Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (517)

plakát

MOST! - Epizoda 1 (2019) (epizoda) 

Tak takhle má vypadat televizní satira. Nechci chválit dne před večerem, do finále ještě daleko, ale toto start jak se patří. Most vhodná vyloučená lokalita pro to naše klasické české buranství zpracované do komedie s přesahem. Blbý na tom akorát je, že mraky vypatlanců se v tom najdou a budou si ještě o to víc na svém buranství honit triko ,,když to přece bylo v televizi".

plakát

Už je tady zas (2015) 

Už dlouho mě žádný film nenasadil takového brouka do hlavy jako tento. Silné téma velice chytře zpracované. Obávám se, že kdyby něco podobného bylo možné, tak při současném stavu díky stádní tuposti společnosti ovládne Evropu znovu. Vážně mě z toho filmu až mrazilo.

plakát

V pasti (2018) 

Ve výsledku celkem dobrý film, jen do toho člověk nesmí zapojit logiku a zbytečně pak šťourat v detailech, protože některé scény jsou prostě k neuvěření. Nelze než konstatovat, že čím je Sandra Bullock starší, tím je ta Slečna drsnější.

plakát

Souboj pohlaví (2017) 

Obyčejný životopisný popis jedné sportovní události. V podstatě dokument. Nahlížet na toto jako tvůrčí umění nelze.

plakát

Upgrade (2018) 

Jednou za čas se objeví film s naprosto geniálním nápadem a námětem a toto je jeden z nich. Naposled mě tak fascinoval asi deset let zpět District 9 a i toto má podobně výbornou a originální zápletku, propracovaný příběh a skvělou atmosféru. Rozhodně z mého pohledu se nejedná o žádný kvalitní béčkový akčňák, ale výborný sci-fi triller.

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

Bratři opět nezklamali a v kombinaci s výtečným Brolinem připravili opět zábavnou podívanou. Hollywood ve svém hvězdném období rozebrán Coenovými na kusy.

plakát

Strážci Galaxie (2014) odpad!

Trapné, dětinské, ale především vážně hloupé. Je málo filmů, co nedokoukám do konce a toto byl jeden z nich. Brrr.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Von ten Lars bude ve skutečnosti asi slušně vyšinutý magor. Myslím, že lidstvo má kliku, že páru svých zvráceností upouští pomocí filmů a ne fyzicky. Kvalitu ocenit umím, ale fascinován jeho filmy už delší dobu nejsem. Taky si myslím, že ten, kdo v podobném snímku najde zalíbení, by měl sám nad sebou popřemýšlet. Peklo tady měli ale vizuálně moc pěkný.

plakát

Snílci (2003) 

Film bez děje, jeden z posledních Bertolucciho pokusů jako režiséra, chlípná představa vilného starce o mládeži. Vysvleču Evu Green donaha, zavřu ji do bytu se dvěma chlapci a ono to nějak dopadne. Z mého pohledu až neuvěřitelně dekadentní a filozofický ukecaný na tři teenegery, co teprve objevují sebe sama. Pokus navázat na úspěch Posledního tanga v Paříži dopadl asi jako udělat po úspěchu filmu dvojku, trojku atd., dokud to někdo bude chtít sledovat.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Velice chytlavým způsobem zpracované velmi třaskavé téma. Bohužel si myslím, že snášenlivost je v Americe velice nucená a že je pouze otázkou času, kdy to bouchne a stane se z toho velký průser. Nemyslím si totiž, že všichni příznivci White Power, jsou takový stádo buranů a tupců jako ve filmu.