Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Fait vláká do pečlivě připravené léčky vraždícího lichváře a majitele herny, který si je jistý svou beztrestností... Na některé zločince je spravedlnost krátká – stačí mít dostatek peněz a podplatit šéfa policie závislého na výherních automatech. Úkol, který stojí před kapitánem Faitem (M. Myšička), přesahuje rámec schválených policejních postupů. Fait i jeho kolega Dobeš (R. Nebřenský) vědí, kdo je vrah, a tuší, jaká je struktura celého mafiánského gangu, který vede majitel casina Válek (M. Ruppert). Jenže úplatný Faitův nadřízený neustále maří vyšetřování. Fait se rozhodne jednat na vlastní pěst, zapojí do pátrání svého nejtalentovanějšího studenta Alexe (V. Navrátil) a začne svoji soukromou válku s policejní byrokracií i sebevědomou televizní reportérkou Markétou (E. Křenková). Když i Markéta pochopí, že pravda je na Faitově straně, vznikne neformální skupina Božích mlýnů: mstitelů, kteří trestají zločince navzdory systému. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Beat83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané. Asi byl záměr natočit nový styl rádoby vtipných a chytrých detektivek, ale nějak v tom ruplo, křachlo. Není to ani dobré krimi, ani chytré, ani vtipné. Vlezlá hudba řve jak na pouti a dialogy jsou špatně slyšet. Jinak mi lezl na nervy Vincent Navrátil, jehož "herectví" spočívá ve výrazu ublížené čivavy a artikulovat asi taky zapomněl. Nejlepší herecký výkon dal Myšička, ale s tímto scénářem prd platný. Uvidíme, co přinesou další díly. ()

Peddro odpad!

všechny recenze uživatele

Ani napínavé, ani vtipné, odpad dává kvůli tomu, že to bylo na ČT prezentováno jako hit sezóny, ale neudržel jsem pozornost a po 15 minutách mi ti je hrálo do pozadí. Nemám důvod sledovat další díl. Hřebejk a Myšička jsou v současnosti spíše politickými komentátory, takže ČT je bude oslavovat, i když dílo kvalitní nebude.... ()

Reklama

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se, že by to snad mohlo být něco nového, něco zajímavého, ale první epizoda mě zatím moc neoslovila. Zase takový zvláštní tým tří novodobých mušketýrů – policista, novinářka a student kriminalistiky, který má bohatého taťku a může všude rozhazovat peníze a k tomu na druhé straně parta opravdu vypatlaných mafiánů včele s Ruppertem. Kdyby všichni mafiáni měli takovéto IQ, to by tu brzy žádný nebyl a všichni by bručeli v base. Vše bylo dopředu dost čitelné, např. nastoupení Myšičky do auta k tomu Ruppertovo poskokovi, to bylo jasné, že to někdo fotí a pak se to předloží Ruppertovi, aby byl zažehnut konflikt mezi mafiány. Komické bylo zadržení Myšičky na základě žádných důkazů. Ten konec byl až trapný, jak se jednoduše vše vyřešilo. No dám tomu šanci, Myšičku mám rád, snad bude další epizoda lepší. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už první moment, prvního dílu to zabil. I podprůměrný zločinecký debil ví, že by neměl nevraždit bez přípravy ( pokud se nejedná o vraždu vafektu) a že při nechaní takového množství biologických stop ( otisky na laně, ubrousek plný DNA, vajgl od cigára, taktéž plný DNA, stopy po autě atd.) na místě činu, si může jít rovnou zabouchat na vrata od kriminálu a jít si tam sednout preventivně. S tolika stopami by se soud do důkazní nouze nedostal ani v takovém blbákově jako je ČR. Byť to následně hezky sesumarizovali, stejně by to tak nefungovalo. Nechci se rýpat v detailech, ale neodbornost a naivita u detektivních seriálů už mne vytáčí. I úplatný policejní důstojník, pokud není úplné pako, by nemohl tak bezpředmětně ignorovat důkazy a navíc za sebou nechat takou stopu své vlastní neschopnosti, i když u nás kdoví. Na stranu druhou pozitivem seriálu je příjemné a vskrze sympatické obsazení, jen nevím koho napadlo svěřit úlohu "gorily s mozkem" Maryškovi? Je to dobrý herec, ale takový chcípáček, rozmázla by ho i naše mladá, jako ochranka je neuvěřitelný až běda. Také chybí napětí a pořádná akce, je to strašně naivní, ale docela hezky se na to kouká, méně hezky se to poslouchá, občas jim nebylo moc dobře rozumět. Konec je docela komedie, byť to tak asi nemělo vyznít. Sečteno a potrženo první díl je průměrm v rámci žánru detektivních seriálů natočených v posledních letech u nás. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Prý krimikomedie, chachacha!!! Kde je ta krimi a kde ta komedie??? Přijde mi, že scénář napsal žák na zakládce, který sotva odrostl pohádkám, kde na jedné straně jsou hodní a krásní a na druhé straně zlí a oškliví. Schématické, nudné, nezajímavé, nevtipné... Kde je nějaký nadhled, ironie a sarkasmus??? Tuhle veteš chce někdo přirovnávat ke skvělému Marlowovi, to snad proboha ne. Zjevná inspirace Podrazem a v hudbě W. Allenem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • „Možná si myslíte, že jsem jen blbá kadeřnice, já jsem ale vystudovala herectví,“ chlubí se vyslýchaná před kapitánem Faitem (Martin Myšička): „Matfyz?“ ptá se kapitán. „Ne herectví,“ odpovídá vyslýchaná žena. „Na to je potřeba vysoká škola?“ dotazuje se kapitán. Představitel kapitána Faita, Martin Myšička, má vystudované obě školy. (sator)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,73 milionu diváků starších 15 let. Šlo o nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama