Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (1 968)

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

Obsahuje spoilery: "Vy Američani si myslíte, že jste upřímní, ale je to jen neomalenost." - "Vy Rusové se považujete za básníky, ale jste jen hákliví." Jack Ryan 5: Reboot celé série, který se snaží představit Jacka jako zelenáče při jeho prvním džobu pro CIA. Chris Pine je v hlavní roli fajn, vyjukaného i odhodlaného hrdinu mu bez problémů budete věřit. Kenneth Branagh coby záporák jako v Tenetu taky fajn. Jenže kromě zábavného hereckého duelu mezi Pinem a Branaghem film nabízí jen zápletku a akční scény, které už jsme viděli mnohokrát jinde. Dá se to přirovnat k sérii Mission: Impossible. A i když pomineme neoriginalitu filmu, tak jako celek je to stejně průměr. - 50%.

plakát

Návštěvníci: Cesta do Ameriky (2001) 

"Pane, můj táta je ožrala. Máma jednoruká. Bratr je skřet a sestra běhna. Nemám milovaný domov, jejž bych rád uhlídal. Nepůjdu s tebou. Nechci už hodiny běhat za tvým povozem. Chci jíst kobylince a buldoky. Chci mít plechový povoz a pěkné ozdoby navržené mladými tvůrci, co je seženeš za pár šupů." - 50%.

plakát

Nejhorší obavy (2002) 

Obsahuje spoilery: "Jsem jaderný fyzik, když budu utíkat, raději se přidejte." Jack Ryan 4: Opět se potkáváme s agentem Jackem Ryanem, který má pro tentokrát obličej Bena Afflecka. Ten sice není tak kvalitní Ryan jako Harrison Ford ale i tak mu role celkem sedla. Jde zde o to, že v okolí Boltimoru je odpálená atomová bomba a umírá tak obrovské množství lidí. Americký prezident se domnívá, že to mají na svědomí rusové. USA a Rusko se tedy najednou nachází jen desítky sekund před atomovou válkou. Jack Ryan však v čas zjistí, že má vše na svědomí obchodník se zbraněmi, který na neštěstí chtěl jen vydělat. Velmi dobře natočený akční thriller, kde je o ti, co mají na starosti červené tlačítko a jsou vlekem událostí nuceni, ukazovat protivníkovi, kdo je silnější. - 60%.

plakát

Návštěvníci (1993) 

"Jaká hanba, milý Jacquouilli, venkované už neplatí daně. Ani daň z hlavy, ani nechodí na robotu, ani neplatí desátek. To je ale nespravedlnost. Musíme se vrátit do naší doby!" - 80%.

plakát

Žabí princ v New Yorku (2001) (TV film) 

Obsahuje spoilery: "Princ zachránce krásných pannen... A taky princ svůdník a děvkař!" Lacina napodobenina filmu Návštěvníci, kde si hvězdu zaslouží Kelly Bundová a barevné žáby. Jinak opravdu tragické televizní zpracování. - 20%.

plakát

Jasné nebezpečí (1994) 

Obsahuje spoilery: "Lituji, pane prezidente, já netančím!" Jack Ryan 3: Harrison Ford znovu v roli příslušníka CIA Jacka Ryana. Zde se dostává do Bílého domu a jde do boje proti drogovému kartelu, který je zapleten do smrti přítele prezidenta USA. Hodně se mi tady líbil Willem Dafoe jako šéf speciální jednotky, která tu likviduje ten drogový kartel. Film je plný napětí, nebezpečí, akce i pohledu do zákulisí vyšetřování tajné výzvědné služby. Dopuručuji všem, kdo mají rádi špionážní filmy. - 70%.

plakát

Vysoká hra patriotů (1992) 

Obsahuje spoilery: "Jsem patriot!" Jack Ryan 2: První ze dvou setkání s Jackem Ryanem v podání skvělého Harrisona Forda. Ten se tady připlete k atentátu na člena anglické královské rodiny a jeho smysl pro čest, pořádek a spravedlnost mu zavelí zasáhnout. Poté se sice stane hrdinou, protože plánovanou oběť zachrání, ale protože při tom zabije člena protivládní skupiny IRA, hrozí mu pomsta jejich členů. Nejvíc se chce mstít bratr zastřeleného Sean Bean. Celé to tedy přeroste v nelítostný boj dvou mužů aneb Ford vs. Bean. Není to ale moc akční a spíše se tady mluví než střílí. Nečekejte od toho tady nějakou velkou pecku. - 60%.

plakát

Hon na ponorku (1990) 

Obsahuje spoilery: "Moje morseovka je tak mizerná, že jsem mu možná poslal míry holky z Playboye." Jack Ryan 1: První film ze série filmu o specialistovi CIA Jacku Ryanovi. Zde ho hrál Alec Baldwin, který působí dojmem totálního trotla. Ovšem Sean Connery je zde parádní. Film je z dob studené války a Connery zde chce emigrovat, leč Rusové by raději ztracenou ponorku sami potopili než by měla padnout do rukou imperialistům z U.S.A. No a U.S.A se obává, že ponorka zaútočí, takže je to fakt drama. :D Je to dobře natočený film, přesto mě úplně nechytil a spíše jsem ho překoukal. - 50%.