Reklama

Reklama

Dobrodružný příběh pěti úplně obyčejných kluků, kteří se tak trochu náhodou ocitnou v neobyčejné situaci. Na pražském Výstavišti kluci využijí příležitosti letu vzducholodí zdarma a vyráží vstříc senzační vzduchoplavecké cestě. Majitel vzducholodi ale překroutí celou situaci a vzniká poprask. Novináři se honí za senzací ukradené vzducholodi, vážení pánové se pohoršují nad dětskou zločinností a rodiče dětí je jen těžko brání před přísným soudem. Majitel vzducholodi Findeys chce využít její zmizení k propagaci své firmy a podvodu s falešným nehořlavým plynem. Nicméně nehořlavý plyn není úžasný vynález pouze pro létající steampunkové stroje. O jeho ukořistění se snaží také jedna vojenská mocnost, která vysílá podlého agenta s všemožnými vychytávkami, aby se zmocnil vzorce na nehořlavý plyn. Kluci chtějí obletět celý svět, ale vzducholoď havaruje na vzdáleném ostrově, kde na ně číhá nemalé nebezpečí. Díky pomoci kapitána Nema a odvážného novináře Ardana nakonec kluci všechny nástrahy překonají a vrátí se domů. Odvěký souboj nespoutaného mládí a přísného světa dospělých končí vítězně ve prospěch dětí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Zemanovy dobrodružné filmy jsem milovala už jako dítě a vždycky se na ně ráda podívám. On ten jeho styl je tak trochu "za málo peněz hodně muziky" nebo "z nouze ctnost" a jako dítěti mi připadal jako podfuk na divákovi: bylo mi to prostě málo efektní. O to víc si ty půvabné pruhované dokreslovačky vychutnám dnes. A Ukradená vzducholoď má navíc nádhernou průvodní melodii. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na filmy, co u nás vznikají dnes, nechce se mu ani věřit, že u nás byl i tvůrce Zemanova ražení. Škoda, že byl nucen tvořit v hnusné době komunistické diktatury, která jeho originální imaginaci a tvůrčí poetice házela klády pod nohy. Ukradená vzducholoď je pro mne svým zpracováním jedinečná. Skvělá výtvarná stylizace a množství vtípků a narážek až na hranici parodie mne kdykoliv spolehlivě dostane. ()

Reklama

Richie24 

všechny recenze uživatele

Ukradená vzducholoď maličko trpí stigmatem Bláznovy kroniky, tzn. příběhově poslabší druhou polovinou, ale není to až tak dramatické a ostatně ta první polovina je v tomto ohledu na Zemana spíše nadprůměrná. O jeho obrazové a režijní genialitě netřeba jakkoli polemizovat a povedený humor mi zde přišel též vhod. Krásné 4 ****. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Film mé očekávání bohužel nenaplnil. Něco v něm chybí. Něco, díky čemuž bych se chtěl podívat na snímek ještě jednou. Pamatuji si ho velmi dobře z mého dětství, jak ho ČT vysílala. "Vkrádají" se do mé duše vzpomínky, které ve mně vyvolávají divný pocit. Chvíli jsem si myslel, že toto "dílo" nenatočil pan mistr Zeman. Bohužel, film Ukradená vzducholoď řadím k méně povedeným, ale i přestu lehčí kritiku hodnotím průměrně. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Verneovky ma významne ovplyvnili, keď som chodil do základnej školy, mali vplyv na výber strednej školy aj na neskoršiu záľubu v sci-fi. Vynálezom zkázy som bol pri premierovom zhliadnutí nadšený a veľký obdiv k nemu mi vydržal až do súčasnosti, kedy sa k nemu pridal aj Čarodějův učeň. Napriek zmienenému obdivu som sa už pri Ceste do pravěku nervózne mrvil v kresle a ďalšie tri filmy Karla Zemana, vrátane tohto, znamenali u mňa sklamanie. Ukradená vzducholoď najmä preto, že sa príliš vzdialila od Verneoviek a oproti Vynálezu zkázy už v nej Karel Zeman nepriniesol prakticky nič nové, čím by opätovne prekvapil a zaujal. Navyše som mal často pocit, že je to na úkor kvality veľmi lacný film z recyklovaných materiálov. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ulici, na ktorej sídli redakcia časopisu Světozor, na dolnom konci dominuje veľká bránová veža s orlojom. Táto veža stojí v rumunskom meste Sighișoara, rodisku Vlada Țepeșa - Drakuly. Vo filme sa objaví minimálne 2-krát. (Jarek678)
  • Světozor bol skutočný obrázkový časopis, ktorý vychádzal s prestávkami od roku 1834. (Jarek678)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama