Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 natočil režisér Hynek Bočan televizní komedii podle scénáře, který napsal ve spolupráci s Miroslavem Skálou, nebylo téma seriálového herce u nás tak aktuální, jako je dnes, v době nekonečných seriálů… S o to větší chutí si divák může v současnosti příběh vychutnat. Komedie vychází z principu „televize v televizi“ a Petr Nárožný v ní ztělesnil hlavní hvězdu populárního seriálu, její osudy v rámci fiktivního děje i v soukromí – vně i uvnitř seriálu. Prolíná se tu natáčení se životním příběhem herce, do něhož zasahují fanoušci a okolí, které mnohdy nedokáže odlišit postavu od jejího představitele. Hrdina se tak dostává do situace, kdy mu role nedobrovolně mění vlastní život… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu to nízké hodnocení tady, ale to bych se mohl upsat, je to trvalý jev. Televizní práci považují zdejší "recenzenti" za podřadnou a kdejaký filmový blábol má vyšší hodnocení než dobrá inscenace. Tahle je zrovna skvělá. Výtečně obsazená a zahraná všemi představiteli, ale hlavně mistrně vybalancová mírou nadsázky. Humor je všudypřítomný a situace jsou jen vypointované situace, které se tak často při natáčení vyskytnou. Za skoro 30 let na place, jsem většinu z nich osobně zažil. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nárožný essential... Petr Nárožný tady ohromně válí a představuje se ve vrcholné formě. Scénář je odvážný a dobře promyšlený a přestože byl film natočen na konci osmdesátých let, nyní je snad ještě aktuálnější. Minimálně někteří protagonisté nekonečného seriálu Ulice se musejí v trampotách herce Hofmana vidět jako v zrcadle. Perfektní jsou scény z "placu" s rovněž výborným Karlem Heřmánkem jako režisérem. Pro mě velké překvapení... ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Výborný, výborně zahraný a výborně napsaný, zejména dialogy. Dokonce mě tam nikdo nerozčiloval a bavila mě každá z postav. Ne že by je všechny s přehledem nedokázal zahrát sám Petr Nárožný, kdyby na to přišlo. Pravůbec nevadí, že to byla vesměs levná inscenace a i když s těmi čtyřmi trochu nadržuju, rozhodně by to mělo mít hodnocení o dost lepší než aktuálních 64 %. Zvláštní mi někdy přišla kamera, zejména v dialozích, ale mohl to být záměr navodit větší pocit telenovely. Čas může divák sledovat podle aktuální natáčeného dílu fiktivního seriálu a autoři chytře neohraničují scény patřící do seriálové fikce a ty z reality filmu. V každém případě hodně a několikrát pobavilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ano, pár vtipných hlášek tam bylo, ale opravdový humor zabil ten falešný. Těžko se smát tomu, že si rodina nasadí do bytu tolik psů, které s naprostým klidem přijme od lidí, aby se jich pak horko těžko zbavovala. To už bylo zábavnější, jak si Karel Heřmánek stavěl nervy do pozoru svým rozčilováním. Petr Nárožný, ale sám všechno neutáhne. Místy bohužel bez humoru, šťávy a s pořádnou dávnou nezáživnosti. Závěr s Karlem Smyczkem jsem však nepochopil, neboť filmy Na dvoře je kůň, šéfe a V tomhle zámku straší, šéfe!, které Petr Nárožný skutečně natočil, objevil se v nich mj. i Karel Heřmánek a Jiřina Bohdalová z tohoto filmu, natočil ale Hynek Bočan. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh herce Hofmana, který hraje hlavní roli náměstka ing.Slámu v nekonečném televizním seriálu. Postupně však vlivem nejrůznějších okolností přestane odlišovat realitu od scenáristické fikce. Jeho seriálový hrdina už nebude chtít nadále večer co večer lézt do obýváků natěšených diváků prostřednictvím televizní obrazovky. Ze seriálu se chtě nechtě pokusí vyvléct. Originální námět našel velkou oporu ve vynikajícím Petrovi Nárožném. Ten dal do celé televizní komedie potřebnou nadsázku, jak to dovede jen on. Z vedlejších postav drží prapor zábavnosti Karel Heřmánek coby režisér. Děj má občas proměnlivou fazonu a zaujme svojí nadčasovostí. Závěr se pokusil přijít s něčím nečekaným. Zvolená varianta/pointa šla trochu v rozporu s předchozím pojetím. Pro originalitu, zajímavé nahlédnutí pod pokličku natáčení jednoho nekonečného seriálu a neselhávajícího Petra Nárožného se to vyplatí vidět. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní tři slangové výrazy: „skoprovat“ – jedná se o kopírování natočeného filmového záznamu, „rudl“ – to je pojízdný vozík na břemena, jméno dostal podle výrobce německé firmy Rudly AUER Packaging, a termín „nočka“ – jedná se o filmování v noci. (sator)
  • Vjezd do firmy Chemoprup v úvodu je ve skutečnosti vjezd do areálu České televize z jižní strany. (Haniczka)

Reklama

Reklama