foto

Steven Bauer

  • nar. 2.12.1956 (62 let)
    Havana, Kuba
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se jako Esteban Echevarria na Kubě jako syn pilota a učitelky. Jeho předci byli však němečtí Židé. Jako tříletý v roce 1960 emigroval před komunistickým režimem s celou rodinou na americkou Floridu. Vystudoval univerzitu v Miami a původně mířil na dráhu profesionálního hudebníka, později se přeorientoval na herectví.

V roce 1981 se oženil s tehdy ještě nepříliš známou Melanií Griffith, s níž se seznámil při natáčení televizní série. Záhy si odbyl svůj velký debut na filmovém plátně – ztvárnil charismatického mladého gangstera Mannyho Ribeiru po boku Al Pacina ve slavném snímku Briana De Palmy ZJIZVENÁ TVÁŘ. Za tuto roli byl nominován na zlatý Glóbus a dočkal se dalších pracovních nabídek. Bohužel svoji nejslavnější postavu již nikdy nepřekonal a dodnes se pohybuje převážně v nízkorozpočtových akčních filmech a televizních seriálech. Z úspěšnějších projektů stojí za zmínku snad jen vedlejší úloha v Soderberhově TRAFFIC – NADVLÁDA GANGŮ. Také propůjčil svůj hlas videohernímu zpracování Zjizvené tváře s názvem World Is Yours.

Steven Bauer je třikrát rozvedený a má dva syny.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2018 Andover
2017 Avenge the Crows
Culture of Fear
2016 Beyond the Game
JL Ranch
Restored Me
Toyed
2015 Knuckleheads
Sweet Lorraine
2014 Dvojnice
Killing Frisco
Seasick Sailor
2013 Awakened
Chavez Cage of Glory
Counterpunch
Day of Redemption
Five Thirteen
Last I Heard
Pozlátko Hollywoodu
Real Gangsters
2012 ATypical Love
Con alas pintadas
For the Love of Money
Gothic Assassins
Revan
Showstopper
Sins Expiation
Vlkodlak: Bestie mezi námi
Únik z džungle
2011 Delsin
Driving by Braille
Jackie Goldberg Private Dick
Joshua Tree
Mommy & Me
Pimp Bullies
Session
The Last Gamble
2010 A Numbers Game
Boyle Heights
Bulletface
Enemies Among Us
Fast Lane
One in the Gun
Promises
Shadows in Paradise
Suicide Dolls
Toxic
Venus & Vegas
Zenitram
Zvláštní komando
2009 Camouflage
Charlie Valentine
From Mexico with Love
Intruders, The
Raven
Za nepřátelskou linií 3: Kolumbie
2008 Dark World
Mutants
2007 Gangsteři z Miami (TV film)
Last Sentinel, The
Natural Born Komics
Raptor Island 2: Raptor Planet (TV film)
2006 Dead Lenny
Zloději a lháři
2005 Fiesta del chivo, La
Hitters Anonymous
How the Garcia Girls Spent Their Summer
Keeper of the Past
Nowhere Man, The
Pit Fighter
Ztracené město
2004 Raptor Island: Ještěři útočí (TV film)
Těžké časy
2003 Inkognito
Nola
2002 Glory Glory
Grito, El
Král Lear z Texasu (TV film)
V podezření
2001 Learning Curve, The
Nejvyšší boss (TV film)
Speed Limit
2000 Lulu se vrací
Pro lásku či pro vlast: Příběh Artura Sandovala (TV film)
Rave
Traffic - Nadvláda gangů
Warm Texas Rain
1998 Naked Lies
Versace: Vražda
1997 Kickboxing Academy
Kšeft
Miami
Sisters and Other Strangers (TV film)
Star Portal
The Blackout
1996 Navajo Blues
Prvotní strach
1995 Divoká hra
Likvidátor
1994 Improper Conduct
Osudová žena
Stranger by Night
Terminal Voyage
1993 Dračí květ
Red Shoe Diaries 2: Double Dare
1992 Drive Like Lightning (TV film)
Kainova výchova
1991 A Climate for Killing
False Arrest (TV film)
Sladký jed (TV film)
1990 Drug Wars: The Camarena Story (TV film)
1989 Jdi do toho!
1988 Bestie
Wildfire
1987 Power, Passion and Murder (TV film)
Tales from the Hollywood Hills: A Table at Ciro's (TV film)
1986 Meč Gideonův (TV film)
Se strachem v zádech
1985 Alfred Hitchcock Presents (TV film)
1984 Zloděj citů
1983 Dívka z údolí
Zjizvená tvář
1982 Innocent Love, An (TV film)
1981 She's in the Army Now (TV film)

TV seriály

2018 Queen of the South (TV seriál)
La Muerte (S03E10)
2017 Queen of the South (TV seriál)
El Camino De La Muerte (S02E06)
Volejte Saulovi (TV seriál)
Sabrosito (S03E04)
Ray Donovan (TV seriál)
Bob the Builder (S05E10)
Mister Lucky (S05E09)
Horses (S05E08)
další epizody (7)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Tvrdý obchod (S07E16)
2016 Ray Donovan (TV seriál)
Čínský dril (S04E11)
Lake Hollywood (S04E10)
Měj se, krásko (S04E09)
další epizody (10)
2015 Policie Battle Creek (TV seriál)
Sympathy for the Devil (E13)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Unáhlený soud (S06E06)
2014 Noční směna (TV seriál)
Zachraň mě (S01E08)
Pokrevní bratři (S01E07)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Odkaz (S05E05)
2011 Perníkový táta (TV seriál)
Salud (S04E10)
Hermanos (S04E08)
2009 Americký táta (TV seriál)
Stan's Night Out (S05E20)
Odložené případy (TV seriál)
Sen o svobodě (S06E20)
2008 Hacienda Heights (TV seriál)
2007 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Tvrdě za svým (S01E09)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Paternity (S09E09)
2006 South Beach (TV seriál)
2001 UC: Undercover (TV seriál)
Lovci pokladů (TV seriál) - a.z.
Pohřešovaná (S02E12) - a.z.
2000 Lovci pokladů (TV seriál)
Úrodná půda (S02E05)
1987 Wiseguy (TV seriál)
1980 From Here to Eternity (TV seriál)
1977 ¿Qué pasa, U.S.A.? (TV seriál)

Dokumentární

2013 Cubamerican
2011 Saviano racconta Scarface
2006 50 Films to See Before You Die (TV film)
2003 Scarface: Acting
Scarface: Creating

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2009 El Vacilon (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace