Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (10)

Christopher Nolan

Na co šáhne, to je hit, zatím bez jediné slabší chvilky. Aby se z celkového počtu 8 celovečerních filmů hned 6 umístilo mezi nejlepšími 150 filmy a dokonce mezi nejoblíbějšími 100 filmy (a to i na místech jako 4. a 7. vůbec nejoblíbenější film), tak to si zaslouží skutečně velký respekt.

Peter Jackson

Správný nadšenec a perfekcionista. Ne každý jeho film je nutně hit, ale bez něho by prakticky neexistova žánr moderního fantasy a i po více než 10ti letech nikdo nebyl schopen točit lepší fantasy. Peter Jackson zkrátka patří do světa Lord of the Rings a pěčuje o ně tak, že si lze jen těžko představit kohokoliv jiného, kdo by dokázal dstojně převést na plátno adaptaci fenomenálního světa Middle-Earth.

Matthew Vaughn

Zatím toho sice moc nenatočil, ale jeho všechny filmy se moc povedly. Včetně výborné moderní pohádky Stardust, i když je zřejmé, že nejlépe mu sedí svět komiksů. Kromě toho má výborný vkus co se týče hereckého obsazení, ať už Craig + Hardy v jeho prvotině nebo Robert De Niro + Michelle Pfeiffer s McKellenem jako vypravěčem ve Stardustu a dále samozřejmě jedna z nejlepších rolí Cage v Kick-Ass, ale především James McAvoy + Michael Fassbender jako mladý Xavier a Magneto v X-Menech, skvělá volba!

J.J. Abrams

Pravděpodobně největší geek v Hollywoodu. Přestože mě jeho M:I 3 zas tolik nenadchlo a ze seriálu Lost jsem viděl pár dílů, tak stačil jediný film, aby se stal jedním z mých oblíbených režiséru - Star Trek. Jakožto ortodoxní fanoušek Star Wars jsem vždycky nad touto sérií ohrnoval nos, ale to co se podařilo (a stále daří) Abramsovi nelze jednoduše ignorovat. Restartem Star Treku totálně potupil Lucase a ukázal mu, jak má vypadat správné sci-fi 21. století, kde není potřeba masivních ústupků pro získání dětských diváků. A že bude režírovat epizodu 7 nového Star Wars? To zní jako splněný sen. Jen škoda, že se nemohl podílet i na nové trilogii, s ním za kamerou bychom dostali nezapomenutelné filmy.

James Cameron

Ať si o Cameronovi myslí kdo chce co chce, nelze mu upřít jistá míra geniality. Navzdory početné konkurenci natočit nejvýdělečnější film všech dob a jakoby to nestačilo, tak být i jediný, kdo ho za 12 let překoná dalším svým filmem, tak na to už nestačí pouze štěstí. A to ani nezmiňuju další pecky jako Aliens nebo Terminator 1 a 2, které bodují i v žebříčcích kvality, nikoliv pouze oblíbenosti. No počkejme si, až natočí Avatara 2, s náskokem jaký měl první díl bude mít Cameron na kontě první 3 nejvýdělečnější filmy historie.

Tim Burton

Burtonovi jsem přišel na chuť až v pozdější době. Ze všech režisérů má asi nespecifičtější rukopis, jeho filmy jsou naoko divné a matoucí, ale když do nich člověk pronikne, dostane se mu velice příjemný až magický filmový zážitek. Snímky jako Corpse Bride, Big Fish, Edward Scissorhands jsou sami o sobě vynikající, ale kromě toho mají i hodně co říct. 

Bryan Singer

X-Men a McKellen. Více není potřeba dodávat, protože to je dostatečná zásluha. Bez Singerových X-Menů by pravděpodobně Raimi nenatočil Spider-Mana, Snyder by nenatočil Watchmeny, Vaughn by nenatočil Kick-Ass a Nolan by nenatočil Batmana. Tento "mladík" totiž dokázal udělat v očích většinového průměrného diváka "z kresleného seriálu pro děti" vynikající filmové dílo, které oslovilo diváky všech věkových skupin, rovněž díky výborným hercům. Díky němu se z komixů stal ve filmové branži regulerní žánr s rozpočty stovek milionů dolarů namísto okrajových nízkorozpočtových počinů, do této doby roli zastával pouze původní Batman od Burtona a pokračování od Schumachera jako ostrůvky komixu v moři ostatních filmů.