Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charles Bronson jako odhodlaný pohraničník, který se snaží zastavit pašování lidí a současně pátrá po vrahovi svého kolegy. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je to slabší čtyřka pravda film úplně nezapomenutelnou peckou není, ale opět ho táhne Bronson v další na tělo ušité roli. Spektrum jeho úloh bylo neuvěřitelně široké a vždy byl přesvědčivý, ale to už se asi opakuji. Tentokrát si zahrál nekompromisního šéfa pohraničníků který každý den vede boj z větrnými mlýny neboli řeší invazi mokroušů do Spojených fucking států emérických. Pochopitelně, že někdo z toho má byznys a to tak kurevsky dobrej, že se nezastaví před ničím. To je i případ Bronsonova zdatného protivníka kterého ztvárnil Ed Harris který v případě potřeby i bez mrknutí oka odstřelí nějakýho toho pohraničníka. Takže nakonec 70% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = III./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.3.1988, réžia českého znenia (ÚPF Praha) = MARIE FRONKOVÁ - Bronsona dabuje Alois Švehlík, Kirbyho dabuje Pavel Trávníček, Harrisa dabuje Jiří Štěpnička - Klasický akčňák s Bronsonom v jeho typickej úlohe tvrdého nekompromisného chlapa, tentokrát šerifa. (29.7.2009) ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jedná se o typický film 80.let. Nové je tam pouze mimořádný námět z hraniční čáry mezi Mexikem a USA. "Černí" nelegální uprchlíci z Mexika a jejich zločinní převáděči. Pravdou zůstává ta okolnost, že tam hraje Charles BRONSON a tím film získává body. On je prostě úžasný protihráč a "buldog", který se zakousne do případu neúnavně, až svou oběť dostihne a spravedlivě trestá... Ed HARRIS byl ještě velmi mladý, ale už dokázal, že se rodí budoucí hvězda. Poznámka pod čárou : tak sexy nohy do "O" včetně chůze, měl pouze Bronson. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tema je sice zaujimava, pretoze pasovanie chudobnych ludi cez hranice je aj dnes na dennom poriadku, kde bohati obchoduju na nestasti druhych, ale film posobi trosku monotonne a chvilami nudne. Mozno je to aj tym, ze film uz ma svoje roky a v case premiery by bol mozno daleko zaujimavejsi. Charles Bronson je dobry herec, ale v ulohe zaporaka ma tu celkom prekvapil aj mlady Ed Harris... 22.04.2010 _______ Charles Bronson - (Jeb Maynard) +++ Bruno Kirby - (Jimmy Fante) +++ Ed Harris - (Hotchkiss) +++ Bert Remsen - (Carl J. Richards) +++ Michael Lerner - (Henry Lydell) +++ Karmin Murcelo - (Elena Morales) +++ Hudba: Gil Melle +++ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypická Bronsonovka. Především tím, že po všech stránkách naprosto uvěřitelná. Bronson zde není akční Alfamacho, ale normální chlap kterej dělá svou práci a za celý film vystřelí snad jen jednou. Navzdory neakčnosti a civilnosti to ale dokáže diváka zaujmout a držet v jistém napětí. Ed Harris taky parádní. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré zažili strážnici na americko-mexickej hranici. (m.a.t.o.)
  • V českém dabingu používají výraz „mokrouš“ pro mexické imigranty. Celý výraz zní „Espaldas mojadas“, anglicky „Wet back“, tedy mokrá záda. Termín byl původně vytvořen a použit pouze u Mexičanů, kteří vstoupili do amerického státu v Texasu z Mexika překročením řeky Rio Grande, což je hranice USA, přeplaváním nebo přebroděním. (sator)
  • Charles Bronson v jednom rozhovore povedal: "Myslím, že film môže byť náučný a zábavný zároveň. Hraničná čiara spĺňa obe kritériá." (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama