foto

Jiří Kniha

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Původem z Hradce Králové, kde spoluzakládal Divadlo DNO. Absolvoval SOU a SOŠ Hudebních nástrojů a nábytku - obor truhlář, už v roce 2004 ale začal hostovat v Klicperově Divadle v Hradci Králové a rok poté skončil v Divadle Husa na Provázku, kde má i své improvizační večery Jirka Kniha hledá partnera. Věnuje se rovněž pouličnímu divadlu a spolupracuje s řadou divadel nejen v Brně (Divadlo DNO, Divadlo Líšeň, Národní Divadlo -Divadlo Reduta, Divo4 a Divadlo Feste). Má rád pohyb fyzický i psychický, jelikož věří tomu, že jedno bez druhého není. Ostatní členové Comedy Expressu mají podezření, že k nám přiletěl z nějaké větší dálky.

Bruno "Detoxa" Schreiber

Herecká filmografie

Filmy

2017 Akvabely
2015 Ztraceni v Mnichově
2012 Balada pro banditu (divadelní záznam)
2009 Muži v říji
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
2004 Operace slepého ucha (amatérský film)

TV seriály

2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Cesta do Londýna (E09)
Doktor Martin (TV seriál)
Zešílíme spolu! (S02E10)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zátiší s vraždou (S04E07)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2009 Cirkus Havel (TV film)

TV pořady

2012 Ples na Provázku (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace