foto

Holley Fain

  • nar. 28.8.1981 (38 let)
    Leawood, Kansas, USA

Biografie

Holley je jednou z těch hereček, co se sice poměrně často někde objevují, ale zatím se jim ve světě šoubyznysu nepodařilo pořádně prorazit. Jelikož ji média nepovažují za příliš horké zboží, tak se o ní ani tolik nepíše. Tím pádem o ní na internetu kromě záznamů o kariéře nenajdete moc informací. Něco málo se ale přeci jen vyštrachat dá.

Narodila se v Kansasu a začátky své kariéry strávila na divadle. A hrála v jedné lepší hře než druhé. V roce 2004 se objevila na Texas Shakespeare Festival hned ve třech hrách – jednak jednom Shakespearovi (KUPCI BENÁTSKÉM), pak také v jednom Tennessee Williamsovi (SKLENĚNÉM ZVĚŘINCI) a nakonec v Sheridanových RIVALECH. Rok nato si pro North Carolina Shakespeare Festival nacvičila další tři role v dalších třech hrách, tentokrát samých Shakespearech: v JAK SE VÁM LÍBÍ, JULIU CAESAROVI a VESELÝCH PANIČKÁCH WINDSORSKÝCH. Rok poté už hrála konečně i v kamenných divadlech: V Pearl Theatre se objevovala v komedii NĚCO ZA NĚCO (další Shakespeare) a v Goodman Theatre v Chicagu ve hře FRANK´S HOME.

Ve svých pětadvaceti letech se pak přestěhovala do New Yorku v naději, že by se jí ve velkém městě snad mohlo podařit získat nějakou práci u filmu či televize. Našla si agenta a hned natočila krátký film BLINDERS, díky kterému se jí podařilo dostat se do jedné epizody seriálu 3 LIBRY. Do toho ale dál vystupovala v divadlech po celém východním pobřeží. V New Yorku si zopakovala svou roli ve FRANKOVĚ DOMOVĚ a v Bostonu si nazkoušela hru PRESENT LAUGHTER (s tou slavila takový úspěch, že se s ní o tři roky později dostala až na Broadway).

O rok později (2007) ji pak agent dohodil práci ve filmu ONE NIGHT. V tom bylo ale takových postav, že se mezi nimi Holley tak trochu ztratila. Sama ale ocenila práci na tomhle projektu, protože si alespoň mohla vyzkoušet, jak to u takové pořádné filmové produkce chodí, a navíc se seznámila se spoustou lidí z filmového průmyslu. V jednom ze své hrstky rozhovorů se Holley pousmála nad tím, že vůbec první scéna, kterou pro tenhle film natáčela, byla zrovna ta jedna masturbační, zatímco v té poslední zase s někým souložila.

V následujících letech přeskakovala z jednoho seriálu do druhého. Nejvíce na sebe asi upozornila svou roí Maureen van der Bilt v SUPER DRBNĚ, ale za zmínku stojí také její účinkování v DŽUNGLI RTĚNEK, v DOBRÉ MANŽELCE, MENTALISTOVI či bláznivé komedii na způsob SCRUBS jménem CHILDREN´S HOSPITAL. Až v roce 2011 ji Shonda Rhimes obsadila do CHIRURGŮ a tady vydržela celý rok – odešla z nich až na počátku deváté sezóny.

V roce 2012 opět zazářila na Broadwayi, kde spolu s velkotřeskovým Jimem Parsonsem vystupovala ve hře HARVEY. Rok nato jste ji mohli vidět v jedné epizodě bohužel zrušeného seriálu MONDAY MORNINGS a dále v DROP DEAD DIVĚ a KRIMINÁLCE LAS VEGAS.

Jelikož Holley není zrovna v hledáčku fotografů (a nota bene ještě bydlí v New Yorku, kde jsou paparazzi mnohem umírněnější), tak o jejím osobním životě není nic známo.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2017 Elements of Matter
2012 Forgetting the Girl
Frontier, The (TV film)
2007 One Night

TV seriály

2019 Zelenáč (TV seriál)
Plain Clothes Day (S01E14)
2018 God Friended Me (TV seriál)
17 Years (S01E11)
2016 Closer: Nové případy (TV seriál)
Past na turisty (S05E06)
2015 The Astronaut Wives Club (TV seriál)
Landing (E10)
The Dark Side (E09)
Rendezvous (E07)
další epizody (4)
2013 Mezi životem a smrtí (TV seriál)
To byl den (E07)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Epidemie (S11E11)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Poslední večeře (S14E04)
2012 Chirurgové (TV seriál)
Jen si vzpomeň (S09E02)
Ať plynou časy zlé (S08E22)
Naděje pro beznadějné (S08E12)
další epizody (4)
2011 Chirurgové (TV seriál)
Trenére, postavte mě (S08E07)
2010 Memphis Beat (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
Dědictví (S01E21)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Rodina nadevše (S09E12)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Džungle rtěnek (TV seriál)
Chapter Nineteen: Lovers' Leaps (S02E12)
Super drbna (TV seriál)
Bartův stín (S03E12)
Serenino tajemství (S03E11)
Konec Disko koštěte (S03E10)
další epizody (6)
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
Mentalista (TV seriál)
2007 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Úsměv (S07E03)
2006 3 libry (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky