foto

Evan Handler

  • nar. 10.1.1961 (56 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec, který přežil leukémii, se narodil 10. ledna 1961 ve městě New York. Vystudoval Hendrick Hudson High School v Montrose v New Yorku. Poté se opět přestěhoval do města New York, kde začal navštěvovat Juiliard School, ale školy nechal kvůli roli ve filmu VEČERKA.

Debutoval v roce 1981 ve filmu VYVOLENÍ. Poté se objevil v již zmíněném dramatu VEČERKA z vojenského prostředí, v kterém si zahrály tehdy vycházející hvězdy Tom Cruise, Sean Penn a Timothy Hutton. Poté následovaly role ve snímcích DEAR MR. WONDERFUL, WAR AND LOVE nebo SWEET LORRAINE. Mezitím také získal epizodní roli ve slavném krimi seriálu MIAMI VICE nebo CBS SCHOOLBREAK SPECIAL. Následovaly opět převážně epizodní role v mnoha seriálech z nichž za zmínku stojí SIBS (3 epizody), WOOPS!, ONE LIFE TO LIVE, NEW YORK UNDERCOVER nebo PRÁVO A POŘÁDEK.

V roce 1994 získal roli ve známém snímku TAKOVÍ NORMÁLNÍ ZABIJÁCI slavného režiséra Olivera Stonea, o dvou zabijácích, které ztvárnili Woody Harrelson a Juliette Lewis. Poté se objevil ve známém thrilleru další režisérské legendy Rona Howarda VÝKUPNÉ, o bohatém muži, kterému unesou syna a únosci po milionáři požadují výkupné. Hlavní role zde ztvárnili Mel Gibson, Rene Russo a Gary Sinise. Poté hrál jednu z hlavních rolí v komediálním seriálu VŠAK TY VÍŠ. Následně natáčel opět hlavně epizodní role v seriálech jako například v politickém seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO BÍLÉHO DOMU(3 epizody), ED, OCHRÁNCE nebo JOHN DOE.

V roce 2002 získal roli ve slavném, cenami ověnčeném seriálu z produkce HBO SEX VE MĚSTĚ. Seriál je považován za kultovní a Evan si v něm zahrál rozvodového právníka Charlotty Yorkové (Kristin Davis), Harryho Goldenblatta, který se do Charlotte zamiluje a nakonec se s ní i ožení. Po skončení seriálu následovalo hostování ve slavných seriálech jako například BEZE STOPY, JACK&BOBBY, 24 HODIN, KRIMINÁLKA MIAMI, ZTRACENI, STUDIO 60 nebo ŽRALOK.

V roce 2007 získal jednu z hlavních rolí v dalším slavném seriálu CALIFORNICATION. Evan si zde zahrál Charliho Runkela, nejlepšího kamaráda a zároveň manažera Davida Duchovnyho, který ztvárňuje hlavního hrdinu seriálu, spisovatele Hanka Moodyho. Seriál z produkce Showtime je velice úspěšný a má natočené zatím tři řady. V roce 2008 si Evan zahrál ve filmovém pokračování seriálu SEX VE MĚSTĚ. Film měl obrovský úspěch, stal se z něj kasovní trhák a chystá se druhé pokračování. Mimo to si ještě zahostoval v legendárním seriálu PŘÁTELÉ a v cenami ověnčeném seiálu ODPOČÍVEJ V POKOJI.

Evan Handler, ale není pouze seriálový a filmový herec, věnuje se totiž taky psaní. V roce 1996 mu vyšla jeho první kniha s názvem TIME ON FIRE:MY COMEDY OF TERRORS. V roce 2008 mu pak vyšla druhá kniha s názvem IT´S ONLY TEMPORARY:THE GOOD NEWS AND THE BAD NEWS OF BEING ALIVE. V roce 2003 se oženil s Elissoi Atti s níž žije dodnes.

Monika "nipandelm" Š.

Herecká filmografie

Filmy

2012 Should've Been Romeo
2011 Domácí záležitosti
2010 Sex ve městě 2
2008 Sex ve městě
2000 Tři panáci (TV film)
1996 Výkupné
1994 Takoví normální zabijáci
1987 Sweet Lorraine
1985 War and Love
1982 Dear Mr. Wonderful
1981 Večerka
Vyvolení

TV seriály

2016 American Crime Story (TV seriál)
Conspiracy Theories (S01E07)
The Race Card (S01E05)
100% Not Guilty (S01E04)
další epizody (4)
2014 Californication (TV seriál)
Milost (S07E12)
Dcera (S07E11)
Večeře s přáteli (S07E10)
další epizody (12)
2013 Californication (TV seriál)
Odhodím své běsy (S06E12)
Bezva holka (S06E11)
Šílení psi a Angličani (S06E09)
další epizody (11)
2012 Californication (TV seriál)
V pekle zase není tak zle (S05E12)
Párty (S05E11)
Úchyláci a děvky (S05E10)
další epizody (12)
2011 Californication (TV seriál)
...a spravedlnost pro všechny (S04E12)
Poslední večeře (S04E11)
Soud (S04E10)
další epizody (12)
2009 Californication (TV seriál)
Mia culpa (S03E12)
Příchody a odchody (S03E11)
Dogtown (S03E10)
další epizody (12)
2008 Californication (TV seriál)
A žili šťastně... (S02E12)
Blues všedního dne (S02E11)
In utero (S02E10)
další epizody (16)
2007 Californication (TV seriál)
Kalifornský synek (S01E08)
Holky - přerušení (S01E07)
Po absintu je srdce něžnější (S01E06)
další epizody (8)
2006 Studio 60 (TV seriál)
The Option Period (E09)
The West Coast Delay (E04)
The Focus Group (E03)
další epizody (4)
Žralok (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Dave (S02E18)
2005 Hot Properties (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 12:00 a.m.-1:00 a.m. (S04E18)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Nikdo nespí (S03E04)
Přátelé (TV seriál)
Jak se Rachel vrátila do práce (S09E11)
2002 Beze stopy (TV seriál)
John Doe (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
2000 Ed (TV seriál)
1999 Však ty víš (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1992 Woops! (TV seriál)
1991 Sibs (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2004 Sex ve městě - Loučení (TV film)
1993 Twitch and Shout

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace