foto

Kelly Rutherford

  • nar. 6.11.1968 (52 let)
    Elizabethtown, Kentucky, USA

Biografie

Kelly Deane Melissa Rutherford se narodila v městě Elizabethtown ve státě Kentucky. Její matka, modelka a spisovatelka Ann Edwardsová byla již v té době rozvedená s jejím otcem. Kelly má ještě mladšího bratra Anthonyho a dvě mladší sestry: Courtney a Lindsey. V 17 letech se přestěhovala do New Yorku a živila se modelingem a natáčením reklam.

Svou hereckou kariéru začala v 80. letech, kdy se objevila po boku Lukea Perryho v seriálu LOVING a na přelomu 80. a 90. let získala roli v seriálu GENERATIONS, díky které Kelly byla a stále je známou celebritou zejména v Turecku. Její role Stephanie „Sam“ Whitmore v tomto seriálu ovlivnila smýšlení Turků natolik, že přirovnávání k její postavě Sam se stala součástí jejich běžného života. Kelly následně utužila svou popularitu v Turecku tím, že natočila několik reklam pro turecký trh a objevila se na tureckém celonárodním hudebním festivalu. V letech 1996 – 1999 hrála postavu Megan Lewis v seriálu MELROSE PLACE.

V roce 1994 se objevila po boku Nicka Nolteho a Julie Roberts v romantické krimi komedii ZBOŽŇUJU TRABLE. V roce 1996 si zahrála společně s Tiffani-Amber Thiessen v mysteriózním hororu POHŘBENÁ TAJEMSTVÍ a ve stejném roce získala hlavní roli v romantickém dramatu natočeném podle románu Danielle Steel NENÍ VĚTŠÍ LÁSKY. V tomto dramatu hraje mladou ženu Edwinu, která při potopení Titanicu přišla o své rodiče i snoubence a nyní se sama potýká s výchovou tří dětí ve snaze udržet křehké rodinné vztahy a překonat bolestivé vzpomínky na smrt rodičů i svého snoubence. V roce 2000 pak získala hlavní ženskou roli v thrilleru ANDĚLÉ NIKDY NESPÍ stejně jako v thrilleru TAJNÁ VÁLKA a objevila se i v malé roli ve filmu VŘÍSKOT 3. V současné době ji můžeme vidět v seriálu z prostředí manhattanské společenské smetánky GOSSIP GIRL jako Lily van Der Woodsen. Říká, že jako herečku ji nejvíce ovlivnily herečky Carole Lombard, Gloria Grahame a Marlene Dietrich.

V červnu 2001 se poprvé provdala – jejím manželem se stal Carlos Tarajano, ale jejich manželství vydrželo jen půl roku – rozvedli se v lednu 2002. V srpnu 2006 se provdala znovu – tentokrát za německého obchodníka Daniela Giersche a o dva měsíce později se jim narodil syn Hermes Gustaf. Ani příchod druhého dítěte, které se má narodit v červnu 2009, však toto manželství nezachránil – Kelly již v prosinci 2008 podala žádost o rozvod. Ve volném čase cvičí jógu, zejména se svými dvěma kolegyněmi ze seriálu MELROSE PLACE s Lisou Rinna a Marcií Cross.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Dark Angel (TV film)
Rule of 3 (TV film)
2018 Love, of Course (TV film)
2015 Night of the Wild (TV film)
2013 A Sister's Nightmare (TV film)
Krásná vzpomínka
2007 Svědkem zločinu (TV film)
2002 Andělé nikdy nespí
Eastwick (TV film)
Swimming Upstream
2001 Přijatelné riziko (TV film)
Tag, The
2000 Sally Hemingsová: Americký skandál (TV film)
Tajná válka
Vřískot 3
1998 Dokonalý útěk (TV film)
1997 Cyclops, Baby
Disturbance at Dinner, The
1996 Pohřbená tajemství (TV film)
1995 Není větší lásky (TV film)
1994 Amberwaves
Zbožňuju trable
1992 Temná minulost (TV film)
1989 Phantom of the Mall: Eric's Revenge
The 16th Annual Daytime Emmy Awards
1988 Blue Jean Cop

TV seriály

2020 Power Book II: Ghost (TV seriál)
The Stranger (E01)
2019 Prolhané krásky: Perfekcionistky (TV seriál)
Enter the Professor (E10)
Lie Together, Die Together (E09)
Hook, Line And Booker (E08)
další epizody (8)
Dynastie (TV seriál)
Divoká honička (S03E03)
2018 Dynastie (TV seriál)
Chůva končí (S02E03)
Hnízdo zmijí (S02E02)
Třiadvacet (S02E01)
další epizody (6)
Zmizelí (TV seriál)
Rise (E12)
Demons (E11)
Exigent Circumstances (E09)
2017 Zmizelí (TV seriál)
Crystal (E03)
Pilot (E01)
Nightcap (TV seriál)
What Would Staci Do? (S02E03)
2016 Quantico (TV seriál)
Right (S01E21)
Care (S01E17)
Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Fifty (S03E06)
2015 Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the Popped Pugilist (S01E14)
2014 Bezohlední (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Záhada v balíku (S09E12)
2012 Super drbna (TV seriál)
New Yorku, miluji tě! (S06E10)
Mstitelé (S06E09)
Je to hrozně složité (S06E08)
další epizody (20)
2011 Super drbna (TV seriál)
S chlapci v limuzínách (S05E10)
Carolina cesta do zatracení (S05E09)
Krása odhalených zdrojů (S05E08)
další epizody (16)
2010 Super drbna (TV seriál)
Venkovanka (S04E11)
Pod svícnem bývá tma (S04E10)
Čarodějky z Bushwicku (S04E09)
další epizody (18)
2009 Super drbna (TV seriál)
Bartův stín (S03E12)
Serenino tajemství (S03E11)
Konec Disko koštěte (S03E10)
další epizody (20)
2008 Super drbna (TV seriál)
Barte, kde jsi? (S02E13)
Báječná lež (S02E12)
Archibaldův osud (S02E11)
další epizody (14)
2007 Super drbna (TV seriál)
Vánoce na Upper East Side (S01E11)
Vítejte v nóbl společnosti (S01E10)
Rodinná krize (S01E09)
další epizody (10)
2005 E-Ring (TV seriál)
2003 Situace: Ohrožení (TV seriál)
2001 Noční přízraky (TV seriál)
The Passenger List / The Bokor (E01)
2000 Uprchlík (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Ložisko (S06E20)
1999 Melrose Place (TV seriál)
Asses to Ashes (S07E35)
Dead Men Don't Shut Up (S07E34)
Lexi Gets Stiffed (S07E33)
další epizody (16)
1998 Melrose Place (TV seriál)
The Usual Santas (S07E19)
Suddenly Sperm (S07E18)
When Cheerleaders Attack (S07E17)
další epizody (32)
1997 Melrose Place (TV seriál)
A Tree Talks in Melrose (S06E13)
A Bump in the Night (S06E12)
Everybody Comes to Kyle's (S06E11)
další epizody (33)
1996 Kindred: The Embraced (TV seriál)
Melrose Place (TV seriál)
Crazy Love (S05E13)
Quest for Mother (S05E12)
Sole Sister (S05E11)
další epizody (9)
1995 The Great Defender (TV seriál)
1994 Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
And Baby Makes Three (E24)
Wild Card (E23)
1993 Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
A.K.A. Kansas (E15)
Deep in the Heart of Dixie (E11)
Riverboat (E06)
další epizody (5)
1991 Mírová bojiště (TV seriál)
1989 Generations (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)

Dokumentární

2011 Still Screaming: The Ultimate Scary Movie Retrospective
2003 Melrose Place: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Intimate Portrait: Lisa Rinna (TV film)

Host

TV pořady

2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1999 The 51st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce