foto

Alicia Witt

  • nar. 21.8.1975 (44 let)
    Worcester, Massachusetts, USA

Biografie

Rusovlasá rodačka z Massachussetts Alicia Roanne Witt debutovala ve snímku Davida Lynche DUNA z roku 1984. S tímto režisérem poté později spolupracovala ještě dvakrát. Nejprve v roce 1993 na trilogii HOTELOVÝ POKOJ a zahrála si také v epizodě kultovního seriálu MĚSTEČKO TWIN PEAKS.

Jako dítě projevila nezvyklý talent. Když jí byly čtyři roky, uměla plynně číst. V sedmi hrála na piano a vyhrála několik soutěží. Hudbou si dokonce jednu dobu přivydělávala, když pracovala jako klavíristka v hotelech. Po střední škole se přestěhovala do Los Angeles a uhnízdila se u filmu. V roce 1994 se objevila v kritiky opěvovaném snímku Rafaela Zielinskiho FUN, za nějž získala speciální cenu poroty na festivalu v Sundance. Hudební vlohy zúročila v roce 2000 v komedii V ROLI MONY LISY, kde ztvárnila pianistku. Hostovala v úspěšných seriálech RODINA SOPRÁNŮ ČI ALLY MCBEAL a v komediálním seriálu CYBILL ztvárnila dceru Cybill Shepherd Zoey.

Menší roličky pak měla například ve VANILKOVÉM NEBI, romantické komedii LÁSKA S VÝSTRAHOU či POSLEDNÍCH PRÁZDNINÁCH Waynea Wanga. V roce 2007 se objevila po boku Al Pacina v akčním, leč nepříliš úspěšném thrilleru 88 minut. Alicia má bratra Iana, také herce.

Goldenhair

Herecká filmografie

Filmy

2020 I Care a Lot
2019 Our Christmas Love Song (TV film)
2018 Christmas on Honeysuckle Lane (TV film)
Mississippi Requiem
Spare Room
2017 The Mistletoe Inn (TV film)
2016 6 Love Stories
Christmas List (TV film)
The Bronx Bull
2015 I'm Not Ready for Christmas (TV film)
2014 Away from Here
Santovo tajemství (TV film)
2013 A Madea Christmas
A Snow Globe Christmas (TV film)
A Very Merry Mix-Up (TV film)
Flat Chested
Nejlepší kamarádky
Pasadena
Wiener Dog Nationals
2012 Bending the Rules
I Do
Kovbojky a andělé
2011 Joint Body
To petagma tou kyknou
2010 Backyard Wedding (TV film)
Edgar Floats (TV film)
Peep World
2007 88 minut
Nora Roberts: Posedlost ohněm (TV film)
2006 Poslední prázdniny
2005 Conflict
Vztekle tvá
2004 Království prstenu (TV film)
2002 American Girl
Láska s výstrahou
Ten Tiny Love Stories
2001 Vanilkové nebe
2000 Gen¹³
V roli Mony Lisy
Šílený Cecil
1999 Útes
1998 Bongwater
Temná legenda
1996 Občanka Ruth
1995 Opus pana Hollanda
Čtyři pokoje
1994 Fun
The Disappearance of Vonnie (TV film)
1993 Těla v klidu a v pohybu
1991 Sen lásky
1984 Duna

TV seriály

2019 Orange Is the New Black (TV seriál)
A tady si vystoupíme (S07E13)
Basa (S07E12)
Bůh žehnej Americe (S07E11)
další epizody (6)
2018 Lore (TV seriál)
Jack Parsons: The Devil and the Divine (S02E06)
2017 Exorcista (TV seriál)
Nejsem hoden (S02E10)
Obřad a opakování (S02E09)
Pekelné nebe (S02E08)
další epizody (6)
Lovci duchů (TV seriál)
Lily Sunder Has Some Regrets (S12E10)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 15 (S03E15)
Epizoda 11 (S03E11)
2016 Motiv (TV seriál)
Zásah zvenčí (S04E06)
2015 Knihovníci (TV seriál)
A pravidlo tří (S01E07)
Jak prosté (TV seriál)
Cena života (S03E15)
Profesionální lháři (TV seriál)
Touha zachránit lidstvo je téměř vždy zástěrkou... (S04E05)
Vždycky můžeme bloudivý nerv zaměstnat něčím jiným (S04E04)
Živí mrtví (TV seriál)
Na jedné lodi (S06E13)
2014 Kingdom (TV seriál)
Flowers (S01E04)
Strážce pořádku (TV seriál)
Restitution (S05E13)
Starvation (S05E12)
The Toll (S05E11)
další epizody (10)
2012 Lovci zločinců (TV seriál)
Zlaté ručičky (S02E06)
2011 Mentalista (TV seriál)
Malá rudá knížka (S04E02)
Světla páteční noci (TV seriál)
Always (S05E13)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Touha po krvi (S09E15)
2010 Světla páteční noci (TV seriál)
Injury List (S04E11)
I Can't (S04E10)
2009 Světla páteční noci (TV seriál)
In the Bag (S04E07)
The Son (S04E05)
A Sort of Homecoming (S04E04)
další epizody (5)
2008 Puppy Love (TV seriál)
2007 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Nesmysl (S07E10)
Obrana a útok (S07E08)
Známost (S07E06)
další epizody (5)
2000 Rodina Sopránů (TV seriál)
Štětka (S02E07)
Ally McBealová (TV seriál)
Muzikál (S03E21)
Naděje a sláva (S03E20)
1998 Cybill (TV seriál)
Ka-Boom! (S04E24)
Cybill in the Morning (S04E23)
Don Gianni (S04E22)
další epizody (12)
1997 Cybill (TV seriál)
Show Me the Minnie (S04E12)
The Golden Years (S04E11)
Grandbaby (S04E10)
další epizody (26)
1996 Cybill (TV seriál)
The Little Drummer Girls (S03E12)
A Hell of a Christmas (S03E11)
Buffalo Gals (S03E10)
další epizody (25)
1995 Cybill (TV seriál)
Mourning Has Broken (S02E11)
The Odd Couples (S02E10)
Local Hero (S02E09)
další epizody (24)
1993 Hotelový pokoj (TV seriál)
1990 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
May the Giant Be with You (S02E01)

Dokumentární

2004 Scream Queens: The E! True Hollywood Story (TV film)

Host

TV pořady

1994 Politically Incorrect (TV pořad)

Fanoušci tvůrce