Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

Elita armády (2006) 

Bitchees, asi jedinej JCVDho nigga film (nebo aspoň jedinej, kterej jsem viděl), kterej je tak blbej, až je vlastně děsně... no dobře, pořád dost blbej, ale hou, nigga, aspoň si ze sebe a z celý týhle subkůltury umí dělat prdel, že by i Kardashianka zbledla závistí. Protože, you madafaka, tady se se všema těma klišé vytírá od krve zasviněná podlaha a hip hopec je tak správně dementní, že i tvoje máma by nahodila lepší gramce, jou jou jou. A ten konec, kdy se postřílej všichni, teda ti všichni zlí? Noa? No big deal, woe. A Vivica A. Fox... booyakasha!!! Takže peace, nigga, eRÉeS... Pé... KáTé a keep it real.

plakát

Tři sestry v divadle Akropolis (1997) (koncert) 

V tom sedmadevadesátým to byl v Akropoli slušnej nářez, publikum (ještě bez těch debilních mobilů) skvěle poguje (i když toho joudu, co tam celej koncert vyřvává "Kovárna! Kovárna!", bych pověsil za koule do průvanu, i na Fanánkovi je vidět, jak ho sere :-), Sestry odehráli svoje nejzásadnější skladby, co v té době měli na triku, Fan ještě s třetí ledvin(k)ou, Angelo mutuje zní živě bžilionkrát lépe než na desce (což se nedá říct třeba o Pijánovce), Supice (ta Madonna) skvěle vysekla Šetři se chlapče... jo, tenkrát to tam muselo být boží. Nelíbí se ti to? Tak... lež, lež, máš krátký nohy... ;-)

plakát

ČT Live - Tři sestry (2010) (koncert) 

Čtyři hvězdy pro Tři sestry, Supice je Madonna, Fanánek od půlky koncertu pod parou... Voňavý holky, karty, placatý káry. Hory, motorku, řízek a lakovaný máry. Prastarý vína, stříbro, humry a slávky. Abelovi od kokaina sociální dávky. Vránovi pádlo a rum pro Korkorána. V Třebíči na recepci překvapení zrána. Moře do Písku, sobě malý pole ropy. A aby tu Tři sestry dlouho zanechaly stopy... (Ten orchestr tam neseděl ani mně, prostě punk a smyčce nejdou dohromady. Ale hrálo jim to dobře, šmidlikáčům :-).

plakát

Comic Relief: Doctor Who and the Curse of Fatal Death (1999) 

Steven Moffat v době, kdy ještě možná ani netušil, že za pár let bude jedním z nejvýznamnějších show-runnerů DW, se utrhl ze řetězu a napsal scénář k týhle skvělé parodii, kde Doctora hraje Rowan "Mr. Bean" Atkinson, aby poté zregeneroval na Jima Broadbenta (já chci Jima jako Doctora!!) nebo na Hugha Granta. Ne, tohle je fakt neskutečná jízda, se skvělým Jonathanem Prycem jako Masterem (ten jeho maniakální "muhaha" smích :-o :-)), až je jednomu líto, že to trvá jen dvacet minut. A sonický šroubovák tu dostává zcela nový rozměr, když se z Pána času stane Paní času... :-))

plakát

Doctor Who: Dreamland (2009) (seriál) 

"Tak co se stane teď?" "Nic dobrého." "Oh, no tak, myslel jsem si, že padesátá léta byla časem optimismu. Nuže, myslíte si, že budete mít za deset let létající auta." "Jo, jasně, jestli na nás Rudí nevystřelí první." "Rudí? Manchester United? Aha! Rusové! Sovětský svaz." Dějově je Dreamland super část, už jen díky tomu, že se odehrává v legendární Area 51 (i ten emzák s velkýma černýma očima se zastaví), dalším velkým plusem je, že Doctora i tentokrát dabuje David Tennant, fajn je i zdejší companion, Dejvova manželka (a vlastně i dcera, hehe) Georgia Moffett, zkrátka představa takového dílu v "normálním" hraném universu Desátého je tuze lákavá, tady to však dost sráží animace (která se mi zdála snad ještě horší než v Infinite Quest). Ale jako taková "blbinka" pro všechny fanoušky Tennantova Doctora to určitě pobaví.

plakát

Boj s časem (1996) (TV film) 

Ne až tak špatné, jak jsem si apriori myslel, ale Boj s časem je prostě... Doctor Who po americku, takový klon Terminátora a béčkových akčních filmů, co se jich v letech devadesátých natočilo dvě pr... videopůjčovny :-) Tudíž a propos jsem se podíval jen ze dvou důvodů- jak vypadal Doctor ve skvělých devadesátkách a jaký je Paul McGann jako jeho osmá reinkarnace. Výsledek? Děj je tupoučký (i když potěší přítomnost sedmičky Sylvestera McCoye), Master v podání Erica Robertse tak trochu low, a companionka v podobě zamilované doktorky trošku mimoňka. Přesto je tenhle televizní film vlastně skvělá haluz, kde Doctor jezdí na policejním Harleyi a Master ho nahání v sanitce :-) No a Paul je skvělý, fakt škoda, že DW pro něj tímhle filmem víceméně skončil, i on si zasloužil aspoň jednu celou sérii.

plakát

Želvy Ninja 2 (2016) 

My jsme přátelé v partě veselé, my jsme čtyři želvy nindžovéé... Chápu, že od filmu, kde jsou čtyři mluvící želvy, jeden mluvící nosorožec, jedno mluvící prase, jeden mluvící mozek a jedna huhňající Megan Fox nemůžu moc chtít. Vím, že už jednička nebyla nic extra, byla hloupá (až stupidní), ale taky byla zábavná (mno... chvilkama). Ale tohle je tak dementní, že vám to spláchne všechny vaše nostalgické vzpomínky, kdy jste byli Leonardem nebo Michelangelem, jedním šmahem. Co na tom, že je tady Krang a jeho Technodrom, co na tom, že tady jsou Rocksteady a Bebop, a co na tom, že si Trhač konečně nasadí tu svojí masku, když je to prostě fakt kreténskej a retardovanej film, film, co se snaží být tak moc cool, až vám z toho bude váš ajfoun malej. CGI želváků dobré, narozdíl od Kranga a Rockyho s Bebopem (i když nejhorší CGI je u April O'Neil, tam je ta "umělá nepřirozenost" přeci jen vidět... :-P), ale to je asi tak všechno, co se tady dá chválit... Transformers Mental Nigga Turtles, Bay, go fuck yourself, i s tímhle naleštěným shitem, já chci klasický želváky (s jejich temnou atmosférou), co nenosej na krku zlatý řetězy a na ruce přilepený smártfouny... Jedna hvězda za jakous takous nostalgii a za tu legendární znělku, co hraje při závěrečných titulcích.

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

Přišlo mi to, jako kdybych se díval na Živej terč s Van Dammem, ale takovej upradovanej Živej terč, s lepší akcí, lepším dějem, lepšími scénami a samozřejmě s lepšími herci. Rukopis Johna Woo je čitelnej a to nejenom v tom jeho fetiši na záběry s holubicemi (btw tuten scény s něma, tak to byla lahůdka, to si prostě říkáte, že ten člověk má film fakt rád). Nechápu ten místní všeobecný hejt, druhá M:I mi přišla ve všem vychytanější než díl první, i ten Cruise jako kdyby si roli Ethana Hunta víc vychutnával. K tomu skvělej soundtrack (Limp Bizkit, Metallica), krásná "Hunt girl" a prostě akčňák takovej, jaký se na přelomu tisíciletí točily- zábavnej.

plakát

Imperium (2016) 

Skinhead, skinhead, bomber zelenej, těžký boty až nahoru zavázaný... Sterilní sociální drama, kde jsou kluci vyholený peskováni za sprostou mluvu a nevhodné chování. Kupodivu to funguje. Překvapením je i Daniel Radcliffe, ta vyholená hlava, Levisky, Martensky a bomber mu docela pristane. Psát tu o tom, že konečně zahodil stigma Harryho Pottera, je klišé, asi takové, jakože White Power a podobný kecy. Imperium ztrácí na dramatičnosti, zapamatovatelných scénách a vůbec nějaké hloubce (prostě druhý Kult hákového kříže to opravdu není), ovšem boduje v atmosféře a dobrých charakterech, resp. v dobře vybraných hercích. A pořád mě nepřestane udivovat (a rozesmávat) ten fakt, jak si může Američan navléknout hakenkreuz, ale tak idiocie jistých lidí je nekonečná.

plakát

Mission: Impossible (1996) 

Věřím, že kdybych na to koukl, jako všichni, před dvaceti lety, byl bych z toho úplně vodvařenej, ale když jsem si naordinoval premiéru až v járu nula šestnáct, tak je přeci enem cejtit, že už to celý přeci jen zestárlo a ty wow scény už nemaj takovej efekt jako tenkját. Tákže když si to člověk dá do souvislostí, že v šestadevadesátým jsme ještě neměli žádné agenty bez minulosti nebo blonďatý Bondy, ale namísto toho Ethana Hunta, co umí skákat z vrtulníku na TéGéVéčko (v Eurotunelu, protože na normálním mostě to umí kdejakej ejdžent odkojenej v Langley), tak je to prostě dobrej akční krimi thriller, svým způsobem nadčasovej. Scény na špagátu nebo v Praze (v Praze!) fungujou i dneska a navíc M:I ukázala cestu právě výše psaným bratrancům, co maj povolení zabíjet.