Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh se odvíjí od chvíle, kdy je z vězení na svobodu propuštěn násilník Jiří Drobný (F. Blažek). Ve svém hledáčku má ty, kteří zásadně ovlivnili jeho osud. S těmi si chce vyřídit své účty. Vysoko na jeho seznamu je i soudní psycholožka Taterová (I. Chýlková), půvabná, ale nesnášenlivá žena, která svým nesmlouvavým postojem přispěla k mnohaletým trestům dlouhé řady pachatelů. Shodou okolností je to bývalá spolužačka plukovnice Ličkové (V. Freimanová). Obě ženy se setkávají spolu s kolegy při přípravě abiturientského večírku. Ráno je ale Taterová nalezena ve svém bytě mrtvá, byla zavražděna. Podezřelých je hned několik: například jeden ze spolužáků, který ji kdysi miloval, nebo bývalý vězeň, kterému svým posudkem přitížila, a samozřejmě i delikvent Drobný. Případ je složitější, než se na první pohled zdá, je tu však zkušený vyšetřovací tým (P. Štěpán, L. Zedníčková a O. Vlach), který i tento případ zdárně vyřeší. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (58)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ach, ten závěr pane Šulci, ten byl za nos divákův tahající. Být paní Veronikou, posadil bych Vás do křesla k té telce bez ochranné vesty a s nadsázkou a humorem bych zašpásoval něco o ostře nabité páně Filipově zbrani a jeho rychlé reakci. :-) To se opravdu nepovedlo a v mých očích shodilo výrazně celkové hodnocení. Oldřich Vlach jako vždy skvělý, Bydžovská jako vždy utrápená, Čenský jako vždy s arogantním výrazem, Chýlková jako vždy afektovaná, Jarda Nosek se svým kukučem a náušničkou skvělým grázlem a Lucka? Ta asi bude opravdu pro někoho iritující tím svým sebejistým a sebevědomím vystupováním. Nu, já to vzhledem ke svému věku a životním zkušenostem přijímám Lucko. :-) A milá paní Veronika jak ji známe ze seriálu "Vyprávěj" ? Té už asi navěky budou slušet jen a jen role NE moc AKČNÍ, ale sympatické manželky neméně sympatického a mnou oblíbeného pana Sváti. Ale NECHCI škatulkovat, jistě zazáří i v jiných rolích. Je totiž dobrá herka (v dobrém slova smyslu). :-) ()

homerr 

všechny recenze uživatele

Co je moc, to je moc. Policejní ředitelka sedí zády k předpokládanému vrahovi, který jí může vystřejit na hlavu, kde opravdu nemá neprůstřelnou vestu. Předpokládá totiž, že jí bude chtít zastřelit zepředu a do srdce. Nikde žádný zajišťující policajt, ona si jede na vlastní pěst. Tak tento konec byl opravdu nepochopitelný, nereálný, naprosto hloupý a shodil celý film do propasti. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. celé to mělo být o Blažkovi. Taterová a dění kolem ní je zavázelo. Přesto to nebylo úplně špatné, tak na akorát ***. Bohužel to celé poněkud zabíjela Veronika Freimanová, které se do téhle role poněkud unyle nehodila, a pak závěrečná WTF přestřelka, která působila přinejmenším divně a navíc jsem Veronice nevěřil ani ten župan. A to proti paní Freimanové nic nemám, jen mi tady nesedla. ()

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Dosud jednoznacne nejlepsi dil. Skvele herecke vykony, ktere az na Lucii Zednickovou provazeji cely projekt. V pribehu hrobnik zaril Tomas Topfer, jehoz postava vraha byla zahrana bez jedine chybicky. Dil Skodna zase predvedl umeni pani Medvedske. Ve smrtihlavovi exceluje Zuzana Bydzovska a taky Ivana Chylkova ktera ma sice jen maly prostor, presto prijemne zaujme. Filip Blazek se sve role zhostil na vytecnou. Sakra, ted jsem zapomel jak se jmenuje predstavitel toho vykastrovaneho udrzbare z restaurace. Zkratka, kdyz uvazim ze i Lucie Zednickova opustila svou pozu Ramba, tak to byl hodne prijemne straveny cas u monitoru. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Končim !! Už na mě mávaj důchodovým výměrem !! Možná je to parte, ale já blbě vidim na dálku.." ;) Myslím, že v případě Stínu smrtihlava vlastně vůbec nezáleží, zda tu tu synopsi trochu obnažím, protože ten platí za vůbec nejslabší příspěvek už tak dost slabého volného detektivního cyklu z pera - Přiznám, že tady mi ta metafora připadá zvlášť vtipná, protože autor je skutečně hrozný škrábal.. - Viktorína Šulce, který vždy přijde se zajímavou myšlenkou, ale tu nakonec svou fušeřinou naprosto zprzní, když neschopen si pohrát se syžetem jen na svůj prvotní nápad ledabyle navěšuje další a další motivy a vraždy, aniž by se je mnohdy obtěžoval lépe dál vysvětlit.. Těžko hledat nějaká pozitiva na podobné šmíře, jistě Oldřich Vlach, to už je zkrátka taková jistota, ale jeho postava působí spíš jako takovej hodnej děda než starej mazanej polda, Veronika Freimanová herecky naprosto v pořádku platí za stejně nevěrohodnou postavičku jako tragická Lucie Zedníčková, byť hlavně dík castingové zhovadilosti, ale nejvíc zamrzí zde skutečně skvělý výkon Filipa Blažka, jemuž však Šulcův skript vkládá do úst tak křečovité a umělé dialogy, že se jednomu až zvedá žaludek.. V důsledku nesmírně špatná kriminálka postrádá atmosféru, řád i tempo, když navíc v rukou vážně hrozného režiséra Georgise Agathonikiadise - Ty, vole, to je jméno !! - naznačuje, že se tvůrcům vlastně tak nějak přihodilo jen něco podobného jako Honzovi Čenskému, který vlastně vraždit vůbec nechtěl, jen se prostě při vidině nějaké legrace dostal do situace, kterou prostě při nejlepší snaze nedokázal ukočírovat.. A to finále, díky němuž Smrtihlav přijde o tu druhou hvězdičku ?? K smíchu a zároveň k pláči.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Když se Jirka Drobný (Filip Blažek) vrací z vězení, hraje píseň „Aurea Prima“ od Martina Laula. Dále od autora ve filmu zazněly skladby „Femme Fatale“, „Scary Places“ a „Surprise“. (xynti)

Reklama

Reklama