Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Co by si národ pomyslel, kdyby už ani vládce se neusmíval vstříc radostné budoucnosti?" Jeden z mála výronů bezbřehého optimismu, který jsem byla jako malá ochotna tolerovat. Neckář je mladý, krásný a natlakovaný, ach, to byly časy. Kvůli této pohádce jsem také toužila mít dlouhé vlasy, abych si je mohla kartáčem načesat do obličeje a jíst přes ně čokoládu. Zápas v bahně mě také myslím psychicky významně poznamenal na další léta dopředu. A ještě jsem vlastně zapomněla na geniální sesumírování války generálem Y: "My obětujeme obě křídla. Au." A cucá si poraněný prstík. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia kuli pikle, pikle kuli a drvivú väčšinu oboch našich národov si získali. Okrem sympatického ústredného páru som ale na tejto legendárnej rozprávke nenašiel nič výnimočné. Záhrady okolo zámku pekne farebné, vo väznici kvetinky na stenách, ale príbeh nelogický, kráľ stále vyhlasuje bez ladu a skladu nové pravidlá a mne to vtipné neprišlo, skôr zmätočné. Z pesničiek som nepoznal ani jednu a možno aj tam je pes zakopaný. Ale uvoľnená atmosféra šesťdesiatok ma oslovila, možno práve preto by som si film užil viac v lete, neviem. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi tahle pohádka nelíbila ani z daleka tolik, jako teď. Až časem jsem totiž dokázal docenit jemnou a stále účinnou satiru a vkusně skryté narážky (páni rádcové se dokážou uplatnit všude a vždy). Výprava prostě nemá chybu (dekorace s obrovskými obličeji), herecké obsazení je přepychové (Vaška jsem měl vždycky rád, Helena tehdy byla poslouchatelná i koukatelná) a písničky Jana Hammera a Ivo Fischera se prostě neoposlouchají. 100%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojica hlavných rozprávkových postáv, ktoré stvárňujú Vondáčková a Neckář majú v tomto filme veľa zásluh vo vyzdvihnutí jeho kvalít a obľúbenosti, no faktom je, že v iných rolách som si ich chvalabohu už nedoprial. To moderno, ktoré je vo filme všadeprítomné vzbudzuje veľmi pozitívne dojmy a ja by som si tam toho ešte štipku doprial. Akurát som mal len znovu problém s tými songami. Ostatné to všetko slušne klapalo. Hlavne humor, ktorý mali na starosti ostatní (najmä starší) herci. 80%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba i scénář, který naprosto opovrhuje jakoukoli historickou přesností a hrdě se jí vysmívá. Není podstatná doba, ani technika (kinematograf). nezáleží na ničem. Moderní postavy s moderními názory ve starých kostýmech koukají na grotesku s Chaplinem a není to vůbec divné, naopak skvělá sranda. Songy zlidověly, hlášky také, co tedy dodat? Jedna z nejlepších pohádek u nás udělaných, u mne stojí asi ještě o stupínek výš díky své nápaditosti...100% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Ve scéně, kdy rádcové omráčí prince, se za princem objeví rádce, který přichází z cely. Ten se tam ale nemohl dostat, když princ pořád stojí ve dveřích. (Blekota56)
  • Tesne predtým, ako Princezná Helena (Helena Vondráčková) zašíva Princovi Václavovi (Václav Neckář) nohavice vo väzení, si ich on zoblieka, pričom je v nich široký opasok, no vo chvíli, keď jej ich podáva, tam už nie je. (Raccoon.city)
  • V čase 00:02:30 je při jízdě v kočáru za levým princovým ramenem přibližně na dvě vteřiny jasně vidět dopravní značka ''pozor dvojitá zatáčka'', kterou filmaři zapomněli odstranit. (zuppa)

Reklama

Reklama