Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle námořnické dobrodružství je prostě krokem stranou, ať se to někomu líbí nebo ne. Samozřejmě především s ohledem na jméno režiséra. Pohybuje se někde mezi naivním patosem a mělkým dramatem. Parta středoškoláků tady pod vedením zkušeného Jeffa Bridgese vyrazí na plavbu, kterou ukončí tragická zkouška dospělosti. Klišé střídá klišé, Ridley Scott zapomíná vyprávět, dočkáme se (na jeho poměry) málo vizuálna a můžeme se jen dohadovat, proč sáhl zrovna po takové látce. Skautská story má navrch jasně rozdělené role (srab, frajer, správňák.., vždyť to znáte), překvapit dokáže velmi sporadicky. Ti, kteří přežili, nikdy nezapomenou. My ostatní myslím velmi rychle. Slušná bouře (ač v obří vodní nádrži) už toho moc nezachrání. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem v dětství viděl poprvé tento film, dost jsem si jej oblíbil. Nejen kvůli nádherné přírodě, moři a dobrodružství, ale proto, že jsem chtěl taky něco podobného zažít. Samozřejmě až na tu finální bouři. Dnešní mládež (většina) nemá už ani představu, co to je cepování odolnosti, soudružnost a odvaha – věční mamánci, kteří čumí od rána do večera do mobilů, objíždějí s rodiči obchoďáky, machrují na sociálních sítích a paří hry. Za mě nebyli počítače, mobily, konzole, tablety – děcka lítala venku bez rozdílu věku, někteří chodili do nejrůznějších sportů, kroužků, skautu nebo prostě jen do lesa za barák. Ridley Scott byl a pořád je machr mezi režiséry a neznám moc filmů, které by se mu nepovedli. A i tento kousek řadím mezi nadprůměrné záležitosti. Sice neoplýval excelentními triky, ale dobrodružný příběh se mi líbil, herecké výkony rovněž, cítil jsem z toho emoce i dobrou atmosféru, postavy se postupně rozvíjely a vždy se na tento film podívám rád znovu. Jasně bylo tu pár slabších pasáží, ale nad těmi dokážu mávnout rukou. Lehce nadprůměrná záležitost. 70% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil celou tu myšlenku této plachetnice - bylo to místo školy, bez rozdílu inteligence a bohatství, a zároveň něco jak armáda nebo tábor? Nevím a vlastně to ani není třeba vědět. Důležité vědět je jen to, že kapitán je charakter a že se dostanou do pěknejch sraček, když přijde ta smršť. Holt, stalo se co se stalo a tenhle film nás s tím poměrně průměrným způsobem seznámí. Nebyl to špatnej film, ale nebylo to ani bůhvíco. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Krásná snová hudba provázená klasickými pohlednicemi s visačkou made in Ridley Scott. Místy film na který se pěkně dívá, místy ....... těžko říct, co mistr takového formátu chce říct snímkem s tak jednoduchým a předvídatelným dějem. V každém případě film jako večerní záplata proti nudě neuškodí ... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď prekusnete gíčový a sentimentálny obal, pochutnáte si na peknom filme s charizmatickým Jeffom Bridgesom a krásnymi zábermi na oceán, palmy, oblohu, atď. Ale Ridleymu Scottovi muselo byť už pri čítaní scenára jasné, že tentoraz si skôr oddýchne, než že by sa niekam autorsky posunul. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)
  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)

Reklama

Reklama