1954 Bitter Creek
Desperado, The
Living It Up
Lucky Me
Private Hell 36
Rose Marie
She Couldn't Say No
Vzpoura v bloku 11
1953 A Slight Case of Larceny
Affair with a Stranger
China Venture
Dream Wife
Dům voskových figurín
Half a Hero
Mission Over Korea
Mister Scoutmaster
Remains to Be Seen
Trouble Along the Way
1952 Above and Beyond
Because of You
Deadline - U.S.A.
Diplomatic Courier
Million Dollar Mermaid
My Man and I
Město iluzí
Omlazovací prostředek
Room for One More
Sally and Saint Anne
Scarlet Angel
We're Not Married!
1951 Call Me Mister
Jak je těžké být dědečkem
Storm Warning
The Lady from Texas
The Unknown Man
1950 California Passage
Prokletí nepláčou
Sound of Fury, The
Trial Without Jury
Ďáblova brána
1949 Hrůzovláda

TV seriály

2001 Maybe It's Me (TV seriál)
2000 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Úsměv (S05E02)
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Opět sama (S01E22)
1996 Picket Fences (TV seriál)
Liver Let Die (S04E22)
Bye-Bye, Bey-Bey (S04E17)
1995 Picket Fences (TV seriál)
The Song of Rome (S03E22)
Saint Zach (S03E20)
Changing of the Guard (S03E17)
další epizody (5)
1994 Picket Fences (TV seriál)
Away in the Manger (S03E10)
The Bus Stops Here (S03E03)
Survival of the Fittest (S03E01)
další epizody (7)
1993 Picket Fences (TV seriál)
Cross Examination (S02E07)
Duty Free Rome (S02E02)
1992 Picket Fences (TV seriál)
Pageantry (S01E11)
Sacred Hearts (S01E08)
The Autumn of Rome (S01E04)
další epizody (4)
1989 Roseanne (TV seriál)
Lobocop (S02E11)
1988 First Impressions (TV seriál)
1983 Little House on the Prairie (TV seriál)
May I Have This Dance (S09E20)
For the Love of Blanche (S09E19)
The Last Summer (S09E18)
další epizody (4)
1982 Little House on the Prairie (TV seriál)
Alden's Dilemma (S09E11)
Love (S09E10)
The Empire Builders (S09E09)
další epizody (14)
1981 Little House on the Prairie (TV seriál)
The Legend of Black Jake (S08E07)
Gambini the Great (S08E06)
Dark Sage (S08E04)
1968 The Ghost & Mrs. Muir (TV seriál)
1965 Hank (TV seriál)
1964 The Outer Limits (TV seriál)
The Inheritors: Part I (S02E10)
The Children of Spider County (S01E21)
1963 Uprchlík (TV seriál)
Fear in a Desert City (S01E01)
The Twilight Zone (TV seriál)
Valley of the Shadow (S04E03)
1962 The Dick Van Dyke Show (TV seriál)
One Angry Man (S01E24)
The Twilight Zone (TV seriál)
Hocus-Pocus and Frisby (S03E30)
1960 Perry Mason (TV seriál)
The Case of the Prudent Prosecutor (S03E14)
1958 Perry Mason (TV seriál)
The Case of the Fugitive Nurse (S01E22)
1955 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Gunsmoke (TV seriál)
Luke and the Tenderfoot (TV seriál)

Dokumentární

2006 Miracles and Mystery: Creating 'The Green Mile'

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky