foto

Dey Young

  • nar. 28.7.1955 (65 let)
    Bloomfield Hills, Michigan, USA

Biografie

Dey se narodila v Bloomfield Hills ve státě Michigan, její matka Pauline byla socioložka. Její starší sestrou je herečka Leigh Taylor-Young, její bratr Lance je scénáristou a režisérem. Dey studovala herectví v Beverly Hills Playhouse. Její první rolí byla role Kate Rambeau v teenagerské hudební komedii ROCK ´N´ ROLL HIGH SCHOOL. V roce 1987 si zahrála číšnici ve sci-fi komedii SPACEBALLS. V roce 1990 se mihla v malé roli snobské prodavačky, která odmítla obsloužit Julii Roberts, v romantické komedii PRETTY WOMAN. O rok později si zahrála bývalou manželku hlavního hrdiny v romantické komedii FRANKIE A JOHNNY. Fanoušci seriálů si ji možná pamatují jako doktorku Irene Shulman ze seriálu MELROSE PLACE.

V červenci roku 1982 se jejím manželem stal herec a producent David Ladd, se kterým má dceru Shane. Kromě herecké kariéry se Dey věnuje profesionálně také sochařství – pracuje s kamenem, jílem (hlínou) a bronzem.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Chain
2018 The Final Wish
2017 Unbridled
2016 Yi ke xin zhong de xu yuan shu
2015 Ovation
2011 The Wayshower
2009 The Northern Kingdom
2008 Co se vlastně stalo
2007 Jízda s Elvisem
2006 Flicka
2003 Péčko pro začátečníky
2001 Strážce
2000 David Cassidy Story, The (TV film)
1999 Kámoš 2
Parchanti nebo poldové?
Something Between Us
1998 Možná bude sněžit (TV film)
Rat Pack (TV film)
Taktický útok
1997 Last Chance Love
Odvážné srdce
Temné spiknutí
1996 Boeing 747 v ohrožení
Right to Remain Silent, The (TV film)
Rumové pralinky
1995 Dopis vrahovi (TV film)
1994 MacShayne: Kdo se směje naposled (TV film)
V zajetí rocku (TV film)
1993 Conflict of Interest
In the Shadows, Someone's Watching (TV film)
1992 Back in the U.S.S.R.
V ohrožení
1991 Akademický zločin (TV film)
Frankie a Johnny
1990 Pretty Woman
Živá pochodeň
1989 Aram
Gifted One, The (TV film)
Not Quite Human II (TV film)
1988 Had a duha
Starke Zeiten
1987 Běžící muž
Něžní zmatkáři
Spaceballs
1986 Příběh Mitche Snydera (TV film)
1985 Kriminál
1983 UFO - tajemní návštěvníci
1981 Divné chování
1980 Promise of Love, The (TV film)
1979 Rock 'n' Roll High School

TV seriály

2019 Politik (TV seriál)
Atentát na Paytona Hobarta (S01E06)
2013 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nečekaný obrat (S13E19)
2012 Dating Rules from My Future Self (TV seriál)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Pozor, vyletí ptáček! (S01E09)
2006 Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v zahradě (S01E13)
2005 JAG (TV seriál)
Tým snů (S10E21)
Schopen služby (S10E14)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Pochybné existence (S01E07)
Západní křídlo (TV seriál)
Third-Day Story (S06E03)
2002 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Dva dny a dvě noci (S01E24)
2001 Advokáti (TV seriál)
What Child Is This? (S05E17)
Gideon's Crossover (S05E16)
1997 Krajní meze (TV seriál)
Poslední večeře (S03E04)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Prosté vyšetřování (S05E17)
1996 Picket Fences (TV seriál)
The Z Files (S04E14)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Něco shnilého ve Flasppieville (S12E17)
1995 Extreme (TV seriál)
1994 Akta X (TV seriál)
Znovuzrozený (S01E22)
1992 Melrose Place (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Dokonalá společnost (S05E13)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky