Reklama

Reklama

VOD (1)

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (250)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite sa všetci zhodneme na tom, že Ben Affleck je lepší režisér než herec. Ako scenárista má čo dolaďovať, príbeh mi prišiel dosť nahustený na tú stopáž. Ako gangsterka funguje super, škoda nevyužitých ksichtov- vodca KKK- správne švihnutý magor a pekne drzý cápov syn, ten bol tak slizký, že som čakal dobrú scénu s jeho odchodom na druhý svet, ale nakoniec nič moc. Zoe Zaldana v roli Kubánky mi prišla divná, Kubánku si nepredstavujem ako černošku, ale inak ok. Prestrelky majú iskru, napätie a rivalita mezi nepriateľskými stranami je vykreslená skvele, škoda len toho Affleckovho charismatu. Presne ako píše Malarkey, keby bol v roli Aflecka niekto iný, mohol to byť super gagsta film. Ben mal len režírovať a hlavnú úlohu šikovne obsadiť hoci aj neznámym hercom a dopadlo by to určite lepšie. 70%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|20%| Live by Night byl pro mě velmi očekávaný film – nesmírně jsem se na něj těšil. Bena Afflecka jsem si poslední dobou dost získal. Bohužel, absolutně mi to nesedlo. Nehodlám zde psát dlouhý komentář, abych film shodil, ale at už z objektivního nebo subjektivního hlediska musím konstatovat, že tak mizerně podaný děj a scénář jsem dlouho nezažil. Spousta nesmyslných dialogů, scén a chování postav,… No, mám opravdu dost. Ani Affleck mě zde moc nebavil, dokonce ani role mu moc nesedla. Rozhodně tato záležitost není o akci. Vyloženě delší akční scény měl film dvě. Honička starýmu vozy – nebyla špatně natočena, ale nezaujala mě. Finále obsahovalo dlouhou přestřelku, která už byla lepší, ale furt žádný zázrak. Ještě tak první cca čtyřicetiminutovka mě docela zaujala (i když už v té době jsem tušil slabší záležitost) a poté se to utopilo do sterilní nudy. Chvílemi jsem se opravdu ztrácel, ale vše jsem pochopil. Konec nám nabídne menší dějový zvrat, který mi přišel směšný. Hudba? Tam byla? Jo? Nevšiml jsem si jí. Nudná tématika, prostředí, postavy a i trapné scény – já fakt nevím, jak mám toto popsat. Chtěl jsem dát odpad, ale kvůli Benovi zavřu všechny oči, co mám. Tento NE(snímek) je vhodný pro lidi co nemůžou spát – jakmile si ho pustí, zaručeně do půlhodky usnou. Dlouho jsem nebyl takto zklamán, paradoxně mi nevyšlo kino za což jsem rád. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

K třístému okomentovanému filmu, sem si nemohl vybrat jen tak nějaký film, musel to být film, který mi vyrazí dech, musel to být tenhle film. A tak pod rouškou noci, sem vyrazil na gangsterský film, ale dostal sem něco jiného než sem čekal. Ben Affleck je evidentně, velký fanoušek herní série Mafia, hlavně dvojky a trojky, protože v některých scénách nebo situacích, je tam ten odkaz vyloženě znát. No sice je to podle nějaké knihy, ale kdo hrál Mafie, tak ten, to tam taky uvidí. Ale konečně, konečně někdo pochopil, jak se mají točit gangsterský/mafiánský filmy a taky co v nich má a nemá být. Někdo filmu vyčítá, seriálové vyprávění nebo zmateně vyprávěný děj filmu, neni tomu tak, spíš sou tam jisté časové rozestupy, ale nepůsobí to nijak chaoticky. A hrozně moc, se mi tam líbili, ty historické odkazy a začátky, něčeho co se později v Americe rozroste do obřích rozměrů, ať je to šílený fanatismus v boha a nebo skupinka zvaná ku klux klan. Film má teda dvě velké akční scény, obě vynikající a pak několik menších, mafiánských vyvražďovacích scének, kdy se skupiny mezi sebou zabíjí a mrtvoly se kupí. Jediné, co lze filmy vytknout je délka, chtělo by to protáhnout a dát víc tak prostor, různým postavám a likvidacím. Ben Affleck se konečně, naučil přirozeně hrát a nepůsobí tak tak křečovitě, jako u Města, tam je to opravdu velice děsivé. Zoe Saldana ve filmu působí možná až moc svůdně. A co se týče konce, kdyby Joe Coughlin jen tušil, jak se moc plete a co jeho chyby v budoucnu způsobí, ale on to nevěděl, byl přeci v nebi. Od doby, kdy sem viděl Carlitova cestu, je Pod Rouškou noci, jeden z nejlepších současných mafiánských/gangsterských filmů a to prej western, je vymírající žánr. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Affleck režisér umí, Affleck herec by se mohl trochu víc snažit a konečně, Affleck scenárista by měl za tohle dostat pohlavek, protože napsat celý film jenom pomocí zažitých frází a rádoby hlubokých promluv je fakt na pěst. Nicméně, kolik podobných filmů v dnešní době chodí do kin? Tahle dobová projížďka plná překrásných záběrů a prvotřídních herců ve vedlejších rolích totiž ze všeho nejvíc připomíná to nejlepší z Mafie, a přestože to na špičky žánru nemá, úplně odepsat to taky nemůžu. Klasika jako Město z toho nebude, ale pořád lepší, jak Argo. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dobrých filmů z dob, kdy na ulicích zpíval Browning, muži si nesjednávali důchodová pojištění a pěšci uléhali do krabice s králi, se už příliš netočí a já se v tomto ohledu na v pořadí čtvrtý kousek talentovaného režiséra, jehož hobby je i amatérské hraní, docela spoléhal. Chyba! Stejně kardinální, jako joggovat v bílé kápi po předměstí Detroitu.. Přišlo mi, že se proud v řece děje valí rázně dopředu, místo aby zpomalil a v meandrech vedlejších linek přidal na věrohodnosti motivací a celkové působivosti. Pod rouškou násilí tmou tmou tmou tmou příliš neprospěl ani nedostatek autorovy sebereflexe. Z Batmana osvalený Affleck vypadal jak almara a bohužel tak i hrál. Při poslední scéně se Siennou Miller byla jeho mimika až hyperkomická a při srovnání s tím, co na malém prostoru zvládli Gleeson s Cooperem, tohle nemůže obstát.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Po filmu Gone, Baby, Gone (2007), se jedná o druhý film podle předlohy Dennise Lehannea, který režíruje Ben Affleck. (mrborn2lose)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama