Reklama

Reklama

Jake a Tlusťoch

(seriál)
USA, (1987–1992), 79 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

William Conrad, Joe Penny, Robert Clohessy, Melody Anderson, Ernest Borgnine, Gregg Henry, Robert Culp, Rick Zumwalt, Danny Masterson, Charles Cyphers (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Státní návladní J. L. McCabe (William Conrad) je na první pohled bručoun, jehož nálady musejí trpělivě snášet všichni zaměstnanci úřadu. Jinak je to ale zkušený obhájce, opravdový profesionál ve svém oboru. Pro jeho kancelář pracuje soukromý detektiv Jake Styles (Joe Penny), pohledný muž a skvělý vyšetřovatel. V kanceláři s nimi je i McCabeův mladý asistent Derek Mitchell (Alan Campbell). Ústřední dvojice, vyšetřovatel a státní návladní, tvoří dohromady sehraný tým. Společně se jim daří odhalit nejednoho zločince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

borec999 

všechny recenze uživatele

Ďalší typický krimi seriál 80. rokov, ktorým nás české aj slovenské televízie poctivo zásobovali v deväťdesiatych, nultých a aj neskorších rokoch. Podobne ako Matlock ani Jake a Tlsťoch ma nezaujal. Je to na môj vkus proste strašne fádne, bez tempa, prekvapenia alebo čohokoľvek zaujímavého. V podstate ideálny seriál pre dôchodcov... 15% ()

hary04 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu jsem chtěl jít studovat práva a jedním z mých hlavních snů je jet na Haway, tak snad alespoň to se mi splní. Tlusťoch, Jake, Derek, Max a sekretářka Geltruda (která váží snad 250kg) jsou hlavními hrdiny. Jen mezi námi, pokud chcete přepadnout banku, no dnes už asi ne, nebo benzinku či něco na ten způsob, doporučuji nejdříve shlédnout tento seriál ať neuděláte nějakou primitivní chybu a švestky vás nechytnou dříve než si to stačíte užít. ;-) ()

Reklama

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Tomuhle jsme na chuť nikdy nepřišel, přestože jsem v době devadesátých let a s nimi spojeném boomu všeho amerického vyrůstal. Nejvíc mi vadí ten Jake. Nevím, teplej nejsem a ženskou duši neznám, ale jak se tenhle chlap mohl někomu líbit... upocenej chlupatej slizoun, kterej, na rozdíl od třeba Nicka Slaughtera, kterej byl podobně chlupatej, měl charisma asi jak chcíplá veverka, vždycky to byl takovej vážnej dement, nic odlehčenýho, jako ostatně celej seriál, kde bylo vtipný jen to, jak si lidi pletli Tlusťocha s tím jeho čoklem. Za mě to je příšernej nudnej kýč, ničím zajímavej, dokonce ani tou nostalgií. Hvězda ze soucitu. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

V 80. letech byly seriály odehrávající se u soudu v módě a William Conrad se do role obvykle nabručeného státního návladního perfektně vžil. Už to hodně zestárlo a dnes by se asi málokdo vydržel dívat na víc epizod za sebou, ale tehdy mě to bavilo, takže nechám (s odřenýma ušima) 4/5. P.S. teď jsem zjistil, že 1. série šla u nás už v roce 1993 na čt, což mě trochu překvapilo, protože jsem měl v paměti, že všechny tyhle americké detektivní seriály uvedla v Česku až nova. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem tento seriál moc nemusel. Přišel mi úplně o ničem , ale od tý doby co jsem byl na ubytovně kde v televizi bežely jen základní programy jako ct1 , ct2 nova a prima. Jsem začal tento seriál sledovat čím dál tím víc , a zjistil jsem že je to vlastně skvělý krimi seriál z dobrou zápletkou , a sledoval jsem ho čím dál radši , a dokonce sem si Jaka a tlustocha přirostl k srdci. Teď vždy když běží v televizi tak se na něj s chutí kouknu. Hodněkrát mě i seriál rozesměje a tlusťocha jako herce sem si hodně oblíblíbil. Je to takový herec co sice nezahraje svojí roli na 110% ale v seriálu řeší všechny zločiny s klidem a rozumem a dá se u jeho scén dobře uvolnit. Je to sice už od pohledu takový průměrný seriál , ale já osobně sem si ho dost oblíbil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Seriál byl po první sérii ukončen, ale CBS nakonec pokračovala v jeho natáčení díky neobvyklým okolnostem. Končilo natáčení seriálu Magnum (1980) a CBS zůstalo velmi drahé zařízení studia, které teď bylo nepoužívané. Producenti Jakea a tlusťocha přišli s nápadem, aby se tlusťoch J.L. McCabe přestěhoval z Los Angeles na Havaj a otevřel si zde praxi v trestním právu i se svým vyšetřovatelem. Později se stal okresním prokurátorem Honolulu. Sledovanost tehdy prudce stoupla. V roce 1990 pravděpodobně vypršela CBS smlouva na pronájem studia na Havaji a seriál se přestěhoval zpět do Los Angeles. (HappySmile)
  • Ve 12. epizodě 3. série "V tichu noci", čas 07:08, už při záběru na auto je vidět, že SPZ je tam jenom opřená, a když pachatel rozbíjí zadní světlo, tak dokonce nadskakuje. (Proste..Jana)
  • McCabe měl syna, který se příležitostně objevoval v seriálu. Později ho však zabili kriminálníci, které prozradil. (HappySmile)

Reklama

Reklama