foto

Iwan Rheon

  • nar. 13.5.1985 (33 let)
    Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Iwan Rheon je velšský divadelní a televizní herec. Narodil se 13. května 1985 a téměř celý život prožil i se svou rodinou v hlavním městě Walesu - v Cardiffu.

V 17 letech odstartoval svou hereckou kariéru ve velšské televizní soap opeře, avšak účinkování v tomto seriálu po nějaké době ukončil, aby se mohl věnovat studiu na Londýnské akademii hudby a dramatických umění (LAMDA). V roce 2008 získal první výraznější roli v rockovém muzikálu Spring Awakening a vyhrál dokonce Cenu Laurence Oliviera v kategorii Nejlepší vedlejší herec v muzikálu.

Poté, co Iwan skončil s účinkováním v muzikálu, začal hrát v MISFITS - seriálu o pětici mladých delikventů, kteří získají superschopnosti. V Misfits bravurně ztvárňuje jednu z hlavních postav, plachého outsidera Simona, který získá schopnost stát se neviditelným. Seriál má zatím dvě série a je velice úspěšný (držitel ceny BAFTA). V roce 2010 se Iwan objevil jako host v seriálech GRANDMA’S HOUSE a COMING UP.

Iwan má i hudební talent. V roce 2010 vydal své debutové EP Tongue Tied a kromě toho je i leaderem kapely The Conviction.

H4N1CK4

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hurricane: Squadron 303
2017 Daisy Winters
Inhumans (IMAX)
S.U.M. 1
Umělec Adolf (TV film)
2015 Charlottina píseň
Residue
2014 Under Milk Wood (TV film)
2013 Osvoboditel
2012 Back of Beyond, The (studentský film)
Boys on Film 8: Cruel Britannia
Vloupačka
2011 Divoký Bill
Resistance

TV seriály

2017 Inhumans (TV seriál)
...And Finally: Black Bolt (E08)
Havoc in the Hidden Land (E07)
The Gentleman's Name Is Gorgon (E06)
další epizody (8)
Riviera (TV seriál)
À la vue de tous (E10)
OEil pour oeil (E09)
La Clé (E08)
další epizody (10)
Griffinovi (TV seriál)
Petey IV (S16E07)
2016 Hra o trůny (TV seriál)
Bitva bastardů (S06E09)
Kniha cizince (S06E04)
Křivopřísežník (S06E03)
další epizody (5)
2015 Jízlivě tvůj (TV seriál)
The Finale (S02E07)
Wedding (S02E06)
Flatmates (S02E05)
další epizody (7)
Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tvrdodomov (S05E08)
Dar (S05E07)
další epizody (6)
2014 Our Girl (TV seriál)
Heroes (S01E05)
Love (S01E04)
Changes (S01E03)
další epizody (5)
Hra o trůny (TV seriál)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
Zákony bohů a lidí (S04E06)
Lev a růže (S04E02)
2013 Jízlivě tvůj (TV seriál)
Christmas Special (S01E07)
Anniversary (S01E06)
Dinner Party (S01E05)
další epizody (7)
Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
Cesta vzhůru (S03E06)
další epizody (6)
2011 Misfits: Zmetci (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
další epizody (8)
Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
2010 Grandma's House (TV seriál)
Misfits: Zmetci (TV seriál)
Christmas Special (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2009 Misfits: Zmetci (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)

Dokumentární

2015 Coldplay's Game of Thrones: The Musical
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace