Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Krvavě rudé nebe (2021) 

Příliš hloupé na to, aby to mohlo být alespoň ucházející béčko. Tahle bezpáteřní patlanina nemůže oslovit žádného fanouška.

plakát

Overlord (2018) 

Počítačová hra  dohnána k téměř dokonalosti... Zbytečně prázdné to není, filmařsky taky celkem poctivé řemeslo. Pro mě jako milovníka zombie a WWII tohle bylo spíše překvapení. A vlastně i povinnost. Krásně naservírovaná jednohubka, která je skvěle dochucena brutalitou a zkažená finálem. Celkový dojem však zanechán kladným a já se opravdu poctivě bavil.

plakát

Criminal: V hlavě zločince (2016) 

Přesně ten typ průměrného filmu. Ty slabší pasáže zachraňují ty silné a Kevin, samozřejmě. Jako jednohubka na zimní večery tohle nemůže nikoho urazit.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Těžká zívačka, která selhává snad na všech frontách. Nezáživní herci, nudná akce a naprosto nevyužitý potenciál. Odkazů na na jiné filmy je zde víc než dost, černý humor fakt pokulhává. Jedna za prostředí, jedna pro Liama. Jinak je to těžký propadák, který rozhodně nezchladí ani tu nejrozpálenější matraci.

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Poněkud chaoticky podaný příběh, který se velmi pomalu rozjíždí a teprve konec stojí opravdu za to. Tvůrci nám servírují jednu zbytečnost za druhou, jež celkově nehrají roli. Snaží se navodit drsnou atmosféru tvrďáckými monology, nicméně podání představitelů to většinou celkově shazuje. Konec je duchaplný, překvapivý a úsměvný (ve smyslu: "dost dobře to provedli"), ale je vykoupený hodinou a půl průměrného nezajímavého děje.

plakát

Za čárou (2021) 

Hodně špatný, nezáživný, nudný a naprosto nevyužitý, když už si hrají s robůtkama a psychologickými kecy nad vojenským využitím pokročilé robotizace a UI, tak bych čekal víc. Tohle jsou jen prachy instantně spláchnutý do hajzlu.

plakát

Nádraží (2017) (seriál) 

Škoda té nevyrovnanosti. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Občas jsem se fakt pousmál a některé hlášky rád opakuji, ale tenhle obraz reálného prostředí není dotažen do dokonalosti.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Po vizuální stránce naleštěná podívaná, která je dotažená do nesmyslu. Netflix z Olihně bude těžit prodejem merche ještě hodně dlouho. Po příběhové stránce neoriginální, ale drsný kousek, od kterého člověk sem tam odvrátí zrak. To, co odlišuje Hru na oliheň od všech těch Battle Royale, Hunger Games nebo Escape rooms je to, jak se každá z her zaměřuje na jinou stránku osobnosti. Škoda jen, že ta nejsilnější stránka se odehraje v epizodě Kganbu, která je absolutním vrcholem sezóny. Závěrečné tři epizody pak v celém kontextu slouží pouze jako servis pro případné další pokračování. Celkem vyměknutí.

plakát

Král (2019) 

V současný době, kdy se již většina kinematografického publika domnívala, že historickým dramatům typu Statečné srdce navždy odzvonilo, Netlix nabízí tomuto bezmála vyhynulému žánru záchranné stéblo v podobě tohoto filmařsky poctivého a vizuálně působivého řemesla, která se kupodivu vyhýbá zaběhlým proudům mainstreamu a pomocí velice věrohodného komorního měřítka na stříbrném podnose servíruje toto náramně vyzrálé vínko, které si jednoznačně zaslouží pozornost, alespoň co se poměrů televizních snímků týká. 76%

plakát

Temné léto (2019) (seriál) 

Trochu se obávám, že většina hodnotících hodnotí jiný seriál. Hodně zvláštně pojatá zombie apokalypsa, prakticky žádné úvodní titulky, minimum dialogů a v podstatě bez hudebního doprovodu. Vypadá to jako kdybyste koukali na skutečnou paniku obyčejných lidí co se snaží zachránit před zombíkama bez nějakého hlubšího příběhu a kudrlinek. Když se to podá takhle syrově, tak i obyčejná scéna schovávání se na střeše autobusu která by jinde byla dost o ničem , vypadá skvěle, věrohodně a plná adrenalinu. Zajímavé. Prosím, nesrovnávat s walking dead