Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Akční

Recenze (1 627)

plakát

Jedna za všechny (2014) 

Když má chlap kde smočit, je klikař. A když má chlap hned tři ženy najednou, je klikař na třetí. A když na něj toto mnohoženství praskne, nemůže se divit následkům. Asi o tom je ve zkratce tahle záležitost, od které jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Tedy milou, občas i vtipnou, nenáročnou komedii, která se mi stala ideálním společníkem pro sobotní večer. A i když se říká, že chlapi by měli držet při sobě, tomu proradnýmu sukničkáři jsem přál všechno to, čeho se mu od jeho milenek a partnerek dostalo. A to, jak na závěr dopadl, bylo vlastně na celém filmu možná i nejvtipnější. Chápu, že proti tomuto filmu toho lze mnoho namítat, ale já jsem byl asi v nějakém rozpoložení vhodném pro takovou nenáročnou oddechovku, takže jsem se vlastně i docela dobře bavil a film se mi strefil do nálady. Jasně, Cameron Diaz už není vzhledově, co bývala, ale pořád ještě je snesitelná, stejně jako ostatní herci. Tato komedie ode mne tedy nakonec získává tři hvězdy.

plakát

Divoká dvojka (2015) 

Když se spojí jedna přehnaně horlivá policistka malá vzrůstem ale velká duchem s temperamentní a navíc sexy latinoameričankou, může to být vtipné. Když jsou navíc ještě na útěku a ta sexy holka to té policistce neusnadňuje, mohl by to být kopec srandy. Bohužel ve výsledku tahle komedie promarnila svůj potenciál, respektive čekal jsem od ní možná trochu více, než jsem nakonec dostal. Což může být i moje chyba, přece jen mít velká očekávání se občas nevyplácí. Nechápejte mě špatně, ono to bylo lehce stravitelné, milé, oddechové a dokonce místy i vtipné. Kromě toho se na Sofíi Vergaru fakt dobře dívá. Navíc zde byly i nějaké ty zvraty, malá lovestory, a celkově vlastně dobře namíchaná zábava. Ale bohužel na to, aby mě to nějak více nadchlo, scházel nějaký wow efekt, něco, co by mě přimělo říct si, že tohle je geniální a že to chci vidět znovu. Jako příklad dám autobus plný důchodců, který si přímo říkal o nějaké velkolepější a vtipnější využití. Leč nestalo se. Jako fajn zábava na jedno skouknutí je to vyhovující, ale nemohu říct, že by to bylo nezapomenutelné. I proto nakonec uděluji možná nespravedlivé, ale z mého pohledu oprávněné dvě hvězdy.

plakát

Pomáda: Živě (2016) (TV film) 

Jak nově uchopit něco, co se dá s odstupem roků označit za kult? Jakákoliv inovace by asi byla neodpustitelná, a udělat obyčejný remake, to by bylo nopodstatněné. Takže vlastně nápad udělat novou totožnou verzi klasického filmu obohacenou o natáčení a její odvysílání v přímém přenosu z televizních studií, byl velmi dobrý. Samozřejmě originál je jen jeden, ale tohle mělo něco do sebe. Přímý přenos, živé publikum, prostě z toho sálala energie, mládí, hravost, radost a celkově dobrá nálada. A to je přesně to, proč si myslím, že tenhle film má opodstatnění. Rovněž herecké výkony jsou v rámci možností zdařilé, i když co si budeme povídat, na Travoltu asi hned tak někdo mít nebude. Upřémně, nevěděl jsem, co od toho asi mohu čekat a jak to na mě bude působit. Takže fakt, že jsem docela spokojený, je pro mě milým překvapením. Ovšem nemyslím, že bych měl potřebu se k této verzi vracet, což nic nemění na tom, že jsem si to užil. Uděluji lepší tři hvězdy.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Upřímně vlastně ani nevím, jak tenhle film vnímat či co si o něm myslet. Vizuální hrátky, svět pozlátka, spousta vaty, ale příběh se jaksi ztrácí, respektive je pohlcen tím obalem, tou formou, kterou mi byl servírován. Opravdu mnoho zbytečných výjevů, zbytečných barev a obrazů, překombinovanost, díky čemuž jsem měl problém vůbec se naladit na vyprávění příběhu, na jeho průběh a na to, oč zde vlastně jde. A i když jsem film dokoukal do konce a dokonce i pochopil, o co tam jde, nemohu prostě pochopit, proč nemohl být ten příběh natočen jinou, mnohem komornější formou. Mohla z toho být fajn vztahovka, možná i konverzační drama, ale ne tahle patlanice, která se snaží ohromit a udělat dojem, ale jen nevím, koho má vlastně ohromit. Těžko tak ještě něco na tomto filmu hodnotit. Leo DiCaprio je zajímavý téměř v každé své roli, i kdyby hrál třeba nehybný strom v lese, a Tobey Maguire mě rovněž dokáže vždy zaujmout. Velká herecká jména jsou tedy velkou předností filmu, bez nich by to byl jen další nudný film, kde režisér upřednostnil své vize před příběhem samotným. Uděluji dvě hvězdy, ale mé zklamání z filmu je bohužel značné.

plakát

Špión (2015) 

Když není kde brát, hodí se i neforemná žena aneb kterak Melissa McCarthy ke štěstí přišla a jako agentka CIA hned při své první misi zachránila svět (nebo minimálně jedno velké město, nevím, kolik by toho ta bomba dokázala zničit). V tomto filmu se Melissa McCarthy nesere s nikým a ničím a neohroženě si jde za svým, jen aby pomstila smrt Juda Lawa, svého idola, kterého z bezpečí a šera své kanceláře dlouhé roky tajně milovala. A jde jí to sakra dobře, dokonce tak dobře, že dává divákům mnoho záminek k totálně destrukčním výbuchům smíchu. Tohle totiž byla krásně ujetá šílenost, která mě opravdu hodně pobavila. A samozřejmě to bylo i milé, zajímavé, napínavé, a těch zvratů, které ve filmu byly, bylo fakt hodně a v podstatě každý zvrat byl z mé strany opravdu nečekaný, a to je neklamná známka toho, že film si zasloužil mou pozornost plným právem. Navíc zde byl i neodolatelně arogantní a sebevědomý agent v podání Jasona Stathama, a rovněž Miranda Hart, která snad ani nemusela nic hrát a přesto byla perfektní a její eskapáda s 50 Centem byla vážně nezapomenutelná. Abych to shrnul, je to za lepší čtyři hvězdy.

plakát

V hlavě (2015) 

Exkurze do lidského mozku, to je hodně zajímavý nápad. Dát tvar a vzhled jednotlivým lidským emocím, to beru. Uvařit z tohoto nápadu celovečení animák, proč ne. Ono to i dost dobře funguje. Ale i přes všechny mé pozitivní dojmy se nemohu ubránit pocitu, že potenciál námětu byl promrhán, respektive nebyl vyčerpán plně. Tolik možností tvůrci měli, a oni nás skoro celou dobu nechají koukat, co se děje v hlavě jedné malé holky. Světlou výjimku představovala akorát krátká odbočka do hlavy rodičů dívenky, a potom závěrečné titulky. A právě závěrečné titulky ukázaly, jak úžasný potenciál tvůrci měli a jak zůstal nevyužitý. Kdyby si tvůrci vzali několik různých postav, film vystavěli spíše jako povídkový a do každé hlavy bychom nakoukli na pár minut, nebylo by co řešit. Ale takhle jsme byli nuceni sledovat Radost se Smutkem, kterak putují jedním mozkem zpátky na velitelský můstek, a to byla občas nuda. Ano, originální nuda, ale pořád jen nuda. A i proto nakonec uděluji tomuto velmi originálnímu a místy i vtipnému animáku jen čtyři hvězdy.

plakát

Táta je doma (2015) 

Ring volný, souboj otčíma s biologickým otcem může začít. A věřte, že takový souboj může být i docela úleťárna, když se odehrává mezi takovými dvěma lidmi, kterými jsou Will Ferrell a Marky Mark Wahlberg. Potenciál tématu je zde vytěžen až do absurdna a vše, co byste zde očekávali, zde i najdete, a k tomu určitě objevíte i něco, co by vás ani nenapadlo. No řekněte, v kterém filmu uvidíte například průjezd domem na motorce, která sama vyjede z baráku skrz střechu a jezdce na motorce kterak skončí uvězněný ve vodorovné poloze ve zdi? A to je jen jeden z úžasných nápadů, který jasně napovídá, že tohle je opravdu vtipná jízda, která má co nabídnout, a kde se to testosteronem jen hemží. Souboj usedlého taťky bačkory s akčním Rambo otcem zkrátka nabízí takové momenty, které mi asi v hlavě zůstanou docela dlouho. A závěr filmu byl už jen hodně neočekávanou, ale o to více zajímavou a vtipnou třešničkou. Film ode mne získává lepší tři hvězdičky, a rád se na tento film někdy podívám znovu.

plakát

Zocelovací kúra (2015) 

Když na vás někdo hodí odpovědnost za rozkrádačku investičního fondu, je to průser. Když si ale za to máte jít sednout na 10 let do basy, budete mít určitě chuť si to hodit rovnou. Ale ne tak Will Ferrell. Ten chce být ready na všechno, co ho může v báni potkat, a tak podstoupí třicetidenní kulervoucí výcvik za pomoci jednoho ze svých bývalých zaměstnanců, který je černoch a mohl by něco vědět o tom, jak to zy mřížemi chodí... V podstatě hodně jednoduchá zápletka, která není nová ani originální. Vlastně tenhle film je taková lehká jednohubka, která se dá v klidu skouknout na první dobrou, aniž by zanechala nějaký výraznější dojem. Ale zase je to dost zajímavé na to, aby to člověka nenudilo a občas se i nějakému fórku nebo scénce zasmál. Ale jinak je to bohužel absolutně průměrná tuctovka, která se z mozkovny vypaří stejně rychle, jako se do ní dostala a nakonec zbude jen matné povědomí, že jsem někdy něco takového viděl. A i proto hodnotím podprůměrnými dvěma hvězdami.

plakát

Životní šance (2014) 

Může problémovému chlapci pomoci internátní škola pro hudebně nadané chlapce? A může si zde takový zvláštní samorost se zlatem v hrdle a s úžasným hudebním sluchem najít kamarády a zapadnout do kolektivu? Tento film z prostředí hudební školy a chlapeckých sborů mě, tak trochu nečekaně, velmi zaujal. A není to jen tím, že je zde k vidění několik velmi známých hereckých jmen, včetně oscarových herců Dustina Hoffmana a Kathy Bates. Je to i scénářem samotným, stejně jako zvláštním prostředím a pochopitelně i perfektně ukázanou realitou, kdy je patrné, že podlostí a zákeřností jsou schopni i malí chlapci jen kvůli rivalitě o to, kdo bude zpívat hlavní sólo. Vlastně ani nevím, čím mě tento film zaujal. Jen vím, že jsem ho viděl už před pěti dny a čím delší doba uběhla, tím více zjišťuji, kolik pozitivních myšlenek díky němu ve své hlavě mám. A pokud ve mně nějaký film dokáže vyvolat pozitivní myšlenky a jen při vzpomínce na něj mám hřejivé pocity a nostalgický úsměv na tváři, byl asi natočen opravdu dobře. A i proto uděluji lepší čtyři hvězdy.

plakát

Krvavý stát (2011) 

To se takhle těšíte na sex, jste nadržení, a než se nadějete, dá vám číča, v níž chcete smočit, a která je mimochodem věkově tak trochu možná i za zenitem, vypít pivo, po kterém jako zázrakem usnete a probudíte se v sídle jisté sekty, která má s vaší osobou nepěkné plány... Kevin Smith, jehož filmy mě vždy dokázaly zaujmout, tentokrát přišel s podivným filmem, který by sice mohl být hororem, ale na to je zde příliš mnoho dalších nápadů, které z toho dělají ve výsledku vlastně hodně originální mišmaš něčeho, co snad ani nejde nějak stručně označit. Ale ono je to jedno, protože to funguje tak dobře, jak by mě ani ve snu nenapadlo. Zapnul jsem televizi, začal koukat na film, a oči jsem z obrazovky spustil teprve po závěrečné scéně. A celou dobu jsem si říkal, co to kurva je. Je to jiné, je to crazy, je to absolutní úlet, který ale má charizma a koule. A fakt nemůžu jinak, než hodnotit nejvyšším počtem hvězd, protože tohle si o to přímo říká. A myslím, že tenhle film jen tak z hlavy nevytěsním a bude to jedna z mých soukromých kultovek. Kevin Smith opět boduje, a to je fajn.