Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (1 723)

plakát

Malang (2020) 

Ani chvíli to nenudilo. Tato indická kombinace lásky a pomsty dovede být docela překvapivá. Doslova. OST a 5 minut z filmu: https://youtu.be/hJBHSmyqv0Y

plakát

Stín v oblacích (2020) 

V rámci žánru (fantazijní/akce/konverzace/feminizmus/cool) je to dokonalé (komu nesedne žánr, je "mezi ženskýma nohama"). Drsná křehká žena v roztřeseném letadle plném testosteronem nabušených drsňáků. Přerostlý lidožravý kaloň sabotující let. Útoky japonských letadel. Záblesky, nebe, mraky, stíny a nadupaný hudební podmaz. Non-stop pohled na Chloë Grace Moretz. Kamera vzhůru nohama. Atmosférové. Jde jen o to vkouznout do žánru a zase se vrátit zpět.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Netuším, co lidé očekávali, ale myslím, že na ČSFD aktuálně trochu nedoceněné (48 %). Celé to táhne Gal Gadot, která je uvěřitelně dlouho žijící, silná superhrdinka, současně ale neuvěřitelně sexi. Líbily se mi i scény, ve kterých se nebojovalo a prostě byla jen šťastná.

plakát

Geomgaek (2020) 

Standarně vysoká korejská kvalita, ale bohužel trochu zapomenutelná. Nemohu říci, že by to ve mě nechalo nějakou výraznější stopu. Ano, souboje, jsou super propracované. Oceňuji dlouhé záběry.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Vynikající. Od samotného úvodu. Propracované. Od promyšlených šachových partií (která prý každá měla reálný předobraz, ale tvůrci k nim vypracovávali jiné závěry) až po barvy šat hlavní hrdinky. Celý seriál je (asi) jedna šachová partie.

plakát

Vlkochodci (2020) 

Připadne mi to vyzrálejší a dospělejší, než předešlé dva filmy. Třebaže je to o malých holčičkách.

plakát

Telefon (2020) 

Remake britského The Caller (2011) a i když ten jsem neviděl, podle hodnocení ČSFD se jedná o lepší film, než originál. Telefon zvonící 20 let do budoucnosti, dvě ženy, vraždy, snaha změnit budoucnost i minulost, motýlí efekt vždy, když se v minulosti něco stane. Herecky výborné, temné. Chaos vyplývající z faktu, že jedna postava je vrah a psychopat. ■ “Tohle máš za to, že nezvedáš telefon.”

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

“Znovu se potkáme.” ■ Viděl jsem všech 7 sérií asi za dva týdny a je to velmi zajímavé. Poslední série je výrazně slabší. I šestá byla slabší. Ale jako celek dobré. Ze všech seriálů, které jsem dosud viděl, probíhá v The 100 největší posun od prvního k poslednímu dílu. 1. série - 100 teenagerů je vráceno na postapokalyptickou zemi, zatímco lidé ve vesmíru bojují o kyslík. Les, nebezpečí, divoši. 2. série - do hry vstupují přeživší, kteří nesnesou denní světlo. 3. série - boj s Pozemšťany a umělou intaligencí (nejsilnější negativní postava série). 4. série - boj s časem a hrozící apokalypsou. 5. série - boj o životní prostor. 6. série - Sanctum. 7. série - čisté vesmírné sci-fi. Spojovací prvek je, že vedoucí postavy musí činit rozhodnutí, při kterých umírají lidé a následně s tím žít. Musí se rozhodovat mezi menším a větším zlem, musí se rozhodovat zda zachrání ty, které milují. Traumata se hromadí a dlouhodobě prohlubují, dobří lidé dělají zlá rozhodnutí. Docela temné. Herci byli na začátku starší, než jejich charaktery, což se ale finálně časovými posuny na konci sympaticky srovnalo. Osobně se mi nejvíc líbyly série 2, 3 a 4. 1 a 5 byly ok. Sérii 7 musím i přes slabiny (minimálně osud jednoho člověka je trochu pokašlaný) přiznat pozitivum v tom, že vysvětlila určité věci z úvodu.

plakát

A Date in 2025 (2017) 

"Jak vypadám?" "Jak za milión lajků!" ■ Krátkometrážní varování, jak snadné je skončit ve virtuálním světě.