Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrazení jako prase. Blížíme se pomalu do finále, ale to vůbec neznamená, že by děj zvolňoval. Naopak, ždíme emoci z každého aspektu černobylské katastrofy. A vůbec nejvíce emocí přichází ve chvíli, kdy postavy vůbec nemluví, ale jen konají svou povinnost. Všechno se navíc děje tak automaticky a samozřejmě, až mi to připomíná nějakou továrnu smrti. Kulisy totalitního režimu, který záchranným pracím hází klacky pod nohy tuto tragédii podtrhává. Momenty jako 90 vteřin na Máše, střílení domácích mazlíčků, nebo rozbití telefonu jsou jen ty třešničky na děsivém dortu, kterému se daří to, co jsem považoval za nemožné. Udržovat stoprocentní hodnocení pro každý díl této série. Jen co vyjde na blu-ray, musím si jí koupit. Tohle není minisérie, tohle je korunovační klenot. Jasný plný počet. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další epizoda, která tentokrát víc než na problematiku samotného výbuchu nahlíží na práce okolo. Jeden by si řekl, že nastala evakuace, reaktor se zakryl a tím to haslo - kdepak. Zahrnovalo to další šerednou nálož více, či méně špinavé práce, u níž šlo přinejmenším o polovinu života. Člověk by neřekl, jak děsivé může být už jen takové odklízení kusů kamenů ze střechy - tedy, pokud si nedomyslí, že jde o grafit a že v jeho přítomnosti každá vteřina ubírá na životě. Do toho samozřejmě SSR a jeho snaha ututlat, co se dá. Výborné, excelentní, napínavé a hutné. Strašně se těším na poslední epizodu, která by to všechno měla uzavřít a myslím si, že většinu zabere soudní jednání. Ale třeba ne a díl ještě něčím překvapí. Opět plný počet. ()

Reklama

baddass01 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou tady rozsekaní a plní emocí :DD, až je to legrační, ale zase taková hitparáda to fakt není. No ano, pro pejskaře tento díl těžkotonážní horor, ale jinak celkem velká nuda. Jediný díl, který fakt bavil, byl ten první. Jinak se to vleče jak fotřík s nákupním košíkem za starou v obchoďáku. ()

Razz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ pre mňa najslabšia časť. Celá línia o psoch zbytočná, resp. zbytočne dlhá. Oproti tomu rozpracované príbehy z predchádzajúcich častí idú do úzadia a ostávajú nedorozprávané, resp. sa im venuje minimálny priestor. V tejto časti som zároveň prestal veriť prerodu zarputilého sovietskeho funkcionára na človeka s veľkým srdcom a začal trošku podprahovo vnímať snahu o klasický americký heroizmus kľúčových postáv, ktorý sa k tomuto seriálu nehodí. ()

elEStet odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akoze o com toto je? Legasov velky to genius humanista najprv na strechu Masa s 12000 RTG by ziadneho cloveka zasadne neposlal a dute vojenske hlavy napadaju roboty alebo ine riesenia a nasledne JEHO NAPAD je "biorobot" :)))))))) Akoze retardarcia vyssieho stupna? Zase sa niekto hra s divakom? Pozeral som ako vojak presviedca babusku a zastreli jej kravu......dalej ako 30 minut ako niekto striela psov........fajn......... potom 3 minuty likvidatora.......okej pekne, naozaj pekne, filmarcina super......potom ako sa stalo co sa stat malo......a koniec...... Preco niekto potrebuje z ludi robit hlupakov v tak vaznej veci ako Cernobyl? Tak bud je to realny dokument, alebo citovy drijak fikcia...... Nie kombinacia jedneho a aj druheho AktyX..... Na city to hra vyborne ale s realitou to asi ma malo spolocne. Takto si kazdy zapamata akusi jadrovu fyzicku ktora "patrala" v zivote taka nezila..... To je nejaky novy filmovy styl ze krasne natocene pseudopravdy bijuce na citovy drijak? KOKAIN......sice nieco zazijete, ma to silu, tesite sa na to, ste na tom skoro zavisly, musite to mat, ale obsahovo je to pochybne a sledovat to nema zmysel lebo vas to dostava vlastne viac mimo realitu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Priemerná mzda v ZSSR v roku 1986 bola asi 200 rubľov mesačne, takže 800 rubľov sú asi 4 mesačné platy. (chesterko)
  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)
  • Při tajné schůzce v Pripjati zmíní Ulana Chomjuk (Emily Watson) 16 aktivních reaktorů RBMK v celém SSSR. Tento údaj je pravdivý: včetně zničeného 4. reaktoru Černobylu bylo dokončeno 17 kusů. Dalších 9 bylo ve výstavbě nebo plánováno. Vybaveny jimi byly elektrárny: Černobyl (4 hotové, 2 rozestavěné), Ignalina (2 hotové, 1 rozestavěný a 1 plánovaný), Kostroma (2 rozestavěné, výstavba byla zrušena a elektrárna překonstruována na tepelnou), Kursk (4 hotové, 2 rozestavěné), Leningrad (4 hotové) a Smolensk (3 hotové, 1 rozestavěný). V době premiéry seriálu bylo v provozu z původních 17 dokončených RBMK ještě 10. Po havárii 4. reaktoru Černobylské jaderné elektrárny V. I. Lenina byla většina staveb reaktorů tohoto typu zastavena – posledním byl 5. reaktor Kurské jaderné elektrárny v roce 2012. Další reaktory tohoto typu se již nestaví a podle plánů by měl být posledním odstaveným 3. reaktor Smolenské jaderné elektrárny (2034). (Foxhound#1)

Reklama

Reklama