Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení herci (10)

Tom Cruise

Až na nesehnatelné filmové začátky jsem viděl všechno. Kašlu na to, jakej je v osobnim životě, jako herec je top a jeho filmy mě nikdy nepřestanou bavit. Poprvé jsem ho začal naplno vnímat díky Mission: Impossible - nemohl jsem se nabažit pohledu na agenta, který běhá po Kampě a Karlově mostě. O to větší plus, že ani po patnácti letech to neztratilo své kouzlo a v Mission Impossible - Ghost protocol, kde je hlavní atrakcí spíše věž v Dubaji, se opět vrátil do Prahy. Spousta skvělých filmů a i když to někdy úplně nevyjde (Mission: Impossible II. nebo Hrdinové a zbabělci), ty tři desítky kvalitních filmů mě budou živit ještě roky.

Russell Crowe

Asi natrvalo oskarovým Gladiátorem a tím i spojen s Ridley Scottem. Jejich posledním společným dílem si proto možná trochu ublížil, ale přesto se nezapře, že patří ke světové filmové špičce. Russell patří mezi herce, kteří se u mých filmofilových přátel těší pouze padesátiprocentní oblibě. Abych byl přesnější, chlapi jej zbožňují a jeho filmy staví vysoko mezi opravdové trháky, ženy ho paradoxně moc nemusí, připadá jim nudný a o to víc snímky, ve kterých působí. Možná Master & Commander: Odvrácená strana světa, Těžká váha, Dobrý ročník nebo Tři dny ke svobodě nemají za cílovku -cetiletý holky, ale právě mě si jimi dokonale získal.

Sean Connery

Connery má svůj styl a v každym filmu si ponechává svůj osobytý humor, bez něhož by to snad ani nebyl on. Touhle osobytostí bych ho mohl srovnat snad jen s Bruce Willisem, ač nikoli stylem vystupování. Sean se prostě zapsal jako Bond a tuto jízlivě tvrďáckou eleganci si už neodpáral. Skála z 96' pak patří mezi nejlepší filmy vůbec. Roky stejný, léta skvělý, to je Sean. Škoda, že již na filmařské řemeslo zanevřel, k jeho věku a porci natočených snímků však naprosto právem.

Jack Nicholson

Je jen málo filmů, které by Jack Nicholson nevytáhnul třeba i jen svým skvělým výkonem. Snímek s jeho obsazením je pro mě vždycky zárukou nejen filmové kvality, ale také toho, že se nebudu nudit. Bylo mnoho titulů, při kterých jsem si pokusil vybavit jiného herce - katastrofa. Nicholson je opravdu nenahraditelný, je skvělý jak v dramatech, tak v komediích... a opět, herec, který vlastní smysl pro humor a nebojí se ho použít.

Bruce Willis

Je vtipnějšího zabijáka a ochránce? Od Smrtonosných pastí přes Slzy slunce a ještě dál... kdykoli najdu film, který jsem s ním ještě neviděl, pokaždé se upřímně těším skvělého zážitku. Naposledy to byl legendární Poslední skaut a stálo to za to! Bruce již věkem také patří mezi ty filmové dědečky, na plátně však tento omyl vždycky s přehledem vyvrátí. Tenhle chlapík má do důchodu ještě pěkně daleko a přestože v nejnovějších "akčňácích" už budou těžko hrát prim jeho svaly, on si s tím poradí a stejně svrhne všechnu pozornost diváka na sebe.

Denzel Washington

Muž v ohni, Déjà Vu a Americký gangster. Dlouho jsem u Denzela neměl vyplněnou popisku, ale stačí vypsat tyhle tři filmy a je řečeno vše. Dva z nich jsou pro mě navíc pětihvězdičkové a ty já věru často nerozdávám. Denzel nepatří mezi herce, jehož jméno bych co měsíc vyhledával mezi plánovanými filmovými premiérami, nicméně nikdy vyloženě nezklamal a naopak si ho pamatuju jako skvělého herce. Jeho role jsou povětšinou o těch rozumných a rozvážných kladasech, a pokud zrovna ne, stejně mu fandíte... já teda rozhodně!

Brad Pitt

Po Hanebných panchartech už nebylo pochyb, že patří do tohodle žebříčku. Vlastně ani nechápu, jak mi tu mohl celý ten půl rok, co jsem měl ve chvíli psaní tohoto příspěvku, mezi mými top chybět. Tak s velkou omluvou, Brade, vítej v mém top listu a těším se na každej novej film! Naposledy byl opět famózní v životopisném snímku Moneyball a co dodat, tohle je prostě hollywoodskej hitmaker, kterej moc dobře ví, ve kterym filmu co dělá.

Will Smith

Když jsem si po Mužích v černém 3 uvědomil, že mi Will chybí v mém žebříčku top herců, až jsem se trochu zastyděl. S Willem jsem viděl téměř všechny snímky, a přestože nejde o žádné trháky bořící statistiky, zůstanou u mě filmy jako Já, legenda nebo Já, robot vždy mezi oblíbenými. Will je dokonalý, když dostane prostor na plátně, a právě v těchto snímcích mohl dokonale ekcelovat. Když na to koukám, opravdu jsem viděl skoro vše, tak připomenu už jen skvělého Nepřítele státu a podmanivou Legendu o slavném návratu a půjdu se na něco mrknout.

Ryan Gosling

Uvidíme, co se z Tebe vyklube, Ryane. Asi poprvé jsem si ho všiml v Zápisníku jedné lásky, ale vůbec jsem jej nevnímal. Na konci desetiletí jsem se ale dostal ke snímkům jako Blue Valentine či Lars a jeho vážná známost, které u mě již pozornost začaly vzbuzovat. Především Bláznivá, zatracená láska mě pak utvrdila v tom, že je to obrovský talent, který stojí za to sledovat, což potvrdil následně v Drive. Od té doby se těším na jeho další snímky.

Joaquin Phoenix

Dle mého jeden z nejpřesvědčivějších herců současnosti, jenž díky svému vzezření získává povětšinou role záporáků či psychopatů. Srdcovkou pro mě asi zůstane jako syn Marka Aurélia v Gladiátorovi, ale od té doby uteklo mnoho let a Joaquin se představil ve spoustě dalších snímků. Ne všechny třeba sklízejí takový úspěch, nicméně téměř nikdy ne jeho vinou, protože Joaquin je tahoun. Za zmínku stojí rozhodně jeho osobní drama I'm Still Here.

A vystřídal Michala Malátného, kterého jsem tu měl z protekce k Chinaski.