Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (62)

Co teď a co potom? - Tvrz

Co teď a co potom? - Tvrz (1991) (epizoda)

Při společné terapii dr. Gytner (Vladimír Kratina) vzpomene častou scénu z grotesek, kdy někdo běží proti zavřeným dveřím a ty se těsně před ním otevřou. Na to chce reagovat Karel (Jiří Zahajský), ale je dr. Gytnerem přerušen. Právě Jiří Zahajský byl v přesně takové scéně přítomen ve filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984) jako inspektor Trachta.

Kulový blesk

Kulový blesk (1978)

Když na úvodní schůzce všech zainteresovaných do stěhovací akce hlásí dr. Ječný (Zdeněk Svěrák) své telefonní číslo, začne se paní Knotková (Daniela Kolářová) neplánovaně smát. Je to zřejmě tím, že podle scénáře měl Zdeněk Svěrák uvést úplně jiný kontakt a místo toho použil své rozložené skutečné datum narození a Daniela Kolářová si to uvědomila a rozesmálo ji to.

Pumpaři od Zlaté podkovy

Pumpaři od Zlaté podkovy (1978)

Vedoucí pumpy Vávra (Josef Vinklář) nechce půjčit holkám auto s tím, že tam nemá namontovanou přední SPZ. Když však holky odjíždějí, mají vzadu jinou SPZ než tu, kterou Vávra drží v ruce a zjevně ji chtěl dopředu přidělat.

Jára Cimrman ležící, spící

Jára Cimrman ležící, spící (1983)

Na začátku filmu hlas na magnetofonové pásce u fotky mlynáře s rodinou hlásí, že byla pořízena v květnu 1914. Ke konci filmu vidíme záběr z pořizování fotky: krajánek při něm mluví o atentátu na následníka trůnu. K tomu ale došlo v Sarajevu 28. června 1914.

Třicet případů majora Zemana - Kvadratura ženy

Třicet případů majora Zemana - Kvadratura ženy (1976) (epizoda)

V epizodě je jméno postavy vraha, hraného Vladimírem Salačem, Miroslav Šíp. V titulcích je však označen jako Šmíd. Miroslav Šmíd je jméno skutečného pachatele. Do titulků se zřejmě dostalo omylem. V epizodě je také uvedena matka vrahovy milenky, i když v epizodě se jedná o sestry. Ve skutečnosti si vrah opravdu vydržoval milenku i s matkou. Za své milenky Šíp utratil 3 miliony Kčs, které zpronevěřil jako účetní. Balík s trupem byl nalezen 23. 4. 1951. Odsouzen byl k trestu smrti.

Skok

Skok (1985) (TV film)

Když se Viktor Preiss pokouší vyrazit dveře, otřásá se nepřirozeně celá zeď, takže je poznat, že je to jen kulisa.

Smrt v sedle

Smrt v sedle (1958)

Dle vyjádření Jana Přeučila byla jeho postava Franty předabována proto, že prý tehdy dle mínění režiséra Jindřicha Poláka jeho hlas neodpovídal roli. Rozhodnutí o předabování Jana Přeučila velmi nemile překvapilo.

Přátelé Bermudského trojúhelníku

Přátelé Bermudského trojúhelníku (1987)

Když tramvaj na cestě do Poděbrad projíždí Bermudským trojúhelníkem a potká sama sebe, v té druhé schází Martin Dejdar, ačkoli jsou tam jinak všichni, co s ní cestují, tj řidič, děda, zpěvák, černoch se psem i spící muž.

Přátelé Bermudského trojúhelníku

Přátelé Bermudského trojúhelníku (1987)

Herec Milan Neděla byl ve skutečnosti skalní fanoušek Slavie Praha. Proto, když s odporem provolával slávu Spartě a naopak se zastával fandů Slávie a skandoval s nimi, nedalo mu to tolik práce.

Reklama