Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (5 780)

plakát

Mandingo (1975) 

Jasně že jsem skočil na špek, že jde o "explicitně brutální film". Tak akorát houby s octem. Ale o to nejde. Celkově mi to tak trochu zavánělo telenovelou o hodném bělochovi, který miluje otrokyni. Dost jsem se nudil a nebýt tam skvělí herci, asi bych to ani neviděl celé. Potěšila minirolička Earla Maynarda, stejně jako v "Hlubině". A Suzan Georgeovou ze "Strašáků" jsem poznal až někdy v polovině filmu. Děj nebyl až tak špatný, mělo to pár dobrých okamžiků, ale pro mne to bylo zdlouhavé a nudné.

plakát

Jakou barvu má láska (1973) odpad!

Nestopoval jsem to, ale ten odporný jekot saxofonu tam byl v pozadí hodně dlouho. Hodnotit do mínusu ale stejně nejde, protože bych s radostí po zhlédnutí tohoto filmu toto mínus dal. Kvůli spoustě věcem. Po úvodní scéně jsem čekal krimi, ale to se nějak nedostavilo. Takže nastala nuda a poslouchání přiblblých keců. Občas to oživil pan Libíček a na konci pan Dvořák. Za což dávám desítku, protože to byly jen štěky.  10 % 

plakát

Vítejte v džungli (2003) 

Skoro sto minut takové lehčí zábavy. Není třeba si s ničím lámat hlavu a nějak složitě přemýšlet. Snímeček je to jednoduchý a o to více zábavný. Občasná hláška se tu objeví také a to ve vší slušnosti, takže se může dívat celá rodina kromě těch nejmenších. Mne to příjemně pobavilo.

plakát

Smrt ve tmě 2 (2021) 

Ta hluchota v polovině filmu a ten nápad s tou transplantací srdce to dokonale zabil. Až do tohoto okamžiku to u mne mělo plný počet procent a tady to  kleslo někam k nule. Velká škoda, že to tak podělali. Mělo to zůstat celé v rovině toho home invasion a bylo by to za sto procent. 30 %.

plakát

Terezu bych kvůli žádné holce neopustil (1976) 

Rodinná komedie pro všechny generace. Mne tam nejvíce fascinují ti kluci na kolech, kteří jedou v ZOO Ostrava a běhen sekundy se trikem a střihem ocitnou v ZOO Lešná. Pracoval jsem v obou ZOO, takže to krapítek znám. Ano, je v tom hodnocení kapánek nostalgie, přiznávám.

plakát

Dva lidi v ZOO (1989) 

Občas se tu objeví skvělé okamžiky a některé hlášky to sem tam oživí. To neustálé prchání někam nebo před někým je trochu zmatkovité, ale asi o to šlo. Mně se snímek líbí a dokonce mne i baví. Ale do mé topky nespadá. Potěšilo krátké vystoupení pana režiséra Trošky.

plakát

Výbuch bude v pět (1984) 

No já bych to zase tak růžově neviděl. Snímek je sice dobrý, ale rozhodně není na nějaké vysoké hodnocení. Důkaz je ten, že jsem to viděl asi dva krát a dále již po tomto filmu netoužím. Fyzice nerozumím a celkově mne to ničím moc nezaujalo. A pokud ano, tak jen slečna Mahulena.

plakát

Jedenácté přikázání (1935) 

Svěží záměnná komedie s nezbytnou písničkou. Ne, že bych si to pouštěl vícekrát do roka, ale jednou za čas není marné si tento drobný filmeček připomenout. Paní Štěpničkovou nemusím, ale tady byla jako dítě dobrá. Snímeček pro pamětníky plný pohody a veselí.

plakát

Proti všem (1956) 

Hodnotím film, historická fakta neberu v potaz. Filmová pecka, technicky stejná jako oba předchozí snímky. Bohužel je zde již více chyb, takže musím celkově dvacítku ubrat. Nejokatější je asi ta ve 101 minutě, kdy není vidět na oděvu žádné poškození, ačkoli měl být probodnut mečem. Přesto jde o skvělý snímek s výbornými herci.

plakát

Jan Žižka (1955) 

Hodnotím film, historická fakta neberu v potaz. Filmová pecka, technicky stejná jako Jan Hus. Proto stejné hodnocení.  90 %