foto

Bruce Boxleitner

  • nar. 12.5.1950 (69 let)
    Elgin, Illinois, USA

Biografie

Otec čtyř dětí se během své kariéry objevil ve více než stovce televizních a filmových rolí. Největší otisk v televizní tvorbě zanechal díky nezapomenutelnému ztvárnění Johna Sheridena ve slavném sci-fi BABYLON 5. Bruce se objevil v celkem 88 episodách a čtyřech navazujících filmech.

Kromě hraní se také věnuje tvůrčímu psaní. Je autorem dvou sci-fi novel Frontier Earth a Frontier Earth: Searcher. V nejbližší době se na něj můžeme těšit ve filmu SHADOWS OF PARADISE a v očekáváném sci-fi TRON LEGACY, které je sequelem slavného snímku TRON z roku 1982.

Martin "Fancipal" Wróbel

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Matchmaker Mysteries: A Killer Engagement (TV film)
2018 The Christmas Contract (TV film)
2017 Eat, Drink & Be Buried: A Gourmet Detective Mystery (TV film)
2016 Double Mommy
Guardians of Luna
Svatební zvony (TV film)
2015 Svatba na obzoru (TV film)
2013 Silver Bells
The Thanksgiving House (TV film)
2012 Megazkrat: Smrtící výpadek (TV film)
2011 51
Love's Resounding Courage (TV film)
Tron: The Next Day
2010 Shadows in Paradise
TRON: Legacy 3D
2009 Transmorphers: Fall of Man
2008 Mrtvý vesmír
Ruka mrtvého muže (TV film)
2007 Babylon 5: Hlasy v temnotě
Na mušce (TV film)
Pandemie (TV film)
Požírač kostí (TV film)
2006 Double Cross (TV film)
Zamilovaní sousedé (TV film)
Záhadná žena: Tajemství Divokého západu (TV film)
2005 Detektiv (TV film)
Král ztraceného světa
Legie mrtvých
Nezvratný důkaz (TV film)
2004 Dokonalá paměť
They Are Among Us (TV film)
Zachraňte Emily (TV film)
Znamení hada
2003 Bohové a generálové
Den zlomu (TV film)
Mlčení
2002 Hope Ranch (TV film)
Nebezpečná země (TV film)
Pandemie
2001 Osudový zlom
2000 Chůva k pohledání
1999 Babylon 5: Volání do zbraně (TV film)
Sabotáž
1998 Babylon 5: Na počátku (TV film)
Babylon 5: Třetí prostor (TV film)
1996 Me and My Hormones (TV film)
1995 Zoja (TV film)
1994 Gunsmoke: One Man's Justice (TV film)
Hazardní hráč (TV film)
Wyatt Earp: Return to Tombstone
1993 Dům plný tajemství (TV film)
Nebezpečný let (TV film)
1992 Babe
Double Jeopardy (TV film)
Kuffs
Perfect Family (TV film)
Tajemství (TV film)
1991 Diplomatická imunita
Vražedná vize (TV film)
1990 Breakaway
Sporting Chance (TV film)
1989 Noc mrtvých (TV film)
Psanci (TV film)
1988 The Town Bully (TV film)
Červená řeka (TV film)
1987 Anděl v zeleném (TV film)
Kenny Rogers as The Gambler, Part III: The Legend Continues (TV film)
1986 Květina vášně (TV film)
Louis L'Amour's Down the Long Hills (TV film)
Návrat Mika Hammera (TV film)
1983 I Married Wyatt Earp (TV film)
Kenny Rogers as The Gambler: The Adventure Continues (TV film)
1982 Bare Essence (TV film)
Tron
1981 Fly Away Home (TV film)
1980 Baltimorský zázrak
Karbaník (TV film)
Wild Times (TV film)
1978 Happily Ever After (TV film)
1977 Murder at the World Series (TV film)
1976 Cesta Velkou Planinou (TV film)
Polib mě... zabij mě (TV film)
1975 Cry for Help, A (TV film)
Limonádová Annie
1974 Chadwick Family, The (TV film)

TV seriály

2019 Supergirl (TV seriál)
Red Dawn (S04E21)
Will The Real Miss Tessmacher Please Stand Up? (S04E20)
Crime and Punishment (S04E18)
další epizody (6)
2018 Fly (TV seriál)
Space Command Redemption (TV seriál)
Supergirl (TV seriál)
Bunker Hill (S04E08)
Fallout (S04E02)
2017 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Mísa třešní (S14E20)
2015 Cedar Cove (TV seriál)
Getting to Know You: Part Two (S03E11)
Getting to Know You: Part One (S03E10)
Runaway (S03E07)
další epizody (9)
2014 Cedar Cove (TV seriál)
Resolutions and Revelations (S02E12)
Stand and Deliver (S02E11)
Secrets and Lies (S02E10)
další epizody (11)
2013 Cedar Cove (TV seriál)
Homecoming (S01E13)
A New Life (S01E12)
Stormfront (S01E11)
další epizody (9)
2012 Tron: Povstání (TV seriál)
2010 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zlomený šíp (S08E07)
2009 Chuck (TV seriál)
Chuck a Kruh (S02E22)
Hrdinové (TV seriál)
Přijetí reality (S04E04)
2008 Chuck (TV seriál)
Chuck a sensei (S02E09)
Hrdinové (TV seriál)
Motýlí efekt (S03E02)
Druhý příchod (S03E01)
2007 Odložené případy (TV seriál)
Pokoj, kde se dává sbohem (S04E16)
2006 Americký táta (TV seriál)
Tears of a Clooney (S02E16)
2005 Mladí mušketýři (TV seriál)
1998 Babylon 5 (TV seriál)
Sleeping in Light (S05E22)
Objects at Rest (S05E21)
Objects in Motion (S05E20)
další epizody (20)
1997 Babylon 5 (TV seriál)
The Deconstruction of Falling Stars (S04E22)
Rising Star (S04E21)
Endgame (S04E20)
další epizody (18)
1996 Babylon 5 (TV seriál)
Falling Toward Apotheosis (S04E04)
The Summoning (S04E03)
Whatever Happened to Mr. Garibaldi? (S04E02)
další epizody (22)
1995 Babylon 5 (TV seriál)
Passing Through Gethsemane (S03E04)
A Day in the Strife (S03E03)
Convictions (S03E02)
další epizody (19)
1994 Babylon 5 (TV seriál)
Spřízněné duše (S02E07)
Škodná v revíru (S02E06)
Dlouhý spánek (S02E05)
další epizody (7)
Mahárádžova dcera (TV seriál)
1991 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Top Billing (S03E05)
1989 Dokud se nesejdeme (TV seriál)
1987 Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
The Khrushchev List (S04E22)
A Matter of Choice (S04E21)
Suitable for Framing (S04E20)
další epizody (11)
1986 Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
Santa's Got a Brand New Bag (S04E11)
Need to Know (S04E10)
The Man Who Died Twice (S04E09)
další epizody (21)
1985 Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
Fast Food for Thought (S03E12)
The Wrong Way Home (S03E11)
Flight to Freedom (S03E10)
další epizody (24)
1984 Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
The Three Faces of Emily (S02E11)
Playing Possum (S02E10)
A Class Act (S02E09)
další epizody (22)
1983 Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
The Long Christmas Eve (S01E11)
Sudden Death (S01E10)
Saved by the Bells (S01E09)
další epizody (11)
1982 Bring 'Em Back Alive (TV seriál)
1981 Na východ od ráje (TV seriál)
1979 Poslední kabriolet (TV seriál)
1976 How the West Was Won (TV seriál)
1973 Mary Tyler Moore (TV seriál)
I Gave at the Office (S04E13)

Dokumentární

2016 Classic Hollywood Cinemas
2007 07 Spaceys (TV film)
2002 Dobe and a Company of Heroes (TV film)
Making of 'Tron', The

Host

Fanoušci tvůrce