Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 477)

plakát

Stejná srdce (2014) (TV film) 

Lepší a širší zpracování než u Philadelfie.

plakát

(Ne)obyčejný kluk (2017) 

Američané se naučili produkovat velké množství béčkových a céčkových filmů, které jsou všechny točené podle stejného principu. Vyberu si téma, obsadím to známými herci, odvyprávím příběh ... a divák má pocit, že už to někdy viděl!! Hlavně, aby u toho tekly slzy, protože američané se rádi dojímají! Nevím, na kolik evropských diváků to funguje stejně, na mě moc ne, mě to prvoplánovité dojímání spíše otravuje. Tady bylo všechno krásně upravené, nalíčené, modelové situace, všechno s dobrým koncem. Prostě tak, jak to v životě nikdy není. Film k žehlení nebo třídění a zašívání ponožek. Jednou bohatě stačí.

plakát

Hlavní podezřelá (2016) 

Těšila jsem se aspoň na průměrnou detektivku, ale tohle bylo hodně špatné ...

plakát

Nixon (1995) 

Nebylo to úplně nezajímavé, ale ta přepálená stopáž byla ke konci už hodně unavující.

plakát

Silnice (1954) 

Silnice mi evokuje o rok starší Komedianty podle předlohy Ivana Olbrachta. Jiné Felliniho kusy jsou víc komplikované, některé mě mě nestravitelné, ale Silnici rozumím bez výhrad, je mi blízká. Výborné obsazení, které přesně odpovídá figurám, skvělá Giulietta Masina, která mě zaujala ještě víc než v Cabiriinyjích nocích. Za mě nejsilnější Felliniho snímek.

plakát

Šok a úžas (2017) 

Nebyla jsem ani v šoku ani v úžasu, nicméně americký způsob myšlení pro mě zůstává stále záhadou. Film byl zřejmě překvapením a úžasem pro samotné Američany.

plakát

Kaviár jen pro přátele (1969) (TV film) 

Černobílá televizní moralita, která na mě působila nevěrohodně před lety a působí na mě nevěrohodně i dnes.

plakát

Válka a. s. (2008) 

Už nevím, kdo mi to doporučil, nadšení se bohužel nedostavilo.

plakát

Vřískot (1996) 

Předem se omlouvám milovníků žánru. Bezduchý film, který mi nic nepřinesl. Jediný důvod, proč se vyhýbám hororovému žánru - většinou jde o prvoplánovité kusy bez větší fantazie. Jejich hlavním cílem je nahnat divákovi strach, převážně nepříjemnou hudbou a několika hektolitry krve. Po třech letech na chirurgii jsem viděla už hodně skutečných zranění i velkých ran, netuším, proč bych se na to měla dívat ještě ve svém volném času v televizi, natož jít na něco podobného do kina.

plakát

Florenc 13,30 (1957) 

Česká moralita se zpěvy. Kochat se můžete plejádou českých herců a českou krajinou v zadní projekci.