Reklama

Reklama

Profesionálové z CI5

(seriál)
  • Velká Británie CI5: The New Professionals (více)
Velká Británie, 1998, 13x50 min

Obsahy(1)

Tento seriál nás zavede do prostředí britské speciální služby CI5. Díky příkazu ministra může CI5 použít jakýchkoliv prostředků, aby vyřešila případy terorismu, spiknutí, nájemných vrahů a radikálních skupin. (duklak2)

Recenze (32)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Tosimem - nový kabát je líbivý a neurazí, dokonce solidně pobaví, ale Shaw a Collins jsou legendy, se kterými se tito nováččci nemohou měřit. A protože si je bez Gordona Jacksona neumím představit, je na tom trošku bit i jinak kvalitní Edward Woodward. 50%, na kterých má podíl i to, že tady jsem poprvé viděl Lexu Doig. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Při pokračování klasických seriálů po několika letech se divák často naštve. Tohle je ovšem čestná výjímka - je to nové, akčnější, modernější - jenže charismatem nesahají tihle "noví" Profesionálové těm "starým" ani po kotníky... ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle dílko nemělo v názvu slovo Profesionálové a neodkazovalo tak tedy k naprosté klasice detektivněseriálového žánru, možná bych i nějakou tu hvězdičku dal. Ale když chce někdo pojmenovat svůj seriál takhle, vzbuzuje ve mně takové očekávání, že nepůjde o trapný remake. Ale ono bohužel jde... ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Holy shit takhle zprznit můj oblíbenej seriál!!!!!!!!!! Kde je Bodie kde je Doyle? To radši budu provozovat sex s přerostlou vačicí než se špinit s tímhle. ()

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Zamávejte zralé úvaze Cowleyho, šarmu Doylea a šviháckosti Bodieho. A přivítejte dva průhledné, vcelku tupé a zoufale nesympatické nováčky...a ženskou posilu... A víte co? Nevítejte je, hned je vyžeňte, protože tohle nebude fungovat nikdy. ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Tvorcovia si za to môžu sami. Snažiť sa tak hyenisticky zviezť na takej seriálovej klasike! Už ani úvodná znelka nemá gule. Noví hrdinovia majú medzi sebou novú posilu - dievča. Milovníci pôvodného seriálu, skúšobná otázka: viete, čo by s dievčaťom medzi sebou urobili Body a Doyle? Tento ôremake" ma ako fanúšika jedinečného "originálu" doslova urazil a vlastne ma uráža už to, že tejto odpadovej sračke vôbec píšem komentár. Ale už kvôli Cowleymu musím. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to nejmenovalo a příliš okatě nenavazovalo na legendu, většina by to hodnotila mnohem líp. Ale v tomhle producenti zásadně přestřelili, protože jinak to je celkem zajímavej akční seriál. A když to srovnáte třeba s Walker Texas Ranger, je to jako rozdíl mezi Hvězdnými válkami před dvaceti lety a dnes. Ty starší zatraceně vedou, stejně jako tato série vede nad hloupoučkým Norrisem. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Řekla jsem si, že jsem dospělý, rozumný, uvážlivý člověk. Jako někdo takový přece nebudu přistupovat k něčemu už předem podrážděně jen proto, že se to tváří jako znovuvzkříšení jednoho z mých nejoblíbenějších seriálů. Ne, rozumný, dospělý a uvážlivý člověk tomu dá šanci a nedopustí, aby jej ovládly předsudky. S tím jsem kdysi k Profesionálům z CI5 usedla. A rodina jen němě sledovala, jak se rozumná, dospělá, uvážlivá osoba zmítá na podlaze, buší pěstmi do země, mrská předměty o zeď a neartikulovaně řve. Rodina je zvyklá a přežila to. Já jsem kupodivu tenhle tupý klon všech tupých takzvaných kriminálek nové doby přežila taky, a scénárista s hlavními představiteli můžou být rádi, že řady přeživších rozmnožili i oni, ačkoli jsem původně měla úmysl přesně opačný. Protože tvářit se, že tahle upocená rychlokvaška má něco společného s Profesionály je jako tvrdit, že Márquezovo dílo má styčné body s telenovelami, protože obojí má původ v latinskoamerické oblasti. Tak jako tak by tenhle nepovedený vtip asi neměl moc šancí obstát, protože je na rozdíl od takové sice pitomé, ale aspoň zábavné Kobry 11 šedivý a nudný až k pláči. Ovšem snaha přiživit se na cizí slávě tomu dodává opravdu nepříjmně zahnívající aroma, v němž se mísí naprosto nulová atmosféra, nepřítomná jiskra a primitivní vtip. Navíc i naprostý nedostatek soudnosti a schopnosti posoudit situaci, protože i s jejich minimem je člověku jasné, že původní seriál stál na hlavních představitelích, jejich charismatu a bezchybně fungující chemii mezi nimi. Jejich nahrazení úzkostlivě politicky korektní trojicí manekýnů je alarmujícím důkazem, že lidská blbost je jediná věc, o které se s jistotou dá říct, že je nekonečná. I když se s ní možná může měřit snaha přiživit se na všem, na čem to jen jde. To tron: jistěže vím. Strávila jsem valnou část svých telecích let představami, že jsem onou "osobou mezi." To ale nic nemění na tom, že mezi skutečnými profesionály nemá ženská co dělat, protože zatahovat ženský element do toho skvostně machistického světa drsných chlapů, Fordů Capri a těžkých kalibrů, do kterého nás zavedl původní seriál, může jenom totální...amatér. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

No nevim, modernější je to určitě, ale že by akčnější? Mě to tedy nepřipadá. Jestli si takhle někdo představuje oživení kultovního seriálu, tak potěš pánbůh až nám "oživí" Já, Claudius... ()

nervoznideda odpad!

všechny recenze uživatele

Je to pravda že navázat na starý seriál je škoda peněz a hlavně času. Raději si pustím starý páky , tj 57 hodin jedinečného seriálu s Cowley s Doyle a Bodie. I po cca 40 letech to má větší šmrnc než tyto dotáčky. ()

dinsdale odpad!

všechny recenze uživatele

I když ten seriál sám o sobě na odpad nebyl, to máte za zneužití tak klasického jména jakými jsou pro mě Profesionálové Bodie a Doyle (a George, samozřejmě). ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl úplně jiný seriál s jiným názvem atd., klidně bych tomu dal víc, ale tohle se opravdu originálu nemůže ani trošku vyrovnat. Holt staří pardálové z CI5 jsou nepřekonatelní.. ()

Sancty odpad!

všechny recenze uživatele

Nemať to názov Profesionáli z CI:5, nezavadím o tento pokus ani pohľadom. Po pár dieloch môžem s kľudným svedomím skonštatovať, že návrat sa hlboko nepodaril. Nefunguje chémia medzi hercami a s ich charizmou je to tiež pri bode mrazu. Ženská posila dvojici taktiež moc neprospela a pritom túto zmenu som zo začiatku vnímal ako vydarený nápad. Neporovnávam s originálom, ale iba s odkazom naň sa medzi veľkú konkurenciu veru neprestrieľa. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale takhle nízké hodnocení si tenhle seriál nezaslouží. Bodie a Doyle jsou legendy, kterým se asi někdo jen těžce vyrovná, ale na druhé straně by byla hloupost nevyužít té tradice a "obchodní značky". Navíc v tomto případě to není nějaké (velké) zprznění již zmíněných legend. ()

gombarix odpad!

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš dvakrát do téže Temže... snad kdyby se tahle průměrná kriminálka nepřiživovala na klasické značce, se kterou srovnání opravdu nesnese, dalo by se o nějakých hvězdičkách uvažovat. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Professionals z osmdesátých let byli ve svém žánru jedním z nejlepších, ne-li nejlepším seriálem. Zhýčkaný divá, který zjistil, že existuje pokračování, měl vysoký index očekávání. Ale ouvej, přišlo cosi katastrofálního. Nablblý seriál, na úrovni amerických tean-krimi, bez chutě a zápachu, nudný a blbý od začátku do konce. Viděl jsem jen tři díly - u prvních dvou jsem nemohl uvěřit, co se stalo z mého milovaného seriálu, u třetího jsem konečně pochopil, že to není počáteční (stěží odpustitelné) přešlapování štábu na místě, ale že je to naprostá neschopnost, která je neodpustitelná. Nikomu, kdo měl rád Professionals NEdoporučuji, aby se díval - rozčarování postupně přejde v bezmocný hněv a znechucení. Hodnotil bych 40%, ale za zneuctění tematu odečítám ještě deset. Nápaditost, herecké výkony, inteligentní humor, napětí a dynamika děje - to vše chybí. Z Professionals nezůstalo vůbec nic. ()

Reklama

Reklama