Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (620)

plakát

Masaryk (2016) 

Velmi příjemné překvapení! Psychologické drama člověka s nelehkým životním údělem je zároveň zajímavým pohledem a názorem na to jak probíhala jednání v pozadí jednoho z nejzásadnějších momentů našich dějin. Odvážné už jen de-mýtizací tolik populárního politika a jeho portrétu jako nešťastného a slabého člověka. Jeden z nemnoha českých filmů, který je opravdu kvalitní a funguje jako film a bude mezinárodně uplatnitelný.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Tolik nelogičností a holých nesmyslů ve scénáři jsem už dlouho neviděl. Herci se sice snaží, ale s postavami, které mají nejasné a nekonzistentní motivace a nechovají se lidsky, logicky a adekvátně svému věku a postavení je obtížné se poprat. Ke konci už jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Je určitě dobré, že tenhle film vůbec vzniknul, možná to mnoha lidem pomůže trochu pochopit úskalí technologií, které čím dále více zasahují do našich životů. Bohužel ale film má řadu nedostatků. Velmi často je až příliš okaté o co jde a o co půjde, postavy jsou velice černobílé... je to prostě trochu primitivní anti-agitka. Začíná to scénou prvního setkání hlavní hrdinky s lidmi s HR. V tu chvíli jsem zíral s otevřenou pusou, to bylo jak z hodně špatné české komedie. Navíc ono to ve skutečnosti tak černobílé nebývá a cesta do pekel je často vedena původně ušlechtilými úmysly. Námět a poselství jsou zajímavé, filmařina podprůměrná.

plakát

Maggie má plán (2015) 

Velice to připomíná filmy Woodyho Allena, akorát tam chybí Woody Allen, vtipnost v dialozích, větší dramaturgická rafinovanost, hudba a humor. Po hodině jsem měl pocit, že už to trvá nejmíň dvě. Jediné co mě na tom baví je právě ta představa, jak by z toho WA mohl s nevelkými změnami vykouzlit svůj typický dobrý film.

plakát

Skrytá čísla (2016) 

Taková příjemná limonáda. Je celkem zajímavé si připomenout, že to není vůbec dávno, kdy ještě i v USA a dokonce v NASA existovala rasová segregace. Kdo by tehdy věřil, že o 50 let později bude "barevný" Američan prezidentem!

plakát

MI-5: Vyšší dobro (2015) 

Začíná to zajímavě, ale pak se to dostane do módu, kdy dochází ke zvratům tam a zase zpět každou druhou minutu a v druhé polovině filmu už jsem se v tom beznadějně ztratil. Asi se to dá, ale musel bych u toho sedět s kartonem redbulu a možná to i občas stopnout. Snaží se to být reálné, na rozdíl třeba od bondovek přiznaně pracujících s nadsázkou, ale že by tohle byla realita, to teda dost pochybuji. Tady platí, že méně by určitě bylo více.

plakát

Špunti na vodě (2017) 

Není to to úplně špatné. Rozhodně to není tak trapné, jako třeba Teorie tygra. Jen je to plné klišé soudobé české mainstreamové filmové produkce (všechny manželky jsou stíhačky a krávy, všichni otcové jsou nezodpovědní a neschopní postarat se o děti...). Feeling je taky takovej furt stejnej. Ale v rámci české produkce je to ještě na té lepší straně.

plakát

Pod rouškou noci (2016) 

Vypadá to pěkně a tak jako pomalu, příjemně to plyne, ale vlastně to nemá vůbec žádnou pointu, je to takové dobře vypadající, nakašírované nic.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Knižní předloha je výborně promyšlený a velmi vtipný exkurz do dějin 20. století. Takový skandinávský Jára Cimrman. Převést to do filmu by vyžadovalo mimořádnou invenci a rozpočet. Tvůrci filmu neměli ani jedno. Vznikla místo toho poněkud bláznivá road-movie, která opravdu trochu připomíná balkánské filmy Emira Košturici, občas je to vtipné, ale nemá ty koule.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Klasická pohádka Kráska a zvíře má poměrně jednoduchý a nekomplikovaný děj a tak jsem byl zvědavý, s jakým zajímavým nápadem tvůrci přijdou, aby z toho bylo možno uplést plnohodnotný film. Bohužel jedinou inovací je jakási etnická, genderová a další vyváženost aktérů, což v kulisách vycházejících z pozdně středověké Evropy vypadá trochu podivně. Je to velice výpravné, ale jinak trochu nudné a roztahané. Šok jsem zažil v momentě kdy poprvé zazpívali a bohužel toho tam není málo. Kdyby nezpívali, možná bych dal i 3 hvězdy.