Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Přiznám se, že jsem šel do novýho filmu se Spider-Manem s velkýma předsudkama, přeci jen současná komiksová nadprodukce je něco, co mě sere už z principu. Ale pro Spíďu jsem měl vždycky slabost, Raimiho trilogii mám rád dodnes (a spolu s Nolanovou trilogií o Temném rytíři jsou to jediné filmy podle komiksu, který beru na milost, s ohledem ke všem těm Kingsmanům, Kick-Assům nebo Watchmenům, který možná nejsou tak dementní jako hlavní proud Marvel či DC, ale přeci jen...), Garfieldova Spider-Mana naopak nesnáším, tak mě zajímalo, co na to Jon Watts a Tom Holland. Na začátek musím říct, že Holland je nejlepší Peter Parker, resp. se svému předobrazu nejvíc podobá. Jenže to je rovnou asi tak všechno. Ten film totiž absolutně nefunguje! Nefunguje v komediální rovině (fakt někomu tyhle ultrasračkoidní vtípky připadají legrační?), ale co hůř, nefunguje ani v té akční. Záporák přišel o kšeft, bůbů, pojďme za to odjebat celej New York. Tetička May, ta charakterní postava, je total dirty MILFka. Kde je Harry Osborne? Kde je MJ? Oukej, slibuju, že tohle byl poslední film-komiks, kterej Ramirez viděl.

plakát

Jak se točil seriál Bratrstvo neohrožených (2001) (TV film) 

Neskutečná produkce, u některých scén si až říkáte- WTF?! Jak to, že to v tom seriálu vypadá tak reálně, když je to přitom jen papír nebo dětské koupelové bublinky. A herci dostali dobře do těla, jestli si někdy zasloužili svůj honorář, tak určitě při natáčení Band of Brothers. A vsadím se, že na tohle natáčení vzpomínají všichni do jednoho dodnes.

plakát

Garfield a přátelé (1988) (seriál) 

Už podle mého avataru je asi zřejmé, že Garfield, ten cynický, sebestředný, líný a sarkastický kocour, je můj životní vzor, a Daviesovi komiksové stripy patří mezi to nejlepší, co dokážou komiksy nabídnout- miluju ten humor. Z něho toho v tomto seriálu moc nezbylo, inu tvůrci (a hlavně producenti) si řekli, že dětský divák by takovou várku ironie asi nerozdýchal a tak udělali z Garfielda jen tak trochu nerudného kocoura. Jenže v porovnání s tím, co za zrůdnosti udělali z toho tlustýho kocoura soudruzi po roce 2000, je toto ještě pořád masterpiece. Navíc miluju dabing Vladimíra Čecha, i ze samotných stripů na mě Garfield promlouvá přesně jeho hlasem.

plakát

Crossfire Hurricane (2012) 

Dokument informacemi nabytý tak akorát, aby diváky Stones nepolíbené nezavalil informačním balastem a fanouškům připomněl, proč má tyhle wankers tak moc rád. Dobové záběry doprovázené komentářem jednotlivých členů kapely, k tomu divoké koncerty (jestli jste si mysleli, že měli Beatles šílené fanynky, tak to byly, v porovnání s fanynkami Stones, jen taková mazlivá morčátka... vážně, ženská část obecenstva se na koncertech Stounů samým vzrušením počůrávala- do you believe it? :-), upřímné zpovědi o drogách nebo i o Brianu Jonesovi. Ale jo, na oprášení informací o vaší druhé nej kapele slouží tenhle dokument kvalitně. (Navíc Paint it Black zní naživo... no, moje uši toho moc lepšího v životě neslyšely, tuhle píseň psal sám ďábel, muhaha.).

plakát

Halloween: H20 (1998) 

Čekal jsem, že to po těch letech, co jsem to viděl poprvé, zestárne, že se u sledování budu cítit trapně a že budu ronit krvavý slzy za Michaela... a vono ne! H20 (žeru českej dabing: Halovýn HádvěÓ- wtf! :-)) se může směle postavit bok po boku prvnímu Vřískotu a.k.a. nejlepšímu slasheru let devadesátých, a baví i po dvaceti letech (shit, ono už je to fakt 20 let, neskutečný). Hereckej ansábl, to je hotovej all-stars, příběh správně jednoduchej, jen těch mordů je jaksi podlimit, Ale nevadí, krvavý jatka nám za pár let přinesl Rob Zombie. A baví taky.

plakát

Frankenstein (1994) 

Tož dobré to bolo, všici jsou tam děsně hnusní, a když je přešijou, tak eště hnusnější, všecim se tam dějů hnusné věci a vůbec jsou všeci děsně depresivní. Robert De Nirů byl bórec, že na tuten kývl, Branagh je intouš, že i sexuální radovánky v jeho podání vypadají jak vědecké bádání, no a Helenka ex-Burtonů je psychopatka, džast psychopatka. Nevím, ale Karloff byl přeci jen víc ňuňu... Ale já jsu spokojen, henten horor se líp natočit asi nedá.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Njn, co jinýho od podobných "hororů" v dnešní době čekat? Ano, správně- nic. Annabelle jede v zajetých kolejích Jamese Wana, jenže co fungovalo před pár lety (a před pár typově podobnými filmy), už dneska neplatí, a tam, kde Kuba number Wan bodoval s atmosférou a jakous takous originalitou, už zbývá jen křeč a snaha zalíbit se dnešnímu mainstreamovýmu divákovi. No škoda přeškoda, to pako Sandberg měl po ruce skvělé herce (třeba ty malý, a větší, holky hrály fantasticky), skvělej óbr barák, navíc, jak to má Ramirez rád, děj zasazenej někde za půlkou dvacátýho století. A takhle to posrat... Děcka, už se na ty duchařiny fakt vykašlete... Cože? Že nás čeká čtvrté Insidious? Třetí The Conjuring? Spin-off The Nun? Spin-off The Crooked Man? Ou šit, dobří s námi a zlí pryč :-/

plakát

Smrtihlav (2017) 

Dalo se to natočit dvěma způsoby- buď seriózně, kde by atmosféru tvořily samotné pohnuté dějiny, anebo na sílu, na první signální. Bohužel Frantíci s anglickými herci v rolích Čechoslováků a Němců to natočili druhým způsobem (až se nechce věřit, že tohle není hollywoodský film). Jason Clarke se na roli Řezníka z Prahy hodí jen o něco lépe než Kenneth Branagh (tudíž pořád vůbec (sakra, filmaři, víte vy vůbec, jak Heydrich vypadal?)), no a zbytek ansáblu tu už jen tak přicmrndává, aby se neřeklo (včetně mojí oblíbené Rosamund Pike, která tu aspoň měla takové, ehm, hezké scény... :-). Hodně slabé tři hvězdy, jedna pak speciálně pro Jacka O'Connella a spol. za zpěv československé hymny... Anthropoid je jinde.

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Děcka, tak vono se jim to podařilo i napotřetí... Opičí trilogie je poctivá filmařina a o tomto díle to platí obzvlášť, konečně se našel někdo, kdo má koule na to, postavit se současnému nablblému blockbusterovému stylu a natočit si film tak, jak sám chce. Planeta opic je samozřejmě mainstream jak vyšitej, ale mainstream co má hloubku a (beze srandy) nějaké to poselství. A to v dnešní době není málo. K filmu samotnému těžko něco dodávat, pokud se vám líbily předešlé dva díly (hlavně tedy Úsvit), u Války si budete vyloženě rochnit. A postava "Bad Monkey" aspiruje na nejzábavnější charakter filmového roku 2017! A to jsem tu ještě nezmínil neskutečnou práci animátorů a taky krásný soundtrack... Jediné, co mě trošku zamrzelo, byl konec- páč jsem pořád doufal v nějaký odkaz na klasickou Planetu opic (chápete, záběr kamery do nebe... do vesmíru, a tam vesmírná loď a na její palubě Charlton Heston...). Na druhou stranu o takovéto trilogii se původním Opicím mohlo nechat jenom zdát. A ještě jedno- Koba, ten opičí zasran, chyběl mi tu, synek.

plakát

Valentýnská pomsta (1981) 

Strukčně- herci do jednoho sympaťáci (u kterých vás bude i mrzet, že někteří z nich zkapou), navíc herci, co umí hrát (jasně, druhej De Niro nebo druhá Streep nehrozí, ale zároveň to nejsou žádný... hérečky :-), příběh (legenda) zajímavej, příběh, co krásně odsejpá, hudba mrazivá, gore (jop, měl jsem tu lepčejší, necenzurovanou verzi) vychytaný (tohle že byl rok 1981? No shit, gore lepší než v půlce současných krváků). A to nejpodstatnější- atmosféra? Pff, tohle je vysoká škola hororové atmosféry. Takhle má vypadat slasher, kurde.