Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

k212 

všechny recenze uživatele

Hodně černohumorná, těžce antimorální historka, která praví jak se stát dokonalým pokrytcem a přitom zůstat věren lidské přirozenosti (sexoidnosti). Další z ujetin trojky Kaufman/Gondry/Jonze, kde se pod povrchem všeho toho absurdního a snového skrývají ta nejrovnější a nejprostší sdělení, která však zjemnělé ouško maloměšťáčka může lehce/záměrně přeslechnout. Následné otázky, které tato skrytá otevřenost nastoluje, jaj to je pošušňáníčko. Inu, některé pravdy se těžce poslouchají natož akceptují. BTW krásný a naprosto pasující originální název (o to příšernější je česká volná překladatelská "analogie"), o němž by se dalo diskutovat hodiny a hodiny, protimluv a zároveň symbióza. 80% ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní filmeček, který si mě ale narozdíl od jiných diváků, docela získal. Z Charlieho Kaufmana se nám klube velice zajímavý scénárista a já jenom doufám, že to potvrdí snímkem Adaptation. Jediná vada snímku je velká nevyváženost a ta bohužel sráží celkový dojem z filmu. Ale za ten scénář a plno nápadů(bohužel ne vždy dobře realizovaných) si to minimálně 3* zaslouží. Takže 60%, ale velice silných. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Patricia Arquette chlupatá od hlavy až k patě a k tomu masturbující DJ Paul Bulva z Klubu sráčů, kterej vypadá jako mentálně postiženej orangutan. Tak tohle je i na mě trochu silná káva. Jestli to mělo nějakej hlubší smysl, tak já jsem ho neobjevil. Divnej a nudnej film, kterej mě dokázal tak akorát znechutit. A z jakýho důvodu vzal roli v týhle blbosti Tim Robbins, to zustává pro mě záhadou. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Dle mého Kaufman+Gondry opět bodují. Třeskutě vtipná komedie založená na absurdních situacích, bizardních postavičkách a ještě bizardnějších přání, jemně si pohrává s klasickým Tarzanem a manipuluje s ním jak se mu to zrovna zachce, jakoby byla dvojice tvůrců pod vlivem podivných drog z jiné planety. Na druhou stranu však ve své dokonalé absurditě zakódovali "lidství" a jeho zvrácenou touhu, takže celý film dostává i vážnější tvář připomínající ódu na takové smysly, jako je chtíč, sobectví, pýchu a závist, chuť měnit vše "přirozené" v lidštější formu zvrácenosti ukrytou pod hávem lásky a gantlemanského chování. Patricia Arquette je sexy i když přes chlup nevidíte kůže (když pak bude běhat po lese bez ní, ne jeden gentleman si "poposedne") a musíte soucítit i se smát její touze někam zapadnout a Tim Robbins je tak vtipně vážný, zmatený a flustrovaný, že nemohu jinak než zatleskat. O čem, že to bylo? Ach, ano, byli tam dvě myši... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Lidské bytosti se staly příliš zakoukané do své vlastní inteligence, tak že přestaly rozlišovat naši Zemi jako učitele." Tohle je, myslím, ústřední myšlenka vynikajícího celovečerního debutu geniálního režiséra Michela Gondryho. Směs poetiky videoklipů (hlavně toho od Björk - Human Behavior - medvídek pochodující lesem mi tenhle film hodně připomínal), ulítlého fantaskního děje, zvláštního, velmi specifického humoru, všudypřítomné podprahové motivace lidského konání sexem a zakódovaných poselství - tenhle film má, i když se to možná na první pohled nezdá, velkou hloubku! To všechno vyrůstá totiž ze silných a rozložitých kořenů - kořenový systém scénáře zaléval totiž velmi pečlivě sám Charlie Kaufman, přemítající tu o podstatě člověčenství a zamýšlející se nad tím, kdo nebo co je vlastně Člověk? Human Nature není sice ještě tak vybroušený a cizelovaný jako Gondryho další projekty, ale i tak vykazuje, jak velký tvůrce ho točil (a napsal). Jednu hvězdičku jsem ale strhl za ten závěr - očividně poplatný oslavě lidské volby toho racionálního v nás. Je zvláštní sledovat, jak se u Kaufmana a Gondryho mísí osvícenské ideály s romantickými ideály návratu k přírodě... (ty myšky na úplném konci byly ale skutečně hodně vtipné:-)) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama