Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Towainových se chystá opustit zalesněný měsíc Endor, když je přepadne armáda nájezdníků vedená zlým králem Terakem. Armáda zabije rodinu a pochytá Ewoky, se kterými se mezitím Towainovi spřátelili. Uprchnout se podaří pouze dívence Cindel a Ewokovi jménem Wicket. Oba se na útěku seznámí s poustevníkem Noahem a jeho zvířátkem Teekem, které se dokáže pohybovat neuvěřitelnou rychlostí. Ale pronásledovatelé jsou Cindel neustále v patách, protože král Terak chce pochopit a spoutat sílu vesmírné lodi, která patřila Towainovým.

Snímek The Battle for Endor vznikl v roce 1985 jako pokračování snímku The Ewok Adventure z roku 1984. Oba filmy vycházely z Hvězdných válek George Lucase. Konkrétně z šesté epizody Návrat Jediho, kde roztomilí medvídci Ewokové bojovali po boku Luka Skywalkera a jeho přátel. (Vitason)

(více)

Recenze (43)

tron 

všechny recenze uživatele

„Zbohom nebyť dobré.“ Po temer výbornom Dobrodružstve Ewokov druhý (a zároveň posledný, ak nerátame kreslený seriál) televízny spin-off s kultovými medvedíkmi z HVIEZDNYCH VOJEN VI - NÁVRATU JEDIHO. Je to zaliečavé? Nemyslím si. Kontroverzní Ewokovia boli určené deťom už v NÁVRATE JEDIHO, ktorému bolo po temnej EPIZÓDE V – IMPÉRIU VRACIA ÚDER vyčítané snáď iba to, že sa do zakončenia epickej sci-fi ságy prebojovali práve tieto chlpaté rozprávkové postavičky. Môžeme sa teda čudovať, že sa vo „vlastných“ filmoch odtrhli od sci-fi a otvorene sa prihlásili k rozprávke, kde ak niekto zomrie, tak maximálne mimo záber? Ťažko. Ak mi niečo prekážalo, tak snáď len neoriginálny scenár a na Lucasa (autor námetu a producent) prekvapivo slabá technická úroveň. Ono to naozaj vyzerá ako televízny film. Síce s krásnou lesnou výpravou horských zátiší, ktoré sú ale v ostrom kontraste s umelohmotnými jaskyňami a nerealistickými hradmi. Pritom prvý diel pôsobil takmer monumentálne, takže prepad vizuálnej stránky si u megalomana, ako je Lucas, neviem vysvetliť. Nevraviac o slabučkých akčných scénach (a to je posledných 3O minút v podstate nonstop akcia!) a drzom jednaní s postavami z minula (SPOILER všetci ľudskí hrdinovia, okrem malej Cindel, sú vyvraždení v úvodnej štvrťhodine SPOILER). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ewokovia sú inteligentná rasa žijúca na lesnatom mesiaci Endor. Sú malí, bacuľatí, chlpatí. Sú to priateľské stvorenia, ktoré žijú v súlade s prírodou. Živia sa ako lovci a zberači. Sú súčasťou sci-fi sveta "Hviezdných vojen", ktorý stvoril režisér a scénarista George Lucas. Ewokovia sa prvý krát objavili v roku 1983 v epizóde "Star Wars VI. - Návrat Jediho". Dočkali sa aj dvoch vlastných spin-off filmových príbehov. V roku 1984 bol natočený titul "Dobrodružstvo Ewokov" a o rok neskôr "Bitva o planétu Endor". *** ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Režie - Jim Wheat a Ken Wheat. Druhý počin George Lucase a jeho odpoutání se od hlavní lodě zvané Hvězdné války ( Star Wars ). Ewokům se zde při mluvení už alespoň pohybuje brada, ty jejich nehybné vykulené obličeje z prvního dílu, byly hrozné. CITÁT - Nebezpečí.......... Do tohoto příběhu se zase trochu zapletly postavy podobné opicím z příběhů o Planetě opic. Někdy se až divím, co vylezlo z Lucasovi legendární dílny o Hvězdných válkách. Tenhle příběh je dějově příšernej. U jedničky jsem se skoro nudil ale u dvojky jsem začal usínat. Film trvá zatím hodinu ale hlavní hrdinové stále žijí ve své chaloupce a stále chodí po lese. Akce jako strom - ironie. A když se konečně začne něco dít, je to tak strašný až je to k pláči. Je tu bytost, žena, která se pomocí kouzelného prstenu mění na vránu a každý si určitě vzpomene na naší Arabelu a Rumburaka. ( Ewok 2 - 1984. Arabela 1979. ) Scéna z kartou v 64 minutě mě rozesmála. I tak se dá ukončit karetní partie. U finální bitvy jsem brečel smíchy - proč ? Prostě se podívejte. Kamera - Isidore Mankofsky. CITÁT - Tak a teď jsem to dostal.......... ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Pokračování Karavany odvahy je velice ambivalentní. Na jednu stranu autoři přitvrdili na napětí, atmosféře a dusnu, zároveň však fantasy ewoků přestřelily kuší kam mohli. Hrad a čarodějka měnící se ve vránu (nepomohl ani fakt, že dáma peopůjčila obličej vědmě v Lynchově Duně) je prostě moc. Zároveň pachtění zlého, ukrutného Teraka za jakousi "The power" nabízí otázku, zda-li nechtěl hledat raději "The force" a náhodný kolemjdoucí Noa nemohl být starý jedi v ústraní. Nicméně je úžasné, jak se v obou dílech promenádují zvláštní, nespatření tvorové...po tomto právoplatně spjatí s Endorem... ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Je to dokonalá pohádka s medvídky, reptajícím dědou a malou holčičkou. Na druhé straně stojí potvory jak z Pána prstenů, používající zbraně jak z hvězdných válek. Postavičky dělají roztomilé kousky, i když se dostanou do nebezpečí, nikdy je nezraní, umírají jen ti špatní. Také mě vždy zajímalo, co vymyslí. A taky ten rychlík. Dětský sen se mi splnil, jen to mohlo být dřív než ve dvě ráno :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v kalifornském Marin County. (Terva)

Reklama

Reklama