Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Barbie (2023) 

Vizuální dílo. Měla to asi být sonda do ženské duše, ale spíš se tu alegorie na feminismus vysmívá ženským problémům. Nebo je bere tak s nadsázkou, že to až rve k..., tedy vlasy. Ryan Gosling naprosto boží, skvěle zahrál jak hňupa, tak macho.

plakát

Na útěku (2023) (seriál) 

Velmi zvláštní počin pojednávající o teenagerském životě, kde se nejen musí parta puberťáků vyrovnávat se svými superhrdinskými schopnostmi, ale taky s tím klasickým dospíváním.

plakát

Zabiják (2023) 

Proč to Fincher vzal mi jasné není. Každopádně tahle vleklá cesta za pomstou byla prostě příliš zbytečná. Nebylo tu nic zajímavého, co by stálo za zapamatování.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Moc politické, zbytečně občas černobílé, dějově roztrhané, aby se podařilo udržet napětí, za mě nefunkční. Jsem milovník Nolana, ne úplně životopisů. Nicméně ten výbuch byl fenomenálně magnificentní.

plakát

Metod (2015) (seriál) 

Ruský, opilý, mysteriózní a traumatizovaný Sherlock Holmes s nezměrným vhledem do forenzní psychologie kriminálníků, který s extrémním smyslem pro detail v tandemu s mladou absolventkou vysoké policejní školy vyšetřuje případ za případem psychopatických/sociopatických podivínů.

plakát

Můj soused Totoro (1988) 

Milá pohádka, první pohádka, kterou jsem viděl s dcerou, myslím, že to bylo intelektuálně na její úrovni. Snažil jsem se užívat si tu milou část toho všeho. Tu rodinnost. Bydlení na venkově. Rodinný domek. Saze. Duch lesa. Totoro. A tak no. Děj tu nečekejte a stejně je tu tak nějak vše napříč generacemi.

plakát

Srdce v Atlantidě (2001) 

Mysteriózní a přitom vlastně i obyčejný příběh jednoho léta, kdy končí dětství jednomu klukovi na maloměstě. Dětská parta, láska, pár nevysvětlitelných záhad a prostý život jednoho léta. Malebné. Tíživé dojemné. Až skličující.

plakát

Ještěr (2023) 

Sytě temné, až Skandinávsky uhrančivá atmosféra, tíživé.. takové je neskutečně povedené krimi od Netflixu. Vražda realitní agentky skrývá spletité zločiny prorůstající do zkorumpovaného vedení policie. Minimalistické herectví Benicia a naprosto fantastický soundtrack zvedají snímek do 5* úrovně.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

To měl být Indiana Jones v podání barda ve světě Fantasy? Celé je to takové komické, má to tak být, a je to asi super. Možná. Nicméně není to dostatečně komické, aby se člověk smál, ale ani seriózní, aby se koukal dál. Útrpně jsem to vydržel do konce. Fantasy svět mě ale vždy baví.

plakát

Cesta (1971) 

Střet dvou naprosto odlišných kultur obývající stejné území nehostinné Austrálie. Cesta tří dětí. Možná bez těch rádo by artových scén, které nepodtrhují nic, by to dávalo větší smysl. Trochu se ztratil význam smrti aborigince.