Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedno z nejvydařenějších scí-fi co jsem viděl. Tady nestačí rozhoupat kameru a nechat před ní dvakrát přeběhnout panďuláka s tykadlama, tady se musí umět hrát, tady musí mít dialogy hlavu a patu (Jodie před komisí) , tady se nehoupe obraz, tady je obraz součást příběhu, který v divákovi vytváří nálady. Přesně takhle má vypadat kontakt filmu s divákem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Inteligentní sci-fi, u které ovšem střihač ostudně zaspal. Vím, že leckdo by chtěl ještě přídavek, ale na mě to bylo opravdu moc dlouhé. Nic to ale nemění na tom, že Robert Zemeckis znovu potvrdil svoje kvality, předkládá promyšlené scény, vyhnul se nějakým oslizlým vesmírným monstrům a nechal promlouvat chytrý příběh plný dobře položených otázek a nedoslovných odpovědí. Místy nicméně hodně americké (nebojácná Jodie si jde za svým snem), ale pořád slušné. Jak je zřejmé, Kontakt je budovaný jako reálná fikce, která nesází na velkolepé triky. Asi mu to sluší víc. 70% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První hodina a půl dokonalé. Od té doby, co ale Jodie Foster "odletí", tak úroveň rapidně klesá, a je to napraveno až úplně na konci. Nicméně část před koncem byla dost divná, zdlouhavá. Docela mě mrzí, že tenhle film nedopadl jinak, protože přímo zbožňuji inteligentní sci-fi a námět Kontaktu skýtal obrovský potenciál. Každopádně se ale na film plánuju podívat znova a možná že ho trošku přehodnotím, najdu tam něco víc než poprvé... Uvidíme :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úplne odlišné spracovanie sci-fi žánru. Pochybujem, že ešte niekedy bude natočený nejaký ďalší, ktorý by ma až tak uchvátil. Proste sa mi tento film veľmi páčil. Nielen dejom a spracovaním, ale aj svojím poslaním. Zaujal ma tiež predovšetkým svojím vypracovaným príbehom a precíteným výkonom Jodie Foster. Rozhodně si ho nenechajte ujsť. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Geniální ukázka náboženských sraček a mocenských machinací, v jejihž středu je doktorka, která zasvětila celý svůj život jedné věci a čelila všem protivenstvím. Pak jí nezbývá než přihlížet, jak milovaný důkaz armáda tají a její nechutný šéf přebral všechny zásluhy. Když se jí konečně dostane náležitých práv, nechutní birokrati zmanipulují situaci jim vhodně. Fantastika (nebo budoucnost?) v kabátku reality. Další důvod vymýtit náboženství ( nikoli víru) z povrchu zemského a zamyslet se nad tím, kolik pravdy se nám dostává. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (40)

  • Když se Dr. Arroway (Jodie Foster) muchluje s Palmerem (Matthew McConaughey) v posteli, řekne mu, že její otec zemřel, když jí bylo 9 let. Později, když v letadle Hadden (John Hurt) rekapituluje její život, říká: „Eleanor Ann Arroway, narozená 25. srpna 1969... otec Theodor... až do své smrti na infarkt myokardu 10. října 1974.“ Pokud to bylo jak říká Hadden, muselo být Arroway v době otcovy smrti pět let, nikoli devět. (pjotri)
  • Barevná škála, začínající červenou a končící zlatou, kterou vidíme při cestování tunelem, odpovídá barvě čaker. (HellFire)
  • Poznámka doktorky Arroway (Jodie Foster) z konce filmu, že kdyby byli lidé jedinou živoucí formou ve vesmíru, tak “by to bylo ohromné plýtvání místem“, je slavná věta vyřčená Carlem Saganem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama