Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (766)

plakát

Uncharted (2018) 

Haha, tak to je super, že natočili novej díl Firefly. Asi kvůli malému rozpočtu sice musel starou dobrou vesmírnou loď nahradit starej dobrej červenej Jeep (za bezplatné zapůjčení by tvůrci rádi dodatečně poděkovali Nicku Slaughterovi) a pastor si, chudák, musel ustřihnout copánek. Ale jinak starej dobrej seriál Firefly :) Možná nějaká drobnost by se našla, jako že si z nějakého podivného důvodu každá z postav myslí, že jsou představitelé z nějaký hry, ale pro mě zatím 4+.

plakát

Natalee Hollowayová (2009) (TV film) 

Brrr! Jsem sice línej psát komentáře, ale... Prvních pár okamžiků by se divák skutečně mohl tázat, kam se tak spokojená mladá slečna mohla podít. Jenže pak nastoupila postava její matky, umocněná výhradně americkým světonázorem ne nepodobným Hurvínkově představě o válečném konfliktu. Aneb Američani zasahujou v Buranově. No prostě, nijak excelentně zahrané postavy se dělí na dvě skupiny: skvělí pokrokoví američani a neschopní vidláčtí idioti z předpotopního zapadákova (kdesi, kde není skvělá amerika), kvůli kterým to nemohla FBI vyšetřit za den. Nebo jak si to ta uřvaná rozmazlená kráva představovala. Jinak celkově to bylo natahovaný jako fusekle a kdyby ta slepice v každý druhý scéně na někoho neřvala, tak bych asi usnul. Fuj, ta byla fakt otravná a moc jsem si přál, aby jí nějakej místní vidlák kuchnul. Zvažoval jsem sledovat film bez zvuku, protože jsem jí už vážně nemohl poslouchat a lezla mi asi od půlky děsně na nervy. Tak jí poděkujte za tenhle komentář. Nicméně, poučení je jasné děti: pokud pro vás nevymůžou spravedlnost násilím američani, je čas vzít spravedlnost do vlastních rukou a hystericky kopat kolem.

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 

Tak schválně říkám si v šesté minutě jestli se tihle dva dají na konci dohromady. Usilovně jsem přemýšlel, zda trpělivě čekat na nevyhnutelné. Zvláště když to jelo jak podle mustru. Fakt se mám další hodinu dívat na vatu aby se ona mohla dát do kupy s ním? Na okamžik pobaví, když si uvědomíte, že ten její pořad jsou Rady ptáka Loskutáka...ehm... No a já vám koukal na argentinskou Bridget Jones v německý produkci vlekle se klenoucí ke slunci, senu a tak. Nevydržel jsem to a po Brutusu (a dalším vzplanutí Xeroxu) přeskákal na konec. To byl teda šrapnel. Měl jsem chuť to hodit rovnou do odpadu, protože originální je v porovnání s touhle kopírkou zámořských přebytků snad dokonce i vynález kola. O to smutnější, že obsazení nebylo v některých případech nejhorší a ti herci to teď schytají, protože hrajou v takový debilitě. No tak dobře, dám jednu za to, že mě to přivedlo k úvahám, kolik je v Praze kreténů. Ano, věřil bych a ano, je to asi 13% kreténů téhle republiky. Míra kreténství je obecně konstantní napříč společností... jen támhle vzadu, to je snad jediná výjimka, sedí Svoboda a Bystroň...

plakát

Nevinný (1997) (TV film) 

Asi by stačilo poukázat na to, co před více než deseti lety píše ve svém komentáři Gemini. Mě navíc, překvapivě, nevadili ani ministr ba dokonce ani maestro Donutil. Hodně je v téhle televizní hře vidět z televizní techniky, zejména jak mizí ze záběru :). Jinak námět samotný mi připomněl díl Dobrodružství kriminalistiky nazvaný Antropologie. Film Nevinný však příjemně graduje komediálním směrem a ta spirála k vrcholu před příchodem hejska žádajícího o ruku... byla prostě povedená (hejsek ne). O to více mrzí zpracování a ta rozpolcená stylizace. Ale na zábavnosti to nic neubírá.

plakát

Adolf a Eva: Láska a válka (2016) (TV film) odpad!

Adolf Hitler a Eva Braunová. Jak to bylo ve skutečnosti s jejich utajovaným vztahem? No tak to se v téhle snůšce hovadin rozhodně nedozvíte. Tohle bych ani nenazval tendenčním, tohle je normálně sprostej bulvár. Parta nějakých... ?troubů... nám tu zdramatizovaně prezentuje svoje spekulace o věcech o kterých nic neví. Nicméně je to udělaný tak, že jakože všichni ví všechno a hlavně byli při tom. Nebo tak něco. Vaši fantazii navíc podporuje série hraných scének kde si postavy jsou sice jen tak tak podobný, ale na druhou stranu obsah se vztahuje k realitě asi jako průměrnej večerníček. Navíc Adolf vypadal jak mongoloid a Eva jako americká pipina. Fakta se tu vesele štosujou jak je zrovna potřeba, ale rozhodně nejvíc pobavila hitlerova eS eN Dé A P...

plakát

Soudní vyšetřovatelé (2004) (seriál) odpad!

Upoutávka Přenecháním koumání v moci algoritmizace Velkým Slídilem ovládané Odpadní Trubky nutně ústí v stoku. Vzdor tomu mnozí z nás se porůznu v čase plaví tímto nekonečným tokem. (úsměvně dramatický hudební podkres) Avšak již příští záhyb může skrývat deltu zakusující se do obšírné žumpy, kde radno vzdáti se veškerých nadějí. Náhodné citace sama sebe Fakt začal poslouchat. Některé jsou falešné. Nejlepší komentář všech dob. Znělka (televizní kvalita) Fortelní vykukové: Případ zdařilé kretenizace Úvodní slovo (tady se hodí buchta, nebo něco obdobně váženého) Pokud si dospělý člověk cucá palec, vycucne z něj nejspíše krev a nebo hnis. Proč by si jinak palec cucal. Avšak existují i tací s baronem Prášilem si nezadávající.... Šaráda Bez spojitosti vyplavené fekálie. (vlezlá předělová znělka) Odlišné stejně vypadající exkrementy. Některé jsou falešné. (obdobně vlezlá odlišná předělová znělka) Vzdal jsem to, když jsem to fakt začal poslouchat. A myslel, že slyším špatně. (dramatická předělová znělka) Bububu, teroristi, imigranti, drahý, zadarmo, nejlepší, tradiční. (vlezlá předělová znělka) Pořád dokola stejný průjem. Stále stejný způsob dramatizace. Opakující se lhaní či blábolení. (vlezlá předělová znělka) Další neutuchající záplava fekálií. Rozuzlení (líbivá optimistická napodobenina) Z počátku situace nevypadala slibně, avšak nakonec jsem napsal na konec, díky na trh orientovanému strukturování, bezpochyby a bez příkras, nejlepší komentář všech dob. Reklama (úsměvně dramatický hudební podkres) Nenechte si ujít! V příštím komentáři vám nalžu...

plakát

Summerhill (2008) (TV film) 

Já se trochu obávám, že při hodnocení tohoto filmu někteří opomněli, že je to očividně pro děti. A protože to bylo roztomilý a smradi nebyli otravní, tak na mě to rozhodně fungovalo. Všechno je samozřejmě zjednodušené a idealizované, zejména v závěru proložené zpodobněním dětských fantazií, ale stejně jsem jim fandil proti těm zlým inspektorům a podlý právničce. Bylo to teda na mě trochu moc barevný, ale nějak jsem si nevšiml jakékoliv výrazné závadnosti. A ano, uvědomuju si, že svým hodnocením filmu trochu nadržuju, ale čert to vem. Bylo to bezva.

plakát

Maximální teror (2003) (TV film) odpad!

Naprostá příšernost. Extra pitomě napsaný, strašně zahraný, kostýmy jak karikatury (což není jedná karikaturnost v tomhle... filmu?), postavičky nekonzistentní idioti, efekty... haha... Bejt to z toku 1985... A nejhorší byly dialogy. Ty dialogy! To bylo jasný i v postprodukci, proto vždycky po několika málo řádcích textu, kde všichni mluví jako naprostí mentálové, je to proloženo nějakou melodií či písničkou, nejlépe spolu se střihem na jinou scénu. Bohužel však ani to nepomohlo a i v tak krátké výměně si mluvčí dokáží sami sobě odporovat nebo nahodile přeskakovat mezi tématy. Nemluvě o tom, že to spád nezachrání a drama nevybuduje. Obávám se, že tohle je fakt někde na hranici odpadu. Šup tam s tím.

plakát

Útěk ze seriálu (1989) (TV film) 

Výborný, výborně zahraný a výborně napsaný, zejména dialogy. Dokonce mě tam nikdo nerozčiloval a bavila mě každá z postav. Ne že by je všechny s přehledem nedokázal zahrát sám Petr Nárožný, kdyby na to přišlo. Pravůbec nevadí, že to byla vesměs levná inscenace a i když s těmi čtyřmi trochu nadržuju, rozhodně by to mělo mít hodnocení o dost lepší než aktuálních 64 %. Zvláštní mi někdy přišla kamera, zejména v dialozích, ale mohl to být záměr navodit větší pocit telenovely. Čas může divák sledovat podle aktuální natáčeného dílu fiktivního seriálu a autoři chytře neohraničují scény patřící do seriálové fikce a ty z reality filmu. V každém případě hodně a několikrát pobavilo.

plakát

Vesmírná exploze (2008) (TV film) 

Já bych jenom poznamenal, že učebnice fyziky pro deváté třídy se dá na Internetu sehnat do kila. Vřele doporučuji, bude se hodit, až vás zase napadne nějakej třeskutej nápad, že budete točit kravinu o něčem o čem nic nevíte. Jinak je to drámo až na měsíc. Krom toho dědka, co nesnáší lidi, jsou tam všichni dost nesympatičtí a trpící mentálními poruchami. Telenovela a repetice to pomohla natáhnout na dva díly, ale i tak by se to vlezlo do jedný epizody... hádejte jakých mezí. I když to snad raději ne, protože tohle byl kabaret. Nu ale nebojte děti, hezcí, mladí a úspěšní lidé to všechno zařídí, i kdyby ty kulisy a efekty byly sebehorší. Oni se nikdy nevzdají, hrdinové. Takže si pak mohou všichni zatleskat. A samozřejmě nesmí chybět láska...