foto

Juliet Mills

  • nar. 21.11.1941 (77 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Britská filmová, televizní a divadelní herečka Juliet Maryon Mills se narodila ve válkou zasaženém Londýně jako prvorozené dítě herce Johna Millse a jeho manželky scenáristky Mary Hayley Bell. Její herecký debut na sebe opravdu nenechal dlouho čekat, protože již ve věku pouhých několika týdnů ztvárnila filmovou dceru herečky Kay Walsh ve válečném snímku Moře, náš osud, kde jednu z hlavních rolí ztvárnil její otec John. Již odmala se tak pohybovala v hereckém prostředí, koneckonců jejími kmotry byl herec a dramatik Noël Coward a kmotrou herečka Vivien Leigh, proto není divu, že v průběhu 40. let se objevila ještě v několika filmech svého otce, ale poté filmová studia na dlouhá léta opustila.

Vrátila se až v roce 1960 v televizním snímku Mrs. Miniver, ale to už se z malé dívky stala mladou, pohlednou ženou. Pro její kariéru byla však mnohem významnější trojice komedií z let 1962 až 1963, a to Twice Round The Daffodils, Nurse on Wheels a Carry On Jack. Díky těmto snímkům Juliet prokázala svůj herecký talent a dostala se nejen do povědomí diváků, ale také filmových tvůrců a producentů. V roce 1965 si tak zahrála v populárním špionážním seriálu The Man from U.N.C.L.E. a o rok později se představila vedle Jamese Stewarta a Maureen O´Hara ve westernu Záchrana vzácného plemene. V druhé polovině 60. let se věnovala především účinkování v televizních seriálech, ale přesto se v roce 1969 objevila v menší úloze zdravotní sestry v satirickém válečném muzikálu Richarda Attenborougha Jaká to rozkošná válka!.

Na počátku 70. let nadále působila více na malé obrazovce než na velkém plátně. Z tohoto období byl pro Juliet jednoznačně nejúspěšnější komediální seriál Nanny and the Professor, kde za roli usměvavé chůvy Phoebe Figalilly získala dokonce nominaci na Zlatých Glóbech v roce 1971 v kategorii „Nejlepší televizní herečka v komedii nebo muzikálu“. Poté však na Juliet čekala její nejslavnější role, kterou se stala svobodomyslná londýnská prodavačka Pamela Piggot v komedii hollywoodské legendy Billyho Wildera Nebožtíci přejí lásce, kde zazářila po boku Jacka Lemmona. Komedie z prostředí italského ostrova Ischya se líbila kritikům i divákům a získala hned šest nominací na Zlatých Glóbech v roce 1973 a mezi nominovanými byla i Juliet, ale nakonec jediný Zlatý Glóbus získal Jack Lemmon.

O rok později Juliet ozdobila svým hlasem filmovou bajku Hala Bartletta Racek Jonathan Livingstone, a poté se opět vrátila do televizního prostředí. Zde se objevila v ambiciózní minisérii QB VII, která pojednávala o nacistických válečných zločincích a Juliet zde za roli Samanthy Cady získala v roce 1975 televizní cenu Emmy. Od práce v televizi si nakrátko odskočila do Říma, kde ztvárnila hlavní roli v americko-italském hororu Chi Sei?, který pojednával o mladé ženě posedlé ďáblem. Druhá polovina 70. let byla pro Juliet především ve známení hostování v různých seriálech, z nichž mezi ty nejznámnější patří Hawaii Five-O, Fantasy Island, The Love Boat a také Wonder Woman, natočená podle populární superhrdinky z komiksového vydavatelství DC.

Také v 80. letech Juliet pokračovala hostováním ve známých a úspěšných seriálech, jako byly Hart a Hartová, Dynastie, Hotel nebo To je vražda, napsala, které se po roce 1989 vysílaly také u nás. Nicméně její pracovní vytížení již nebylo tak vysoké jako v uplynulých letech. Na počátku 90. let si Juliet ještě jednou zahrála se svým otcem ve válečném televizním snímku Noc lišky, rovněž se objevila v populárním seriálu s Peterem Falkem Columbo a po letech si opět vyzkoušela hororový žánr ve filmu Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. Poté si dala od filmového a televizního hrání na několik let pauzu.

Před kamery se vrátila na konci 90. let, kdy byla obsazena do romantické komedie Jiná láska, kterou natočil mistr tohoto žánru Gary Marshall. Další významnou rolí v její kariéře byla čarodějka Tabitha Lennox, kterou si zahrála v seriálu Passions. Juliet se jako Tabitha představila celkem v 973 epizodách mezi lety 1999 až 2008 a za svou roli získala v roce 2002 cenu Online Film & Television Asociation a rovněž obdržela také několik nominací na Soap Opera Digest Awards a Daytime Emmy Awards. Po konci seriálu Passions, se Juliet objevila také v seriálech Život v buši a Nouzové přistání či v romantické komedii s Piercem Brosnanem, Salmou Hayek a Jessicou Alba Láska po anglicku. V roce 2018 pak měli diváci možnost Juliet spatřit ve snímku Running for Grace.

Kromě filmového a televizního hrání se Juilet věnovala také divadlu, kde v roce 1960 obdržela nominaci na prestižní cenu Tony za roli Pamely Harrington ve hře Petera Shaffera „Five Finger Exercise“. V 80. letech se vrátila na divadelní prkna ve hře Bernarda Pomerance „The Elephant Man“, která byla inspirována životním příběhem „sloního muže“ Josepha Merricka a právě zde poznala svého třetího manžela Maxwella Caulfielda. Poté se přidala k divadelní skupině The Mirror Theater Ltd's Mirror Repertory Company a v průběhu let si zahrála ve hrách jako „The Hasty Hart“ Johna Patricka, „Inheritors“ Susan Glaspell nebo „Paradise Lost“ Clifforda Odetse.

Juliet Mills byla celkem třikrát vdaná. Jejím prvním manželem se stal Russell Edward Alquist Jr., kterého si vzala 14. října 1961 a z jejich manželství vzešel syn Sean. V roce 1975 se však rozvedli a Juliet se ještě toho roku znovu vdala za Michaela Milana Miklendu. S Michaelem měli dceru Melissu, ale i toto manželství nakonec skončilo rozvodem. Jejím posledním manželem se stal v roce 1980 o osmnáct let mladší herec Maxwell Caulfield, se kterým žije dodnes.

Michal "Stanmi" Staněk

Herecká filmografie

Filmy

2018 Running for Grace
2014 Lucky Stiff
Láska po anglicku
1999 Jiná láska
1993 Cizinec v zrcadle (TV film)
1992 Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase
1990 Noc lišky (TV film)
1979 Cracker Factory, The (TV film)
1977 Alexander: The Other Side of Dawn (TV film)
Barnaby and Me (TV film)
That's Carry On!
1976 Druhá moc
1975 Demon, Demon (TV film)
1974 Chi sei?
1973 Letters from Three Lovers (TV film)
Racek Jonathan Livingston
1972 Nebožtíci přejí lásce
1971 She Stoops to Conquer (TV film)
1970 The Challengers (TV film)
1969 Jaká to rozkošná válka!
1968 Mr. Dickens of London (TV film)
1967 Wings of Fire (TV film)
1966 Záchrana vzácného plemene
1963 Carry On Jack
Nurse on Wheels
1962 Twice Round the Daffodils
1961 No My Darling Daughter
1960 Mrs. Miniver (TV film)
1949 The History of Mr. Polly
1947 Jak vzpomínáme
Vražedné pochybnosti
1942 Moře, náš osud

TV seriály

2017 Jeff & Some Aliens (TV seriál)
Jeff & Some Love Simulations (E10)
Time After Time (TV seriál)
Pilot (E01)
2013 From Here! On OUT (TV seriál)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
2008 Čtyři roční období (TV seriál)
2006 Život v buši (TV seriál)
1999 Passions (TV seriál)
1998 Air America (TV seriál)
1992 Columbo (TV seriál)
Není čas na umírání (S10E05)
1989 Dokud se nesejdeme (TV seriál)
1988 Příšery (TV seriál)
1987 The Law and Harry McGraw (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
1981 Dynastie (TV seriál)
1979 Hart a Hartová (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1976 Gibbsville (TV seriál)
Once an Eagle (TV seriál)
1975 Ellery Queen (TV seriál)
Matt Helm (TV seriál)
Medical Story (TV seriál)
Switch (TV seriál)
Wonder Woman (TV seriál)
1974 Police Woman (TV seriál)
QB VII (TV seriál)
Zrozeni ke svobodě (TV seriál)
1973 Harry O (TV seriál)
The Wide World of Mystery (TV seriál)
1972 The ABC Afternoon Playbreak (TV seriál)
The ABC Saturday Superstar Movie (TV seriál)
1971 Alias Smith and Jones (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
Nanny and the Professor (TV seriál)
1969 Marcus Welby, M.D. (TV seriál)
1968 Hawaii Five-O (TV seriál)
Sherlock Holmes (TV seriál)
Thor Bridge (S02E09)
1967 Coronet Blue (TV seriál)
The Revenue Men (TV seriál)
1965 Man Called Shenandoah, A (TV seriál)
1964 12 O'Clock High (TV seriál)
The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
1963 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV seriál)
1962 It Happened Like This (TV seriál)
Man of the World (TV seriál)
1961 Ben Casey (TV seriál)

Dokumentární

2000 Sir John Mills' Moving Memories
1987 Biography (TV seriál)
1968 Wedding of the Doll

Host

TV pořady

2003 World Poker Tour (TV pořad)
2002 SoapTalk (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1973 Match Game 73 (TV pořad)
1970 The Virginia Graham Show (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
1968 The Morecambe & Wise Show (TV pořad)
1965 The Hollywood Squares (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace