foto

Sarah Carter

  • nar. 30.10.1980 (38 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Krásná a talentovaná herečka Sarah Carter se narodila 30. října roku 1980 v Torontu, ale vyrůstala ve Winnipegu. Herectví se věnovala již od školních let, kdy se často objevovala v různých školních hrách (zahrála si například Dorotku v Čaroději ze Země Oz). V dospívání také našla zalíbení v tanci, jako tanečnice trénovala s uskupením Royal Winnipeg Ballet. Později se také stala členkou Kanadského Debatního Týmu (Canadian Debat Team). Díky tomuto členství, měla šanci cestovat po celém světě. Poté co odmaturovala, se rozhodla, že si dá na rok oddech a odjela do Evropy. Po návratu do Kanady začala studovat na Ryerson Theatre School v Torontu. Během studií si jí všiml castingový režisér, když předváděla monolog inspirovaný známým filmem GIA, ve kterém na sebe prvně výrazně upozornila Angelina Jolie.

Stejně tak jako většina začínajících a neznámých herců, tak i Sarah začala před kamerou pouze epizodními rolemi v seriálech. Mezi její první seriály patří například JEDNOTKA ZPĚTNÉHO NASAZENÍ, zcela neznámé LOS LUCHADORES a THE IMMORTAL nebo WOLF LAKE. Mezitím se objevila v thrilleru ÚTĚK Z PEKLA, ve kterém si zahrál i slavný zpěvák Meat Loaf nebo v hororu PÁN KOUZEL-ĎÁBLŮV KÁMEN, v němž si hlavní roli zahrála A.J. Cook, která je nyní hvězdou slavného kriminálního seriálu MYŠLENKY ZLOČINCE.

Po natočení dvou výše zmíněných filmů, opět účinkovala v různých seriálech jako například ČERNÝ ANDĚL s Jessicou Alba, KOLEJ, ZÁKLAD ŽIVOTA, THE SAUSAGE FACTORY a ZÓNA SOUMRAKU. V roce 2002 se objevila v malé roli ve filmu K-9 SOUKROMÝ DETEKTIV, v němž si hlavní roli střihl James Belushi. Poté účinkovala, opět v malé roli, ve vydařeném pokračování slavného hororu NEZVRATNÝ OSUD, v němž se před kamerou objevila opět po boku své dřívější kolegyně A.J.Cook. Poté hrála jednu z hlavních rolí v televizní minisérii BLACK SASH čítající pouhých osm epizod.

Rok 2003 začala natáčením dvou filmů, z nichž ten první je nevýrazný, téměř skoro neznámý a průměrný film SCHŮZKA S TEMNOTOU: DOPADENÍ ANDREWA LUSTERA, zato ten druhý je hvězdně obsazená kriminálka ZTRACENÝ RÁJ. V tomto kriminálním dramatu hlaví role ztvárnili Bill Paxton a Orlando Bloom a možná díky tomuto filmu se Sarah začaly hrnout nabídky na čím dál tím zajímavější a slavnější seriály a filmy. Po natočení ZTRACENÉHO RÁJE účinkovala například v komediálním seriálu z právnického prostředí KAUZY Z BOSTONU, v němž v hlavní roli září James Spader, SMALLVILE, cenami ověnčeném seriálu z produkce HBO VINCENTŮV SVĚT nebo v kriminálním seriálu VRAŽEDNÁ ČÍSLA, který pochází z produkce legendárních bratrů režisérů Ridleyho a Tonnyho Scotta.

Dále na sebe výrazně upozornila v hororu VLCI, ve kterém zářila po boku Rhony Mitry nebo v povedeném akčním filmu DOA: NA ŽIVOT A NA SMRT režiséra Coreyho Yuena. Mezi další herce, kteří si v tomto filmu zahráli patří Jaime Pressly, Holly Valance, Devon Aoki nebo Eric Roberts. Prozatím nejvíc na sebe ale strhla pozornost ve výborném seriálu ŽRALOK, ve kterém ústředního inteligentního, úspěšného a charismatického právníka Sebastiana Starka ztvárnil vynikající herec James Woods. Sarah zde ztvárnila mladou právničku Madeleine Poe. Seriál se začal natáčet v roce 2006 a i přes jeho vysokou kvalitu, byl ale bohužel po pouhých dvou sezónách zrušen. Tento fakt ale nic nezmění na tom, že si nejen televizní diváci všimli toho, že Sarah je velmi talentovaná herečka.

Po skončení natáčení seriálu ŽRALOK se Sarah objevila v dramatu DOZNÁNÍ, v němž se nám představila jako drogově závislá go-go tanečnice nebo v britském hororu FREAKDOG. Z poslední doby stojí za zmínku její účinkování v dramatických seriálech UKLÍZEČ a DIRTY SEXY MONEY nebo prozatím tři epizody seriálovém hitu KRIMINÁLKA NEW YORK. Její zatím poslední rolí je Maggie Turner ve filmu TRIPPING TOMMY.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Nosferatu
2016 Guru & the Gypsy, The
2014 Guardian
One Starry Christmas (TV film)
Pohřbené tajemství (TV film)
2013 Toyman Killer, The (TV film)
2012 Navždy spolu
2011 Salem Falls (TV film)
2008 Doznání (TV film)
Freakdog
Misconceptions
2007 Killing Zelda Sparks
2006 DOA: Na život a na smrt
Trhni si!
Vlci
2005 Berkeley
2004 Ztracený ráj
2003 Nezvratný osud 2
Schůzka s temnotou: Dopadení Andrewa Lustera (TV film)
2002 K-9: Soukromý detektiv
2001 Mindstorm
Pán kouzel - Ďáblův kámen
Útěk z pekla (TV film)

TV seriály

2017 Havaj 5-0 (TV seriál)
Zamilovaní po uši (S07E16)
2016 Havaj 5-0 (TV seriál)
Matka a syn (S07E07)
Nejhorší Valentýn (S06E14)
2015 Falling Skies (TV seriál)
Reborn (S05E10)
Reunion (S05E09)
Stalag 14th Virginia (S05E08)
další epizody (10)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Na výletě (S06E07)
2014 Falling Skies (TV seriál)
Shoot the Moon (S04E12)
Space Oddity (S04E11)
Drawing Straws (S04E10)
další epizody (12)
2013 Falling Skies (TV seriál)
Brazil (S03E10)
Journey to Xibalba (S03E09)
Strange Brew (S03E08)
další epizody (10)
2012 Falling Skies (TV seriál)
A More Perfect Union (S02E10)
The Price of Greatness (S02E09)
Death March (S02E08)
další epizody (10)
2011 Falling Skies (TV seriál)
Eight Hours (S01E10)
Mutiny (S01E09)
Sanctuary: Part 2 (S01E07)
další epizody (8)
2010 Ve službách FBI (TV seriál)
Narušitel (S01E11)
2009 Kriminálka New York (TV seriál)
Smrtelná odplata (S06E04)
S kompasem (S06E03)
Epilog (S06E01)
2008 Uklízeč (TV seriál)
Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Summer House (S02E07)
The Injured Party (S02E06)
Žralok (TV seriál)
Wayne's World 3: Killer Shark (S02E16)
One Hit Wonder (S02E15)
Leaving Las Vegas (S02E14)
další epizody (5)
2007 Žralok (TV seriál)
Shaun of the Dead (S02E11)
Every Breath You Take (S02E10)
Burning Sensation (S02E09)
další epizody (23)
2006 Žralok (TV seriál)
Sins of the Mother (S01E10)
Dial M for Monica (S01E09)
Love Triangle (S01E08)
další epizody (10)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
První pohled klame (S02E08)
Vymyšlený risk (S02E04)
Poslední soud (S02E01)
Vincentův svět (TV seriál)
Sundance (S02E07)
Smallville (TV seriál)
Bolestná ztráta (S04E12)
Svatba (S04E11)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Posedlost (S03E14)
2003 Black Sash (TV seriál)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
Past na ptáky (TV seriál)
Wolf Lake (TV seriál)
2000 Luchadores, Los (TV seriál)
The Immortal (TV seriál)
Černý anděl (TV seriál)
1998 Jednotka zpětného nasazení (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace