Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (63)

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

No... tak Snyder zase perlí. Už tu nebudu vypisovat sáhodlouze (jako minule) co všechno je s tím špatně. Ale rychle... Postavy - plochý a úplně debilní. Reálně tam není žádná dynamika mezi něma nebo prostor pro interakce. Děj - jedním slovem stupidní. Furt mě serou Snydrovi slowmotiony (mám pocit, že jejich množství od minula ještě vzrostlo) a prostě celý je to strašně umělý a hlavně hrozně NUDNÝ!!! 2/10... Více na: YouTube!

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Co dodat... prostě to stejný jako minulý díl. Neskutečně dementní, ale zábavná podívaná, při které člověk vypne mozek a jen sleduje jak se vzájemně mydlí obří Kaiju monstra. Škoda jen postav, který mi přijdou taky vcelku nevýrazný (a ano já vím, že jde hlavně o ty obří potvory, kvůli kterým jdeme do toho kina, ale to neznamená, že i ty lidský postavy nemůžou být něčím zajímavý). A do toho všeho ještě nevýraznej soundtrack (toho je reálně škoda). Jinak ale definice blockbusteru, od kterýho chci, aby mě na 2 hodiny zabavil - což se podařilo... 5/10! Více na: YouTube!

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Z trailerů to vypadalo fajn... bohužel to tak ve výsledku úplně nebylo. Samotná premisa vcelku jednoduchá, ale to by ještě tak nevadilo. Problém je, že jsme ji stihli vyřešit už v půlce filmu a zbytek už působí strašně prázdně - což platí i pro finále, který zachraňovaly doslova jen emoce. Ty mimochodem napříč filmem velice dobře fungovaly. Jinak postavy plochý a jediná dobrá byl pavouk, kterýho byla radost sledovat. Paul Dano si prostě celej film svou dabérskou rolí kradl pro sebe... No nic, bohužel musím mluvit o zklamání, ale pořád si to aspoň těch 5,5/10 zaslouží! Více na: Youtube!

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Neuvěřitelně epická a audiovizuálně vymazlená podívaná od začátku až do konce. Už dlouho (naposledy snad u Batmana) mě takhle nemrazilo během sledování filmu v kině. A všechno to doplňuje naprosto luxusní soundtrack. Škoda jen těch charakterů... ať už je to podivná odlehčenost určitých postav, která se k nim ani trochu nehodila (Stilgar, Gurney) nebo nevyužitý potenciál záporáků... Obzvlášť potom imperátora, Rabbana a trochu i Feyda. A do toho zvláštní struktura děje, kde se nám lokace změní jen 2x místo toho, aby jimi byl děj prokládanej vícekrát... Osobně jsem teda doufal, že navštívíme ještě mnohem víc míst, takže v tomhle směru jsem byl zklamán... Každopádně pořád solidní kousek... 8,5/10! Více na: YouTube!

plakát

Premiantka (2024) 

Promarněná šance... neříkám, že se jedná přímo o zklamání roku, ale s ohledem na to jak zajímavě zněla samotná premisa filmu je tohle fakt zklamavší počin. Jenna s Freemanem hrají dobře a mají mezi sebou dobrou chemii, ale je to houby platný, když mi na jejich postavách vlastně ani nezáleží. Provedením fajn - hlavně soundtrack. Bohužel kamera byla chvilkama mírně sterilní a nezajímavá... 6/10!... Více na: YouTube!

plakát

The Beekeeper (2024) 

Já bych nečekal, že u takhle akcí nabušenýho filmu se budu až tak extrémně nudit. Jako sorry, ale to byl extrém. Jediná vizuálně a "atmosférou" zajímavá akce byla minutová pasáž bez hudby v uličce s nějakým mexikáncem. Zbytek byl prostoduchá a taaak strašně zdlouhavá a nezajímavá akce. Prostě jen sledujeme směšně nezranitelnýho Stathama jak si jen tak rozjebává celej SWAT team holýma rukama. Kdyby se tomu dalo aspoň smát, ale já fakt prostě jen umíral. Příběh by napsalo i 5 letý dítě a o napětí ve filmu se ani nebavím (Za což asi může to, že se Statham poprvé zranil až v posledních 10 minutách filmu). Jediná zajímavá část filmu je samotná Beekeepers organizace, o které se dozvíme hovno a nějak víc se ani neřeší. Prostě nudnej John Wick na steroidech... 2/10 :))))

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Tak a Snyder se už definitivně posral :))) Po neuspokojivé slátanině Armádě mrtvých nám tady naděluje echt specialní kýbl hoven ve formě Rebel Moonu a já mám chuť se jít zabít. Já tomu prostě nerozumím... jak se tomu stejnýmu člověku podařilo udělat geniální Watchmeny a zároveň tohle. Jak to může mít stejnýho autora??? No ale k filmu... Začněme světem, kterej už z trailerů působil jako děsnej mišmaš, ale působil aspoň zábavně. Tak toho se tu nedočkáme. Nenenene tady nám svět nenabízí vlastně vůbec nic, nemáme tu žádnej worldbuilding, ani na chvilku se nezastavíme, lítáme z nicneříkající planety na planetu jak dementi a celý to působí uměleji než nějaká kurva po 9té plastice. Celý je to prokládaný buď stupidní akcí, kvůli které film nabral dvojnásobnou stopáž, PROTOŽE TU MÁ NĚKDO OČIVIDNĚ ÚCHYLKU NA SLOWMOTIONY (jako masturbuje ten člověk nad tím v postprodukci nebo co, že je tam toho tolik???) během které stejně nic nejde vidět... A nebo to je proložený nicneříkajícíma a naprosto stupidníma rádoby uměleckýma záběrama na naprosto random předměty. A ještě do toho je všechno tak debilně snyderovsky mázlý. Děj naprosto banální a nezajímavej. Nic co by jsem už pětapadesátkrát neviděli ve Star Wars (a ano já vím, že to byl původně scénař právě pro SW, ale kurva Syndere... co kdyby jsi nad tou úpravou strávil víc než 3 sekundy?!) Takže celkovej děj je předvídatelná nudná stračka... Reálně bych radši 2 hodiny sledoval jak schne barva na zdi než si zopakoval tuhle bolest. Postavy jinak nesympatický jak prdel až na pana farmáře, kterej se zase na druhou stranu choval jak totální simp... takže taky žádná výhra. Žádná z nich (až na tu hlavní) nedostala víc než 3 minuty prostoru... Hej já fakt nevím, ten člověk si z nás už dělá prostě prdel. Nic... zbytečně jsem se tu nasral (za což se omlouvám), ale ono je to spíš všechno k smíchu... Jediný co mě na tom filmu uspokojovalo byl Junkie XL, kterej aspoň s hudbou nezklamal a  ten jeho rukopis tam šel znát... 2/10

plakát

Wonka (2023) 

!POTENCIÁLNÍ SPOILERY! Ale jo... dalo se. Sice moc nechápu těch 82%, ale i tak musím uznat, že to mělo vcelku srdíčko, a že se nejednalo o úplně banální a nudnej film. Kingovo zpracování zaujalo a jeho kamera a střih dodávali filmu hravost a nápaditost. Barevnosti v CGI efektech (vypadaly mimochodem poměrně dobře) a v kulisách bylo dost a to samozřejmě taky ve velké míře dopomáhalo samotnýmu "pohádkovějšímu vibu". To samý platí i pro muzikálový sekvence, jejíž množství bylo adekvátní vzhledem na délku a tempo filmu (který bylo poměrně pomalý), a který taky šikovně využívaly samotných kulis a postav v nich, aby doplnily určitý zvuky nahrazující nástroje v hudbě. Co se finále týče tak to pro rodinej film bylo naprostým standartem... všichni jsou veselí, záporáci poražení a Wonka se nakonec "setkal" s jeho matkou... ale přesně v tom mi tkví ten problém, jelikož potenciál, kterej měl vztah Wonky s jeho matkou byl fakt velkej, a kdyby tomu tvůrci dali trochu víc prostoru tak by to nakonec působilo 100násobně líp. A to se už vůbec nebavím o té malé holce a její příběhové lince, která ve mě nevzbudila vůbec nic xd... Upřímně mi taky vadilo jak málo dostaly vedlejší postavy prostoru, a že jsme si k nim nemohli vybudovat vlastně žádnej vztah... i když by jsme třeba i chtěli, protože vypadaly sympaticky (což je sice něco co všichni od kladných postav v rodiným filmu čekáme, ale i tak). Timothée to taky úplně moc nezachránil, a i když se snaží tak mám pocit, že občas fakt až přehrává, což bych od jeho postavy čekal, ale tady už mi to bylo až nepříjemný... takový strašně křečovitý a divný. Ale jak říkám... s ohledem na to co jsem očekával, to nedopadlo vůbec špatně... 7,5/10!

plakát

Umění jíst a milovat (2023) 

Gastro porno, ve kterým nefunguje romantika. Neuvěřitelně dobře natočený vařící scény, během kterých jsem dostával fakt solidní hlad. Taky, že těch scén bylo fakt dost a nelituju ani jedné sekundy. Každá scéna je precizně natočená s elegantníma pohybama kamery a se zvukem kuchyně, kterej bez problémů nahrazuje celej soudtrack. Kulisy a dobový zasazení filmu svědčí a celková atmosféra filmu je neskutečně příjemná a jak už jsem říkal, užil jsem si každičkou sekundu. Problémem však je, že se příběh točí kolem dvou postav (krom teda toho vaření a jídla), který jsou sice sympatický, ale vůbec jsem tam necítil tu chemii. Overall fakt kvalitní a příjemnej počin... 8,5/10!

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Já úplně nevím co si o tom mám myslet... na jednu stranu hezky zpracovaný dílo (aspoň vizuálně), ve kterým sledujeme morálně naprosto odporný postavy, který jen dokola lžou, aby se dostaly k většímu zisku. Na stranu druhou, ale samotnej styl pro mě všechno táhne dolů... ono je totiž hrozně hezký, že vidíme postavy jak 3 a půl hodiny něco dělají a zažívají, ale já to nechci jen vidět, já bych to chtěl i cítit. To nám Scorseseho styl nedovoluje, celý je to natočený strašně odtažitě a bez emocí, který mají potenciál tam být - ať už díky skvělým hereckým výkonům (pro DiCapria další oscar plsss) nebo díky stopáži, během které jsme si mohli vybudovat fakt velkej vztah k postavám. Bohužel byla stopáž využita... no, zajímavě... sice ve filmu nejsou hluchý místa a děj je pěkně rozloženej po celou dobu filmu, ale i tak je 3 a půl hodiny prostě přepal a ve své podstatě ta stopáž není ani pořádně opodstatněná. Na začátku jsme měli aspoň dobře fungující romanci, postavy měly až pozoruhodnou chemii, ale od toho jsme relativně rychle přešli k zabíjení. V ten moment už jsem asi nic necítil. De Niro sice hraje dobře a jeho postava je ještě ze začátku vcelku zajímavá, ale čekal bych, že se v naších očích bude čím dál tím víc vykreslovat jako naprosto odpudivá osoba... no namísto toho zůstává po celou tu dobu stejně, až pomalu groteskně zlo-hodnou postavičkou a DiCaprio mu to furt dokola žere. Já fakt prostě nevím... 7/10.