Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (339)

plakát

Vize zločinu (2007) (seriál) 

Darabontův pilot skvělý, dokonce s výraznou pointou, ale další díly už se jen opakovaly. Z Rainese se dal udělat výjimečný seriál, ale úplně se to nepodařilo.

plakát

Hubbleův teleskop 3D (2010) 

Úžasné záběry z opravy Hubbleova teleskopu a nádherné animace vytvořené na základě jeho snímků. Informační hodnota snímku zdaleka není na 5*, umělecká ale rozhodně ano.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Jedním slovem úžasné. Zpočátku jsou Strážci poněkud rozvleklí, i přes velmi zajímavé charakterizace skvěle propracovaných postav, ale přibližně v polovině nabírají tempo téměř nadsvětelné. Především John je výborná postava, ale Rorschach, Laurie, Sůva ani Ozymandias za ním moc nezaostávají. Sympatická je absence superschopností s výjimkou Johna (a zčásti Ozymandia, ale u něj se dá uvěřit, že se s vysokou inteligencí, rychlostí a vnímavostí narodil). Realisticky temné a depresivní, pěkné dobové zasazení a krásně netypický konec. Nebýt počátečního pomalého tempa, dala bych 5*.

plakát

Smolař (2003) 

Mé hodnocení není příliš objektivní, jelikož jsem film viděla bez zvuku v autobusu. Bylo to zajímavé. Děj jsem si představovala jako komorní melodrama s prvky krimi, komediální prvky bych netipovala. Macyho postava mi ani nepřišla jako smolař, myslela jsem, že jde o někoho, kdo má pro bezpečnost kasina zachytávat podvodníky v přestrojení za některého z hostů, ale přestanou se mu líbit tamní drsné praktiky, když po letech potká ženu... Well, určitě bych film ráda zhlédla i s audio stopou. Pozitivní je, že jsem bez zvuku nedokázala správně odhadnout příběh - když se to podaří (Nim´s Island v letadle), cosi to vypovídá o jeho "složitosti".

plakát

Seriózní muž (2009) 

Příjemný film kolísající zpočátku mezi hořkou komedií a dramatem, později se přiklánějící spíše k dramatu. Jeho vyznění by se líbilo rabínu Nachtbarovi - otázky... Coeni jsou jedni z mála, kdo si něco takového (kdo viděl, pochopí) mohou dovolit. Ale zdalipak se nerozhodli film natočit zejména kvůli výbornému prologu?

plakát

Jak nežít svůj život (2007) (seriál) 

První série skvělá a druhá vynikající. Výborný černohumorný sitcom, ve kterém je víc, než je vidět na první pohled.

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Slabší 4*. Jako vždy výborný Nathan Fillion, solidní, ale nikoli nadprůměrné zápletky; kdyby Castle nebyl spisovatel, šlo by o úplně normální oddechovou kriminálku.

plakát

Kněžna Libuše (2008) 

Občas to bylo tak hrozné, že se zjevoval potenciál státi se kultem.

plakát

Purinsesu rabâ! (2009) (seriál) 

Ač je Princess Lover dějově a myšlenkově na 1*, platí zde fakt, že občas je něco tak hrozné, až je to skvělé. Občas jsem se u seriálu výborně zasmála (obzvláště princezně Charlottě - s prominutím vypatlanější postavu jsem snad ještě neviděla) a občasné náznaky "hlubšího děje" taky nebyly špatné. Objektivní 1 - 2* a subjektivní 4* za zábavu na chvíle, kdy člověk prostě potřebuje vypnout mozek, dávají dohromady mé 3*.

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Vizuální stránka, výborní představitelé Tonyho a krásná Lily Cole nedokáží vyrovnat absenci hlubšího příběhu (navzdory potenciálně nosnému konfliktu "nebe a pekla"). Jednotlivé momenty byly často úžasné. Jako celek ale film bohužel zas tak ohromující není.