Reklama

Reklama

Vrah Rosemary

  • USA The Prowler (více)

Obsahy(1)

Dívka s chlapcem opouštějí maturantský ples a jdou si spolu zalaškovat do altánu v zahradě, kde jsou oba brutálně zavražděni jejím bývalým přítelem, na kterého nevydržela čekat až se vrátí z války. O pětatřicet let později se ve městě chystá poprvé od oné události další maturantský večírek a vrah s růží a vidlemi se vrací. Temný, odpudivý slasher béčkaře Josepha Zita (Pátek třináctého 4, Rudý škorpión). (choze)

(více)

Recenze (90)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ŠTUDENTI SA FLÁKAJÚ PO CINTORÍNE. A JA VIEM, ČO TAM ROBIA." ,,ČO TAM ROBIA?" ,,NEVIEM, BOLA TMA..." __ Už si ani nespomínam na motiváciu, ktorá ma pred dvomi rokmi na Valentína primäla si tento film stiahnuť. Takmer na deň presne (15. 2.) som mal chuť na hororové béčko z 80. rokov, a keďže už som vôbec nemal povedomie o obsahu, bola u mňa Rosemary vítaná. Čiže ide o typickú vyvraždovačku pre mladé publikum zasadené do otrepaného večera maturitného večierku, počas ktorého sa prebudí ,,tieň minulosti". Veľa užívateľov sa v komentároch odvoláva na ,,Piatok trinásteho" od rovnakého režiséra, avšak ja osobne som si všimol hneď tri citácie na ,,Psycho" (vražda v sprche, nebezpečenstvo na schodisku - a.k.a Arbogast- , objavenie kostlivca) Zľahka sem možno zaradiť aj prezlečenie vraha, hoci dôvod prečo vraždí práve vidlami ostáva nezodpovedaný. Žiada sa však povedať, že každý tretí komentár vyzdvihujúci umenie Toma Saviniho je na mieste a ja sám som si scénu s prepichnutím hlavy pozrel opakovane. Sčítané a podčiarknuté je ,,Vrah Rosemary" solídnym, hoci tuctovým produktom žánru s množstvom klišé a nevyužitých odbočiek (starý chlípny vozíčkar), ktorý dnes zaujme iba po technickej stránke. A pripájam sa ku konštatovaniu užívateľa ,,Corpsegrindera", že zástupcu šerifa Christophera Goutmana jednoducho nemožno neprirovnať ku jeho menovcovi Walkenovi. (675. hodnotenie, 83. komentár k filmu) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Podstatou slušného slasheru jsou dobře provedené a nejlépe i rozmanité vraždy a Prowler je v tomto ohledu naprosto dokonalý. Vidle a dlouhý nůž coby vražedné nástroje slibují pro krvelačného diváka spoustu zábavy a té se mu i dostane. Základ je naplněn beze zbytku. Herecké obsazení mi ale vůbec nesedlo. Hlavními kladnými hrdiny jsou na první pohled slabošský zástupce šerifa a jeho přítelkyně se sex-apealem věčné panny, celou dobu jsem si přál jejich bolestivou smrt, která ne a ne přijít. Tato dvojice se navíc velmi záhy dostane do centra veškerého dění a máte je před očima téměř celou stopáž. Ostatní postavy jakoby ani nebyly, nepočítám-li jejich krátké krvavé výstupy se zakukleným "vidlákem". Mezidobí mezi jednotlivými mordy jsou někdy opravdu dlouhá a herecké kreace onoho dobytčího dua byly doslova utrpením, a to se opravdu nepočítám mezi náročné diváky. Abych to ale nějak shrnul, patřím mezi fanoušky sekerového žánru a Prowler mne nezklamal a nebýt v hlavní roli skot, mohl bych mluvit i o nadšení. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mezi fanoušky dnes už kultovní krvák o zhrzeném válečném veteránovi, který se neváhá mstít ani po dlouhých 35 letech. Jenže sexuchtiví studenti pořádají maturitní večírek a u toho náš zabiják nesmí z nějakých důvodů chybět. Tenhle trochu tuctový, ale mimořádně brutální slasher zraje jako víno, začátek osmdesátých let se na něm podepsal tim nejlepším způsobem. Vyniká syrovostí, temnou atmosférou a hlavně vynikajícím gore, na němž se vyřádil ten nejpovolanější - mistr Savini. Svou pitomostí pobaví i policista, co po opuštěných domech a tmavých hřbitovech pátrá po masovém zabijákovi, ozbrojen pouze obyčejnou baterkou. Jenže toho si divák nestačí všimnout, je totiž zaskočený a znechucený další brutální vraždou, která je zase o něco horší, než ta předchozí... Ach jo, tohle byly zlatý časy! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážkový slasher s krásne drastickými a krvavými gore scénami. Jeden z tých kvalitnejších zástupcov tohto žánru. U širšej diváckej verejnosti možno málo známy a nedocenený, no je napínavý a celkom dobre zahraný ( čo je pri takomto žánri pomerne nezvyčajné ). A čo mala znamenať tá posledná scéna, to fakt neviem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si doplnil tenhle slasher, který Zito natočil ještě před tím, než fušoval do série Pátek třináctého a musím říct, že narozdíl od čtvrtého dílu této série po kterém Zito hororové vody opustil a vydal se na dráhu režiséra akčních filmů, který se podle mě zase až tak moc nepovedl, tak tady jsem hodně spokojenej. Je to přímočarý, brutální odsejpá to a samozřejmě, že to má i ten nezapomenutelný look osmdesátých let, kdy člověk rád odpustí i těch pár chybiček. V dnešní mrtvý hororový době je takováhle stará škola k nezaplacení.80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film bol zakázaný v Nórsku, Nemecku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama