Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh se odvíjí od chvíle, kdy je z vězení na svobodu propuštěn násilník Jiří Drobný (F. Blažek). Ve svém hledáčku má ty, kteří zásadně ovlivnili jeho osud. S těmi si chce vyřídit své účty. Vysoko na jeho seznamu je i soudní psycholožka Taterová (I. Chýlková), půvabná, ale nesnášenlivá žena, která svým nesmlouvavým postojem přispěla k mnohaletým trestům dlouhé řady pachatelů. Shodou okolností je to bývalá spolužačka plukovnice Ličkové (V. Freimanová). Obě ženy se setkávají spolu s kolegy při přípravě abiturientského večírku. Ráno je ale Taterová nalezena ve svém bytě mrtvá, byla zavražděna. Podezřelých je hned několik: například jeden ze spolužáků, který ji kdysi miloval, nebo bývalý vězeň, kterému svým posudkem přitížila, a samozřejmě i delikvent Drobný. Případ je složitější, než se na první pohled zdá, je tu však zkušený vyšetřovací tým (P. Štěpán, L. Zedníčková a O. Vlach), který i tento případ zdárně vyřeší. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (58)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Kdo zavraždil psycholožku Taterovou? To je hlavním otazníkem české krimi, napumpované hereckými hvězdami, které však, už tak slabý scénář, příliš nepodrželi - spíše naopak. Z pětice hlavních rolí nezklamali pouze Blažek a Bydžovská. Naopak Čenský, Vlach a především Zedníčková a Freimanová ve svých rolích působili velice toporně a nepřesvědčivě. Hloupý závěr tomu všemu nasadil korunu.15%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. celé to mělo být o Blažkovi. Taterová a dění kolem ní je zavázelo. Přesto to nebylo úplně špatné, tak na akorát ***. Bohužel to celé poněkud zabíjela Veronika Freimanová, které se do téhle role poněkud unyle nehodila, a pak závěrečná WTF přestřelka, která působila přinejmenším divně a navíc jsem Veronice nevěřil ani ten župan. A to proti paní Freimanové nic nemám, jen mi tady nesedla. ()

Reklama

Emil69 

všechny recenze uživatele

Celkem předvídetelný děj.Dost nelogické jednání policistů a závěrečná totálně nesmyslná ,,sóloakce,,V. Freimanové mi sebraly vítr z plachet a už jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Je to prostě taková trochu přiblblá česká kriminálka . Musím říci , že jsem chvílemi Filipu Blažkovi fandil :o) A kdyby trochu používal mozek tak na něj nikdy nepřišli :oDD Dvě hvězdy s odřenýma špičkama... ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Český kriminální film popisující vyšetřování vraždy psycholožky Taterové v podání I. Chýlkové, ženy, která měla mezi muži hodně nepřátel. V téže době byl propuštěn z vězení násilník Jiří Drobný (F. Blažek), který v hlavě nosí seznam osob, kterým se hodlá za své domněle nespravedlivé uvěznění pomstít. Proto je po nalezení uškrcené Taterové pokládán za hlavního podezřelého. Na vyšetřování se podílí ředitelka oddělení V. Freimanová a kriminalisté O. Vlach, P. Štěpán a nevýrazná L. Zedníčková. Zatímco byl dopaden překvapivý vrah neoblíbené psycholožky, zbývalo dopadnout osvobozeného násilníka, který za sebou zanechal už několik mrtvol. Agresivní Blažek ukončil svůj příběh v závěru v krajně nerealistické scéně, kdy přišel zavraždit Taterovou do jejího bytu, nevědouc že je už několik dní po smrti. Velkou radost mi udělalo obsazení pana O. Vlacha, který se prezentoval klidným a lidským vystupováním. V menších rolích se objevili S. Skopal, M. Novotný, J. Šťastný, Drobného sestra Z. Bydžovská či J. Čenský. Název snímku pochází z přirovnání k momentu, kdy je pozornost vyšetřovatelů otupena soustředěním na výrazného podezřelého a vypouští se ze zřetele ostatní podezřelí, kteří nepřichází v úvahu na první pohled. Toto slovní spojení v této situaci jsem však nikdy neslyšel a zdá se mi proto jako nesmysl. Snímek natočil režisér s řeckými kořeny G. Agathonikiadis a nemohu říci, že by mě jeho dílo nadchlo, spíš bych ho hodnotil jako ryze průměrné. Velkou poklonu však skládám panu Vlachovi, který jako jednoznačně nejstarší herec s velkým přehledem předčil své mladší kolegy, tento stav, kdy mladí herci nedosahují kvalit svých zkušenějších kolegů, není však bohužel ničím výjimečný. ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Spousta druhoradych hercu hraje tezce predvidatelne. Freimanova, Zednickova, Obermaierova, Chylkova. Notabene, uveritelnost jejich roli je diskutabilni. Freimanova dost prehravala a porad mam v pameti to jeji mensi leve oko... Konec filmu zdupal cely pribeh dolu, a v prubehu filmu se objevovala spousta wtf momentu [napr. pri objeveni auta ve tme v lese, se vysetrujici tym nemuze dostat do zamceneho kufru a po vyzve detektiva at se po necem podiva se jeho kolega objevi za par sekund s zeleznou tyci s kterou ten kufr otevrou....]. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Když se Jirka Drobný (Filip Blažek) vrací z vězení, hraje píseň „Aurea Prima“ od Martina Laula. Dále od autora ve filmu zazněly skladby „Femme Fatale“, „Scary Places“ a „Surprise“. (xynti)

Reklama

Reklama