Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři a každý je jiný. Jeden žije spořádaným životem, má ženu, syna a pracuje jako policista. Jeho problémový bratr se zrovna vrátil z Vietnamu a je naštvaný na celý svět (oficiální text distributora)

Recenze (44)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Válka je zlá, áno, a Viggo se z ní vrátil poznamenaný tak, jak zřejmě prostě musel. David je takový klaďas, až mi to nepřipadalo normální a celou dobu jsem čekal, kdy jeho pošahaný bratříček vyvede něco přímo jeho rodině. Nejen, že to bylo trochu roztahané, ale konec mi asi jaksi uniknul, pokud v lokálu došlo skutečně k tomu, co bylo vyobrazeno. Dvě hvězdičky za film, jedna speciální za Vigga, já bych se ho taky bál. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Frankie, v sobě neměl nikdy moc citu, tak jsem tuhle chvíli nechtěl překazit…. Tahle věta tak trošku charakterizuje vztah těchto bratrů. Jeden, spořádaný, milující otec rodiny, druhý, nezkrotný, divoký, bez trošky empatie, která je mu naprosto cizí. Jakkoliv se ten první snaží, o to víc se mu ten druhý vzdaluje, pomalu, ale jistě, až k naprosto brilantnímu konci, který mě velmi překvapil. Sean Peann se svým režijním debutem u mě zabodoval na plné čáře a nemám mu vůbec co vytknout. Strhují drama o vztahu dvou bratrů je podloženo výbornými hereckými výkony, (hlavně Vigo) a také naprosto úžasným soundtrackem, který si hodlám co nejdříve opatřit. Za mě jasných pět. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

O čom je tento film? Približne o tomto https://www.youtube.com/watch?v=eH3q3DyGGNg ... aj tu platí, že rodinu, na rozdiel od priateľov, si nevyberáš. Že vlastný brat môže byť úplne iný ako ty a ísť v živote úplne inou cestou, ale stále je to tvoj brat. Môžeš mu pomáhať koľko chceš, ale niekedy sa skrátka stáva, že on nad svojimi vnútornými démonmi nikdy nevyhrá. Sila tohto skvelého filmu je v jeho obyčajnosti, v réžii Seana, v skvelých, uveriteľných výkonoch Davida a Vigga a vo výbornej muzike. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film o dvou bratrech, z nichž každý je naprosto jiný, aniž se mudruje nad příčinami a logickými řetězci důvodů, proč. Prostě se to tak stalo. Přitom je příběh zcela uvěřitelný a logice života se nepříčící. Zajímavá je minirole starého Charlese Bronsona, která na minimální ploše podává mimořádně silný příběh, u kterého se tvůrci rovněž nepotřebují zabývat rozsáhlým vysvětlováním, proč se ubíral zrovna cestami, o kterých vyprávějí. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Pennovu režijní prvotinu zdobí velmi solidní herecké výkony Davida Morseho a Viggo Mortensena. Nevyhratelný boj s vlastními démony je díky Mortensenovi velmi uvěřitelný a vnímavý člověk vlastně ani neví, kterému z hlavních hrdinů má "fandit". Očividně to neví ani Penn ( zajímalo by mě , do jaké míry se při psaní scénáře inspiroval sám sebou ), což lze lehce vycítit ze závěru filmu. V malých roličkách přesvědčí především Hooper, jako slizský barman. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Poslední film Sandy Dennis. (D3VIL)
  • Přestože Valeria Golino ve filmu hraje Mexičanku, má italsko-řecké kořeny. (D3VIL)
  • Film je inspirován písničkou Bruce Springsteena "Highway Patrolman". (D3VIL)

Reklama

Reklama