foto

Jennette McCurdy

  • nar. 26.6.1992 (26 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jennette Michelle Faye McCurdy se narodila Garden Grove v Kalifornii a je to americká televizní herečka a country-popová zpěvačka. Nejlépe známá je pro roli Sam Puckettové v sitkomu ICARLY.

Svojí hereckou kariéru začala v osmi letech, roce 2000 na MADtv. Od té doby se objevila v několika seriálech včetně KRIMINÁLKA LAS VEGAS, MALCOLM V NESNÁZÍCH, LINCOLN HEIGHTS, WILL A GRACE, TUČNÁCI Z MADAGASKARU, ZOEY 101, TRUE JACKSON, ZÁKON A POŘÁDEK, MEDIUM a SOUDKYNĚ AMY. V roce 2003 měla tu příležitost spolupracovat s její inspirací, Harrisonem Fordem, ve filmu DETEKTIVOVÉ Z HOLLYWOODU.

V roce 2005 byla Jennette nominována na Young Artist Awards za nejlepší herecký výkon v televizním seriálu. Také se objevila v několika reklamách a od roku 2007 má vedlejší roli v televizním seriálu od Nickleodeon, ICARLY. Hraje zde nejlepší kamarádku Carly Shay jménem Sam Puckettová a to po boku Mirandy Crosgrove, Nathana Kresse a Jerry Trainora. Za tuto roli byla nominovaná na Teen Choice Awards 2009 v kategorii Oblíbený televizní herečka ve vedlejší roli.

Dne 1. prosince 2011 podepsala smlouvu s United Talent Agency která podporuje mladé umělce, herce a muzikanty. Její debutové album "Not That Far Away" vyšlo 17. dubna 2010.

LentilleLily

Herecká filmografie

Filmy

2018 Little Bitches
2016 Syoopeo peulenjeu
Zvířátko
2014 Jennette McCurdy Gets Dirty
2013 Podrazák (TV film)
2012 Doba ledová 4: Země v pohybu
2011 Nejlepší hráč (TV film)
Snížek, bílý kožíšek
The Death and Return of Superman
2010 Fred: The Movie (TV film)
2009 Minor Details
2008 iCarly: iGo to Japan (TV film)
2007 Poslední den prázdnin (TV film)
2004 Breaking Dawn
Dobrodružství na letadlové lodi (TV film)
2003 Detektivové z Hollywoodu
2002 Moje dcera není vrah
2001 Shadow Fury

TV seriály

2015 Between (TV seriál)
2013 Sam & Cat (TV seriál)
2008 True Jacksonová (TV seriál)
2007 iCarly (TV seriál)
2006 Lincoln Heights (TV seriál)
2005 Inside, The (TV seriál)
Médium (TV seriál)
Coded (S01E09)
Tam někde (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Zoey 101 (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Hysterie (S06E11)
2003 Karen Sisco (TV seriál)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kočičinec (S02E20)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
1998 Will a Grace (TV seriál)

TV pořady

2015 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 Nickelodeon's Worldwide Day of Play: Get Your Game On (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2008 Mother Goose Parade (TV pořad)
The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace