Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický příběh mladého špičkového sportovce - hokejisty, ukazující i stinné stránky všestranné péče, které se naši vrcholoví sportovci těší. Na jedné straně stojí mimořádně přísnivé životní podmínky, na druhé však lidská závist, vrtkavost přízně publika, pomluvy, úplatkářství a další nešvary, které mohou negativně zapůsobit na méně pevný charakter... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Celý film som čakal na akciu, na akýsi vrchol filmu a on prišiel v podobe holého zadku herečky, asi to bola Hana Čížková, asi 16 minút pred koncom. Film sa nesie v pomalom nudnóm tempe a hlavná pointa je celkom chabá. Hodnotenie 50% na čsfd je optimálne vzhľadom aké kvality film predstavuje. Snaď len patriot či hokejista môže tunajšie hodnotenie považovať za nízke. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Utahané psychologické drama o křivě obviněném hokejistovi z úplatku. Není to vyloženě o samotném hokeji, nýbrž právě o něm, o jeho životě na pokraji krachu. On coby nejlepší hráč ligy v maringotce, na obyčejné auto si musel vzít půjčku a teď sám neví, co bude dál. Ačkoliv motivaci stále má, pokukuje i po práci ve fabrice či ve skladu. Jak absurdní život s porovnáním s dnešními předními sportovci, kteří jezdí v noblesních BMW či Lamborgini a mají domy za pět milionů. Celý ten film je ponurý a k šedivé atmosféře mu ještě více dopomáhá měsíční krajina kolem Mostu a staré zimní stadiony. Což do jisté míry jsou i unikátní záběry, především na tehdejší hokejisty Mostu a Litvínova v čele s Ivanem Hlinkou. [201. hodnocení, 10. komentář, 50%] ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Hodně plytká slátanina z nejen hokejového prostředí. Příběh, který neměl hlavu ani patu, jen se podbízel divákům jakýmisi pseudoproblémy stárnoucí ukřivděné hokejové primadony a snažil se brnkat na citové struny diváka také skrze úmrtí dítěte, což zavánělo až citovým vydíráním. Většina filmu je navíc nuda skoro  k nepřečkání. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý film vyprávějící o hokejistovi, jenž se ocitl v postavení mimo hru, jak ve sportovním smyslu, tak zejména v životním. Po zamotané úplatkové aféře je kapitán Skláren Jindřich Macula disciplinární komisí potrestán zákazem činnosti. Vrací se tedy do rodného místa, do státem odepsaného sídla v severozápadních Čechách určeného pro povrchovou těžbu uhlí. Zde se seznámí s místním zeměměřickým inženýrem, alkoholikem I. Prachařem a zejména s jeho ženou J. Šulcovou. Vynikajicí J. Kukura v hlavní roli svým typickým, slovně strohým, avšak celkově velmi působivým projevem odmítá prosit o prominutí trestu a odchází žít v samotě, kde diváka může zaujmout například excentrický alkoholový dýchánek s J. Lábusem. Domnívám se, že průměrný příběh, totéž platí i pro Hapkovu hudbu, byl v mých očích pozvednut o něco výše zejména díky dojemně smutné epizodě s malým nevlastním bratrem T. Holým, smrtelně postiženým odumíráním svalstva, dětsky věřícího v uzdravení. Dále mě zaujalo zobrazení tehdejší geodetické činnosti (Kukura měl ten stroj postavený nepřirozeně nízko), v té době považovanou za podřadnou práci vyvrhelů a nezvladatelných živlů. Herecký výkon hlavní postavy hodnotím též nadprůměrně, neboť Kukurův životní ofsajd mě hodně bavil sledovat. I přes některé nepodařené věci (podivný novinář J. Somr), mě Novákovo sportovně-životní drama poměrně zaujalo a příjemně překvapilo. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Dal bych jednu či dvě hvězdičky, ale za dnes již unikátní záběry Starého a neexistujícího Mostu dám jako patriot jednu navíc. Celý film je o sportovci, který se chce vrátit do vrcholového sportu (hokeje). Natáčelo se to na Mostecku a na Jihlavském a Litvínovském stadioně a ve filmu se mihlo tehdy spousta reprezentačních hokejistů včetně nebožtíka Hlinky. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel na Mostecku, na němž probíhala v době vzniku filmu demolice starého města Mostu a přilehlých obcí. (Lajty)
  • Film pravdepodobne nikto nevidel 30 rokov, pretože bol v zlom technickom stave, ale po oprave bol v marci 2011 znovu uvedený. (Raccoon.city)
  • Na ľade dubloval Juraja Kukuru legendárny hokejista Ivan Hlinka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama