Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (15)

Pravé lásky

Pravé lásky (2023)

Když se Emma (Phillipa Soo) dozví, že je Jesse (Luke Bracey) naživu, a prochází si krabici se vzpomínkami z jejich společného života, je dopis v obálce, který Jessemu napsala na rozloučenou, uprostřed přehnutý. Když však Emmu s Jessem v autě zastaví policista a Jesse dopis v krabici najde, je zcela rovný. Přehne ho až on, když si ho strčí do kapsy.

Pravé lásky

Pravé lásky (2023)

Emma (Phillipa Soo) od Sama (Simu Liu) dvakrát dostane zprávu: „I hope you're doing ok,“. Poprvé jí telefon cinkne, když vyzvedává Jesseho (Luke Bracey) u rodičů, podruhé po vyjití z restaurace Winnie's tavern – zprávu má v telefonu ale jen jednou.

Pravé lásky

Pravé lásky (2023)

Když Emma (Phillipa Soo) vyzvedává Jesseho (Luke Bracey) u rodičů před cestou na chatu, prostředí jejího telefonu pro psaní a čtení SMS je černo-bílo-oranžové. O pár scén dále po opuštění restaurace Winnie's tavern je však prostředí černo-bílo-šedé.

Krásná katastrofa

Krásná katastrofa (2023)

Když ke konci filmu vyjde Abby (Virginia Gardner) z klubu, zamíří k taxíku, jehož zadní dveře jsou otevřené. Při záběru z jiného úhlu jsou však dveře taxíku zavřené a Abby je otevírá.

Mezi náhrobními kameny

Mezi náhrobními kameny (2014)

Při závěrečném zápase Matta (Liam Neeson) s Albertem (Adam David Thompson) je na zem shozen počítač, klávesnice a myš. Klávesnice pak během záběrů mění pozici – nejdříve pravým okrajem leží na desce rozbitého pingpongového stolu, v dalším záběru již leží zcela na zemi, pravým okrajem dobrých 15–20 centimetrů v zákrytu desky stolu, a nakonec, když Albert vstává ze země, leží klávesnice celá předsunutá před deskou.

Mezi náhrobními kameny

Mezi náhrobními kameny (2014)

Druhá oběť, kterou ztvárnila Laura Birn, je ve filmu pojmenována Leila Andresen, ale v závěrečných titulcích jako Leila Alvarez.

Armáda lupičů

Armáda lupičů (2021)

Když tým Interpolu hlídá budovu kasina, ve kterém je poslední sejf, a Delacroix (Jonathan Cohen) rozhodne, že počkají do pěti do rána, při pohledu na Beatrix (Noémie Nakai) na obrazovce vedle ní nejdříve vidíme čas 8:43:47, poté 8:43:56 a pak znovu 8:43:47. Na konci scény se čas změní na 24hodinový formát místo původního 12hodinového.

Zranitelná srdce

Zranitelná srdce (2022)

Když jsou Cassie (Sofia Carson) a Luke (Nicholas Galitzine) oddáváni, říkají své „ano“, zatímco stojí čelem k oddávající. Když si později Cassie pouští video obřadu, říkají si „ano“ čelem k sobě.

27 šatů

27 šatů (2008)

Poté, co Jane (Katherine Heigl) Kevinovi/Malcolmovi (James Marsden) u sebe doma udělá přehlídku družičkovských šatů, povídají si. Jane má přitom nohy položené na konferenčním stolku. Kevin ji při rozhovoru nečekaně vyfotí, načež se Jane zarazí, nohy sundá a na stolek odloží sklenici s vodou. Při dalším záběru z dálky má Jane ale nohy opět položené na stolku a sklenici v pravé ruce.

Jaká je cena života

Jaká je cena života (2020)

Ken Feinberg (Michael Keaton), fanoušek klasické hudby a opery, má v kanceláři zarámovaný plakát The Yale Symphony Orchestra – Mauceri, Janáček, Dvořák.

Surfařka

Surfařka (2011)

Skutečná Bethany Hamilton, o které je film natočen, se objevila ve 25. řadě reality show The Amazing Race  (od r. 2001) jako soutěžící. Partnerem v závodu kolem světa jí byl její manžel.

Sherlock - Znamení tří

Sherlock - Znamení tří (2014) (epizoda)

Název epizody The Sign of Three (Znamení tří) je inspirován názvem novely sira Arthura Conana Doyla "The Sign of Four" ("Znamení čtyř", česky také jako "Podpis čtyř").

Hostages

Hostages (2013) (seriál)

Ve 14. epizodě 1. série ve scéně, kdy se Duncan (Dylan McDermott) s Kramerem (Rhys Coiro) snaží osvobodit Duncanovu manželku a dceru z domu č. 35 v ulici Saratoga Drive, kde je má držet plukovník Blair (Brian White) jako pojistku, jedou v autě s poznávací značkou FDG D03. V další scéně se Archer vloupává do auta s poznávací značkou 17 CD63, pravděpodobně Kramerova, a při jeho prohledání se podívá i do historie navigace. Jako jednu z navštívených adres můžeme vidět právě 35 Saratoga Drive, což je ale nemožné, protože Kramer ani nikdo jiný z týmu na této adrese předtím nebyl.

Chlap na roztrhání

Chlap na roztrhání (2012)

Když Stace (Jessica Biel) zvedá telefon, zároveň drží tašku s nákupem. V jedné scéně má v tašce i bagetu. Ta v další scéně ovšem záhadně zmizí, aby se v další v tašce znovu objevila.

Reklama